Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Pişmaniye Tarifleri > Çikolatalı Un Helvası (4 adet - 111,223 defa bakıldı)

Çikolatalı Un Helvası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Aside Tarifleri
Cevizli Helva Tarifleri
Fıstıklı Helva Tarifleri
Höşmerim Tarifleri
İrmik Helvası Tarifleri
Kâğıt Helva Tarifleri
Peynir Helvası Tarifleri
Süt Helvası Tarifleri
Pişmaniye Tarifleri
Tahin Helva Tarifleri
Un Helvası Tarifleri
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çikolatalı Un Helvası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156940
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021
255 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı un
1.5 su bardağı su
125 gr. tereyağı
1 su bardağından iki parmak fazla toz şeker
100 gr. çikolata

Tereyağını eritip unu, cevizi ekliyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Unun kokusu çıkmaya başlayınca ve rengi dönünce toz şekeri ilave ediyoruz. İyice kavuruyoruz. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve içine çikolatayı rendeleyip katıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.. İyice karıştırıyoruz ve kaşık yardımıyla şekil vererek servis ediyoruz.


Çikolatalı Un Helvası

alagöz
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.01.2019
Mesajlar: 28
Şehir: Nevşehir
Kısa URL: https://ml.md/lc140267
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019
699 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 paket [80' er gramlık] bitter çikolata
250 gram tereyağı
500 gram un
Yarım su bardağı toz şeker
3 su bardağı süt

Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri alın. Unu azar azar ilave ederken bir yandan da tahta kaşıkla karıştırın. Unun tamamını ekledikten sonra kokusu gidip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Toz şeker ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Toz şeker eriyip tüm malzeme özleşene kadar kavurmaya devam edin. En son ılık sütü katın ve göz göz olunca tencereyi ocaktan alıp, kapağını kapatın. Bu şekilde ara sıra karıştırarak 15 dakika bekletin. Şekil verip servis tabağına alın. Sıcak veya ılık servis yapın.



Çikolatalı Un Helvası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105343
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2015
1,699 defa indirildi / yazdırıldı




125 gr tereyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
100 gr sütlü çikolata
1 su bardağı Antep fıstığı

Tereyağı teflon tavada eritelim. Unu ekleyip, kısık ateşte tahta kaşıkla unu kavuralım. Başka bir kabın içine süt, su ve toz şeker koyup, karıştıralım ve ocağa alalım. Isınınca, çikolatayı ilave edelim. Çikolata eriyince ve kaynar kıvama gelince ocaktan alalım. Un kavrulup, rengi ve kokusu gelince, üzerine hemen çikolatayı dökelim. Ocaktan biraz çekip, iyice karıştıralım. Ardından tekrar ocağa alalım ve kendine gelene kadar kavurmaya devam edelim. Ateşten almadan önce, fıstık parçalarını da ilave edelim ve ocağı söndürelim. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra, kaşık yardımıyla şekil verelim ve servis edelim.


Çikolatalı Un Helvası

Ceren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc66885
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,528 defa indirildi / yazdırıldı




3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı margarin
1 süt
5 su bardağı şeker
6 çorba kaşığı su
1 su bardağı çikolata
240 gr kıyılmış fındık
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi

Süt, çikolata, şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unu kokusu çıkıp rengi sararıncaya kadar kavurun. Fındık ve portakal kabuğu rendesi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Margarini ilave edip yağ eriyinceye kadar kavurmaya devam edin. Yağ eriyince şerbeti döküp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Bu karışımı kaselere döküp üzerine fındık ilave ederek süsleyebilirsiniz.


Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019






Çikolatalı Un Helvası Tarifleri Pişmaniye Tarifleri



(4 adet Çikolatalı Un Helvası 111,223 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort