|
|
ÇİKOLATALI YAŞPASTA |
|
panelist
Aşçıbaşı
Kayıt: 08.05.2010
Mesajlar: 24 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc51528
Gönderme Tarihi: 08.May.2010
2,434 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
10 yumurta
10 çorba kaşığı toz şeker
10 çorba kaşığı un
yarım paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabukları
Islatma suyu için:
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı şeker
Ara Kremi için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
100 gram sütsüz acı çikolata
1 küçük paket margarin
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı vanilya
Üst Kremi için:
5 çorba kaşığı pudra şekeri
1 küçük paket margarin
125 gram sütsüz çikolata
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
HAZIRLANIŞI:
Yumurtalar bakır bir tencereye kırılır. Üzerine şeker dökülür.
Hafif ateş üzerinde, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
Un, bir kaba elenir. Üzerine rendelenmiş limon kabukları ve vanilya konulur.
Yumurta-şeker karışımı bulunan kaba dökülür. Yedirilinceye kadar karıştırılır.
Yağlanmış ve içine alüminyum folyo kâğıt döşenmiş pasta kalıbının yarısına kadar doldurulur.
Önceden ısıtılmış, hafif hararetli fırında 45 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra kalıptan çıkarılır, istenilen şekillerde kesilir. Islatma suyu ile ıslatılır.
Ara Kremi: Yumurtalar bir porselen kaseye kırılır. Sonra içine margarin ilave edilip iyice karıştırılır.
Süt ısıtılır. Sonra içine parçalanmış çikolatalar atılır.
Bu karışım ılıdıktan sonra, yumurtanın bulunduğu kaba boşaltılır. Üzerine vanilya dökülür iyice karıştırılır.
Sonra: 3u krem, pastaların üzerine ve kenarlarına sürülür.
Pastalar, üst üste konulur.
Üst Kremi: Porselen bir kaseye margarin ve pudra şekeri konulur. Beyazlaşıncaya kadar, spatülle karıştırılır.
Ilık sütün içine parçalanmış çikolata konur. İyice karıştırılır.
Süt soğuduktan sonra, şekerli yağın içine dökülür.
Vanilya ilave edilir. İyice karıştırılır.
Bu krem. pastanın ortasına dökülür. Buradan kenarlarına doğru süratle yayılır. Kenarlardan taşankrem, öylece bırakılır.
Sonra üzeri istenildiği gibi süslenir.
|
ÇİKOLATALI YAŞ PASTA |
|
pinokyo
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc42456
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2009
2,761 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
2,5 bardak un
1 komposto kaşığı kabartma tozu
1 kahve kaşığı tuz
150 gr. şekersiz çikolata
1,5 bardak süt
1,5 bardak toz şeker
2 kahve kaşığı vanilya
2/3 bardak tereyağı
3 yumurta,
Kreması:
3 çorba kaşığı un
1/3 su bardağı toz şeker
1 kahve kaşığı tuz
1 çırpılmış yumurta
2 kahve kaşığı vanilya
1 komposto kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem, şamfıstık.
Pastanın üstüne sürülecek Krema:
1/2 bardak tereyağı
100 gr. sütsüz çikolata
1 kahve kaşığı tuz
3 su bardağı pudra şekeri
5 çorba kaşığı kaymak
1 yumurtanın akı (çırpılmış)
2 kahve kaşığı vanilya
Hazırlanışı:
Un, kabartma tozu ve tuzu bir kaba koyarak karıştırın. Kaynar suyun üstünde bir kapla çikolatayı yerleştirin. Çikolata eriyince şekerin yarısını katarak köpük köpük olana kadar telle çarpın. Kalan şekeri tereyağa katarak krema kıvamına gelene kadar çarpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek iyice çarpın. Vanilyayı, soğumakta olan çikolataya karıştırın. Unu ve çikolatayı azar azar şekerli yağa katarken bir taraftan da vurmaya devam edin. Malzemeyi yağlanmış kek kalıbına koyarak orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.
Kreması için un, şeker, tuz ve vanilyayı iyice karıştırın. Süt ve çarpılmış yumurta akını da katarak iyice karıştırın. Kabı kaynar suyun üstüne oturtarak koyulana kadar karıştırın. Yağ ve vanilyayı da katın. Karıştırıp ocaktan alın. Kıyılmış badem vs.yi katarak karıştırın.
Üst malzemesi için tereyağla çikolatayı kaynar su üstündeki kapta ısıtın. Çikolata eriyince iyice karıştırın. Sonra tuz, şeker, kaymak, vanilyayı ilave ederek iyice karıştırın. Çarpılmış yumurta akını da katarak karıştırmaya devam edin. Ocaktan alarak soğuyana kadar çarpın.
Pastayı üç eşit parçaya bölün. Birinci dilimi büyük bir tabağa oturtun. Üstüne bademli kremayı sürün. İkinci parçayı bunun üstüne yerleştirin. Tekrar bademli kremayı sürün. Üçüncü parçayı da bunun üstüne oturtun. Çikolatalı malzemeyi enli bıçak veya spatulayla iyice pastanın üstüne yanlarına sürün. Kalan çikolatayı sıkma torbasına doldurun. Bununla pastanın üstüne şekiller yapın.
|
|
ÇİKOLATALI YAŞ PASTA Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|