Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pasta Tarifleri > ÇİKOLATALI PÖTİFUR (2 adet - 103,361 defa bakıldı)

ÇİKOLATALI PÖTİFUR


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


ÇİKOLATALI PÖTİFUR

oktay talay
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.06.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Rize
Kısa URL: https://ml.md/lc37320
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2009
3,404 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemesi:
150 gram çekilmiş badem
150 gram pudra şekeri
40 gram un
100 gram su
Glasürü:
400 gram çevirme
60 gram rende çikolata
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
Kapsül Çikolatası:
140 gram çikolata
70 gram kakao
250 gram toz şeker
130 gram su

Hazırlanışı:
Bir kaba 250 gram şekerle 130 gram su koyarak bunları bir taşım kaynatın. Ateşten alarak, buna kakaoyu katın ve karıştırarak bir tarafa bırakın. Diğer taraftan 140 gram çikolatayı bir tabağa koyduktan sonra bunu içinde su kaynayan bir kabın üstüne oturtarak çikolatayı yumuşatın. Sonra da yumuşamış olan bu çikolatayı henüz ılık olan kakaoyu koyu şuruba katarak iyice karıştırmak suretiyle bunları da birbirleriyle halledin. Sonra bu karışıma, 25 gram da tereyağı ya da margarin katıp tekrar tekrar karıştırmak suretiyle tereyağını da bu kakaolu çikolataya yedirin. Daha sonra elde edilen kapsül çikolatanın sertleşmesi için aynı kap içinde ertesi güne kadar bırakın Ertesi gün rulo hamuru hazırlamak için, bir tencereye ince çekilmiş bademi, pudra şekerini ve unu koyduktan sonra bunları harmanlamak suretiyle karıştırın. Sonra da bunlara azar azar olmak üzere suyu katarak karışımı koyu bulamaç haline getirin ve bir tarafa bırakın. Sonra büyükçe bakır bir tencereye, 8 adet yumurta akı koyarak yumurta akları kar gibi beyaz oluncaya kadar dövün. Bu döğülen yumurta aklarını tencere içinde bir tarafa bırakmış olduğunuz bulamaca katarak tahta kaşıkla karıştırın. Sonra elde ettiğiniz karışımı içine kâğıt yayılmış bir fırın tepsisine, yayarak, orta ısıdaki fırında 30 dakika pişirin. Fırından alarak altındaki kâğıdı çıkarın ve hamurun kenarlarını düzgün şekilde kesin. Sonra hamuru tam ikiye kesin ve bir tarafa bırakın. Bundan sonra bir gün önceden donmaya bırakmış olduğunuz, kapsül çikolatasını bir tahta kaşıkla iyice karıştırın. Buna 300 gram da pralin katarak tekrar karıştırın. Sonra da pralinli kapsülü ikiye kesmiş olduğunuz hamurlardan birinin üstüne sıvayın. Kapsülün üstüne de hamurun diğer parçasını kapatarak iyice bastırın. Her ikisinin birbirine yapışmasını sağlayın. Sonra da kapsülü bu hamurları buzdolabında 1 saat dinlendirin. Bir saat sonra da hamurun üstüne fırça ile 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı sürdükten sonra bu bütün hamurun ikişer buçuk santimetre kare boyunda küçük ve düzenli parçalara kesmelidir. 400 gram çevirmeyi bir kaba koyarak 1 buçuk çorba kaşığı da su ilâve ederek hafif ateş üstünde karıştırın. Boza kıvamına getirin. Sonra kabı ateşten alarak buna rendelenmiş ve benmaride yumuşatılmış çikolatayı katın. Tekrar karıştırarak çikolatanın erimesini temin edin. Sonra da bu çikolatalı çevirmeye, küçük parçalara kesmiş olduğunuz potifurların marmeladı taraflarını batırıp çıkararak servis yapın.

Not: Pötifurler küçük pastacıklardır. Beyaz çevirmeyi renklendirerek renk renk pötifurler elde etmeniz de mümkündür. Çevirmenin içine katacağınız çeşitli meyvaların suları pötifUrlerin renklenmesini sağlayacaktır, örneğin sarı pastacıklar için partokal suyu, pembe pastacıklar İçin vişne veya çilek suyu kullanabilirsiniz.


ÇİKOLATALI PÖTİFÜR

tokmak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
Kısa URL: https://ml.md/lc66118
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
2,264 defa indirildi / yazdırıldı




10 adet yumurta
Yarım paket vanilya
250 gr. tozşeker (10 çorba kaşığı dolusu)
1-2 çorba kaşığı marmelat veya reçel
300 gr. un (10 çorba kaşığı dolusu)
1 ölçü çikolatalı glazür

10 yumurtadan istediğiniz bir pandispanya hamuru hazırlayınız.
Fırın tepsisini yağlayıp, içerisine kâğıt yayınız.
Kâğıdın üzerine hamuru ince bir tabaka olacak şekilde yayınız.
Orta ısılı fırında 15-20 dakika pişiriniz.
Tepsiden alıp, kâğıdını çıkartınız.
Hamuru istediğiniz şekilde, kare, dikdörtgen, yuvarlak vb. şekillerde kesiniz.
Her parçanın üzerine marmelat sürüp, 2 veya 3 tanesini üst üste koyunuz.
En üsttekinin üzerine tekrar ince bir tabaka marmelat sürünüz.
Çikolatalı glazürü hazırlayınız.
Her parçanın üzerini glazüre batırıp, dondurunuz.
Soğuyunca servis yapınız.






ÇİKOLATALI PÖTİFUR Tarifleri Pasta Tarifleri



(2 adet ÇİKOLATALI PÖTİFUR 103,361 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort