| 
 
 
 | 
Çikolatalı Un Helvası | 
  | 
Ceren 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.04.2011 
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66885 
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011 
2,621 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 çorba kaşığı un
 
3 çorba kaşığı margarin
 
1 süt
 
5 su bardağı şeker
 
6 çorba kaşığı su
 
1 su bardağı çikolata
 
240 gr kıyılmış fındık
 
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
 
 
Süt, çikolata, şeker ve suyu kaynatıp şerbeti hazırlayın. Unu kokusu çıkıp rengi sararıncaya kadar kavurun. Fındık ve portakal kabuğu rendesi ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Margarini ilave edip yağ eriyinceye kadar kavurmaya devam edin. Yağ eriyince şerbeti döküp  karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Bu karışımı kaselere döküp üzerine fındık ilave ederek süsleyebilirsiniz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Al Pay" tarafından gönderildi. 14.11.2019
  
 | 
Çikolatalı Un Helvası | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc105343 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2015 
1,809 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
125 gr tereyağı
 
2 su bardağı un
 
1 su bardağı su
 
1 su bardağı süt
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
100 gr sütlü çikolata
 
1 su bardağı Antep fıstığı
 
 
Tereyağı teflon tavada eritelim. Unu ekleyip, kısık ateşte tahta kaşıkla unu kavuralım. Başka bir kabın içine süt, su ve toz şeker koyup, karıştıralım ve ocağa alalım. Isınınca, çikolatayı ilave edelim. Çikolata eriyince ve kaynar kıvama gelince ocaktan alalım. Un kavrulup, rengi ve kokusu gelince, üzerine hemen çikolatayı dökelim. Ocaktan biraz çekip, iyice karıştıralım. Ardından tekrar ocağa alalım ve kendine gelene kadar kavurmaya devam edelim. Ateşten almadan önce, fıstık parçalarını da ilave edelim ve ocağı söndürelim. 10 dakika kadar dinlendirdikten sonra, kaşık yardımıyla şekil verelim ve servis edelim.
  
 | 
Çikolatalı Un Helvası | 
  | 
alagöz 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 31.01.2019 
Mesajlar: 26 Şehir: Nevşehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc140267 
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2019 
819 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.sabah.com.tr
 
 
2 paket [80' er gramlık] bitter çikolata
 
250 gram tereyağı
 
500 gram un
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
3 su bardağı süt
 
 
Çikolatayı benmari usulü eritin. Tereyağını bir tencereye alın ve eritin. Üzerinde oluşan beyaz köpükleri alın. Unu azar azar ilave ederken bir yandan da tahta kaşıkla karıştırın. Unun tamamını ekledikten sonra kokusu gidip koyu bir kıvam alana kadar kısık ateşte kavurmaya devam edin. Toz şeker ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ekleyin. Toz şeker eriyip tüm malzeme özleşene kadar kavurmaya devam edin. En son ılık sütü katın ve göz göz olunca tencereyi ocaktan alıp, kapağını kapatın. Bu şekilde ara sıra karıştırarak 15 dakika bekletin. Şekil verip servis tabağına alın. Sıcak veya ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çikolatalı Un Helvası | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156940 
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2021 
342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
1.5 su bardağı su
 
125 gr. tereyağı
 
1 su bardağından iki parmak fazla toz şeker
 
100 gr. çikolata
 
 
Tereyağını eritip unu, cevizi ekliyoruz. Kısık ateşte kavuruyoruz. Unun kokusu çıkmaya başlayınca ve rengi dönünce toz şekeri ilave ediyoruz. İyice kavuruyoruz. Sıcak suyu ekleyip kapağını kapatıyoruz ve içine çikolatayı rendeleyip katıyoruz ve 10 dakika dinlendiriyoruz.. İyice karıştırıyoruz ve kaşık yardımıyla şekil vererek servis ediyoruz.
  
 | 
Çikolatalı Un Helvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183559 
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2025 
115 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı un
 
100 gram tereyağı (veya 3/4 çay bardağı sıvı yağ)
 
1/2 su bardağı toz şeker
 
1 su bardağı süt
 
80 gram bitter veya sütlü çikolata (isteğe göre)
 
1 paket vanilin (isteğe bağlı)
 
 
Geniş bir tencerede tereyağını eritin.
 
Yağ iyice eridikten sonra unu ekleyin.
 
Orta ateşte, sürekli karıştırarak unun rengi kahverengileşene kadar kavurun.
 
Bu aşama yaklaşık 10-15 dakika sürebilir.
 
Rengi dönünce mis gibi kavrulmuş un kokusu yayılmaya başlar.
 
Ayrı bir kapta sütü ve şekeri karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. (Şerbeti ısıtmanız gerekmez.)
 
Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş sütlü şerbeti dökün.
 
Dikkat edin, karışım sıçrayabilir.
 
Sürekli karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
 
Karışım koyulaşmaya başlayınca, küçük parçalara böldüğünüz çikolatayı içine ekleyin.
 
Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırın.
 
Kıvamını alan helvayı sıcak olarak servis tabağına alın. İsteğe göre kaşıkla şekil vererek porsiyonlayabilir ya da dilimleyerek sunabilirsiniz.
 
Üzerine fındık, badem veya hindistancevizi serperek zenginleştirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |