|
Çikolatalı Yılbaşı Pastası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161636
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2021
722 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
Keki için:
3 adet yumurta
1 paket (80 gram) bitter çikolata
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı zencefil
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 adet yumurta (sadece sarıları)
2 çorba kaşığı toz şeker
4 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kutu (200 gram) labne peyniri
1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
6 adet mandalinanın suyu
2 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
6 adet mandalina
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Kek için derin bir kapta yumurta ile toz şekeri iyice çırpın. İçine kakao, sıvı yağ, süt, tarçın ve zencefili katıp, karıştırın. Kabartma tozu, vanilya, un ve benmari usulü erittiğiniz çikolatayı ilave edin. Tüm malzemeyi iyice karıştırdıktan sonra, yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin ve soğumaya bırakın. Krema için bir tencerede süt, Yumurta sarıları, toz şeker ve unu iyice çırpın. Tencereyi ocağa oturtun ve kıvam alana kadar sürekli karıştırın. Koyulaşınca ocaktan alıp, içine tereyağını katın ve mikserle 3-4 dakika çırpın. Daha sonra labne peyniri ve vanilyayı ilave edip, tekrar 2-3 dakika çırptıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer taraftan soğuyan keki eşit olarak enlemesine kesin ve 2 parça elde edin. Mandalina suyu, kakao ve pudra şekerini karıştırıp, bu karışımla kek parçalarını ıslatın. Kekin alt parçasını servis tabağına koyun ve hazırladığınız kremadan 1 çay bardağı ayırıp, geri kalanı ile kekin üzerini kaplayın. 2 adet mandalinayı dilimleyip kremanın kenar kısımlarına yan yana yerleştirin. İkinci kek parçasını üzerine kapatın. Ayırdığınız 1 çay bardağı krema ile pastanın kesik orta kısmının kenarlarını kaplayın. Üzerine kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş 2 adet mandalina dilimlerini yerleştirin. Süsleme için 2 adet mandalinayı kabukları ile dilimleyin ve 1 çorba kaşığı pudra şekeri ile karıştırıp, pastanın üzerini süsleyin. Kalan pudra şekerini serpin ve buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
|
Çikolatalı Yılbaşı Pastası |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161220
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2021
376 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
Keki için:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
Yarım çay kaşığı tuz
1,5 çay bardağı sıvıyağ
1,5 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı tepeleme nişasta
1'er paket kabartma tozu ve vanilya
Yarım çay kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı kakao
Kreması için:
2 çorba kaşığı nişasta
4 su bardağı süt
3 çorba kaşığı tozşeker
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı pudraşekeri
50 gram tereyağı
2 kutu krema (1 kutu 200 ml)
Üzeri için:
2 su bardağı hindistancevizi
Kek için derin bir kapta yumurta, tozşeker ve tuzu mikserle yaklaşık 5 dakika çırpın. Sıvıyağ ve sütü ilave edip, 1-2 dakika çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri ayrı bir kaba eledikten sonra tahta bir kaşık veya spatula yardımıyla krema kıvamındaki karışıma yedirin. Yağlanmış ve unlanmış kelepçeli kek kalıbına boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Izgara tel üzerinde soğumaya bırakın. Kreması için tereyağı ve krema hariç diğer malzemeleri bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra tereyağı ilave edip, çırpın ve soğumaya bırakın. Kremayı mikserin yüksek ayarında 3-4 dakika çırptıktan sonra 10 dakika buzdolabında bekletin. Soğuyan pasta kremasının içine çırptığınız kremadan tepeleme 2 çorba kaşığı ilave edin ve tekrar çırpın. Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesin. Kekin ilk katını çember kalıba yerleştirin ve üzerine hazırladığınız sütlü pasta kremasının yarısından fazlasını sürün. Kekin ikinci katını üzerine kapattıktan sonra pastayı kalıptan çıkarın. İnce bir tabaka olacak şekilde kalan pasta kremasıyla üzerini kaplayın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Daha sonra dolaptan alın ve kalan çırpılmış krema ile pastanın dışını düzgün bir şekilde sıvayın. Kremanın da üzerini bol hindistancevizi ile kaplayın. Şeker hamuru ile hazırladığınız değişik motiflerle süsleyin.
Not: Dilerseniz pastanın katlarını sulandırılmış vişne reçeli ile ıslatabilirsiniz.
|
Çikolatalı Yılbaşı Pastası |
|
hatun gün
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.03.2018
Mesajlar: 44 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc132479
Gönderme Tarihi: 09.Mar.2018
760 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
7 yemek kaşığı şeker
9 yemek kaşığı beyaz un
1 poşet kabartma tozu
125 gram tereyağı (125 gram)
4 yemek kaşığı kakao
Krema için:
500 gr. sıvı krema tatlı
300 gr. çikolata
1 paket tereyağı
Üstü için:
100 gr sütlü çikolata
50 gr tereyağı
Diktörtgen tepsinizi ya yağlayıp unlayın veya yağlı kağıdınızı serin. Yumurta veşekerleri çırpıp yumuşamış terayağınıda ekleyin. Un kabartma tozu ve kakaoyuda birbirlerine karıştırıp en son yumurtalı karışıma aktarın. Fırına verip üzeri çok kahverengi olmadan çıkartın. Krema için çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin.Kremayıda katıp çırpın. Tepsiden keki çıkartın iki kat şeklinde kesin.Araya kremalı çikolatayı söküp üzerine ikinci katı kapatın. En üstü içinde sütlü çikolata ile tereyağını benmari usulü eritip üzerine dökün.
|
|