|
|
Çikolatalı Terin |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162306
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2022
244 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
2 adet yumurta sarısı
2/3 su bardağı kakao
250 gram (1 paket 80 gram) bitter çikolata
2 su bardağı süt
10 adet küçük boy acıbadem
Yarım su bardağı toz şekeri bir tavaya alın ve yarım su bardağı su ile birlikte karıştırarak suyunu çektirin. Şeker tamamen suyunu çekip, karamelize haline geldiğinde yağlı kağıt üzerine boşaltın. Büyük bir bıçağın sırt tarafıyla yayarak ince bir tabaka haline getirin ve soğumaya bırakın. Yumurta ve yumurta sarılarını kalan yarım su bardağı toz şeker ve kakao ile birlikte derin bir kaba alıp, iyice çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritin ve ılınmaya bırakın. Ilınmış çikolatayı yumurtalı karışıma ekleyip, karıştırarak yedirin.
Sütü küçük bir kapta hafif ısıtın ve ılındıktan sonra elinizle ufaladığınız acıbadem kurabiyesi ile birlikte yumurtalı karışıma ilave edip, karıştırın. Baton kek kalıbının içini yağlı kağıtla kaplayın ve bu karışımı içine boşaltın. Fırın tepsisinin içine su doldurun ve baton kalıbı bu suyun içine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Pişme esnasında tepsinin içindeki su biterse, ekleyin. Piştikten sonra fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğutun.
Bu şekilde buzdolabında en az 12 saat bekletin. Daha sonra yağlı kağıdın kenarlarından tutup, kalıptan çıkarın. Servis tabağına ters çevirip, çıkarın. Soğuyan karameli bıçakla parçalara ayırıp, terinin üzerini süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Terin |
|
ince melahat
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc126183
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2017
1,336 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Adet Yumurta (2 yumurta + 4 yumurta sarısı)
1/2 (yarım) Su Bardağı (65 gr.) Toz Şeker
250 Gr. Bitter Çikolata
100 Gr. Margarin
250 ml. Krema
Minik bir sos tenceresinde, orta ateşte, krema ve margarini. Margarin eriyip, krema kaynama noktasına gelince ateşten alın, minik parçalara ayırdığınız çikolatayı ekleyin ve kremanın sıcaklığı ile erimesini sağlayın.
Karışımı bir kenara alın ve arada sırada karıştırarak iyice ılınmasını sağlayın.
4 Yumurta sarısını, şeker ile birlikte, şeker eriyip, karışım köpük köpük oluncaya kadar 7-8 dk. mikser ile çırpın.
Ayrı bir kapta 2 yumurtayı da 4-5 dk. mikser ile iyice köpürene kadar çırpın.
İki -çırpılmış- yumurtalı karışımı bir kapta birleştirin ve 1-2 dk. daha çırpın.
Yumurtalı karışıma, çikolatalı karışımı ekleyin ve elinizle çok nazikçe -köpüğünü fazla söndürmeden- karıştırın.
Yaklaşık 20x25 cm. ölçülerinde bir fırın kabına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
Kabı içi kaynar su dolu başka bir kabın içine oturtun.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında, 45 dk. pişirin.
Fırından çıkıp, ılınınca derin dondurucuya koyun ve en az 4-5 saat bekletin.
|
|
Çikolatalı Terin Tarifleri Mozaik Pasta Tarifleri
|
|