Pandispanya için:
3 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
Islatmak için:
1 su bardağı süt
1 paket vanilya
Krema için:
Kremşanti
Süt
40gr. hindistancevizi
1 paket vanilya
1/2 limon kabuğu
Dekorasyon için:
Badem
1 kg. çilek
Çilek reçeli
3 yumurtanın akı ile sarısını ayırın. Şeker ile yumurta sarısını krema gibi oluncaya kadar çırpın. Başka bir yerdede yumurta akını kar haline getirip sonra tahta bir spatula ile yavaşça karıştırın. Son olarak, dikkatle unu dökün ve bir spatula ile karıştırın. Üst ve alt ısıtmayı açıp orta rafta 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10 dakika kadar pişirin. Batırcağınız bir çubuk ile çıkarmadan önce test edin. Daha sonra aynı şekilde pandispanyanın ikinci tabanınıda pişirin. İkinci pandispanyamız pişerken bir mikser ile süt ve kremşantiyi kutuda yazan şeklinde çırpın. Sonra bir paket vanilya, hindistan cevizi ve limon kabuğu ile tatlandırın. Buzdolabında iki saat soğutun. Islatmak için sütü ılıtın ve bir paket vanilya ile karıştırın. Çilekleri yıkayıp dilimler halinde kesin. Öncelikle ilk pandispanyamızı vanilyalı süt karışımı ile ıslatalım.Kremşantiyi yayıp bademleri serpin ve çilek dilimlerini üstüne dizin. Aynı şekilde ikinci pandispanya tabanını koyup ıslatıp kremşantiyi sürün. Badem serpip çilek dilimleri ile pastanızı süsleyin.En son çileklerin üzerine çilke reçeli fırça ile sürüp parlamalırını sağlayın.
|