| 
 
 
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
lezzetler 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 25.11.2006 
Mesajlar: 259 Şehir: Çanakkale | 
Kısa URL: https://ml.md/lc9019 
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2006 
2,759 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr çilek 
 
300 gr tozşeker 
 
2 su bardağı su 
 
1 adet limon suyu 
 
 
Çileklerin saplarını ayıklayıp, 4-5 kez iyice yıkayın. 
 
Porselen bir kaseye koyup üzerine 1 adet limon suyunu gezdirin. 
 
Şekeri bir tencereye koyup üzerine suyu ilave edin ve 5-10 dakika kaynatın. 
 
Şurubu ateşten alıp soğutun. 
 
Soğuk şurubu çileklerin üzerine döküp iyice karıştırın. 
 
Sonra bu karışımı tel süzgeçten ezerek porselen bir kaba geçirin. 
 
Bu renkli şurubu buz kalıplarına koyun ve buzdolabın bzluğuna koyarak donmasını sağlayın. 
 
Ara sıra kalıbı alarak iyice karıştırıp tekrar buzluğa koyun. 
 
İstediğiniz donma derecesine geldiğinde servis yapın. 
 
 
Not: Çilekli sulu karışımı robottan geçirerek de yapabilirsiniz.
 
 
 ML® Çilekli Dondurma için tıklayın
 
ML® Çilekli Dondurma Videosu 
 
 
 
 
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.06.2023
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
h.yıldırım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2014 
Mesajlar: 23 Şehir: Rize | 
Kısa URL: https://ml.md/lc130858 
Gönderme Tarihi: 01.Oca.2018 
1,101 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım Kg Çilek
 
1 Çay bardağı Krema
 
1 Çorba Kaşığı Sahlep
 
1.5 (Litre Süt
 
1.5 Su bardağı Toz Şeker
 
1 Çay bardağı Toz Şeker
 
 
Tenceremize sütü döküp kaynatıyoruz. Toz şekerle salebi bir kâsede karıştırıp kaynayan sütün üzerine döküyor ve karışımı kaynatıyoruz. 10 dk. sonra kremayı da ilave edip, yavaş yavaş kaynatıp yoğunlaştırıyoruz. Başka bir tencerede püre yapılmış çilekleri ve bir çay bardağı toz şekeri alıp bir taşım kaynatıyoruz. Bu karışımı tel süzgeçten geçirerek çileğin çekirdeklerini ayırıyoruz. Kaynayıp soğuyan dondurmamızın içine döküp karıştırıyoruz. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabının buzluk kısmına bir kapla yerleştiriyoruz. Donan dondurmadan kaşıkla veya dondurma kaşığıyla alarak kuplara koyuyoruz. Üzerini zevkinize göre süsleyip hemen servis ediyoruz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
turgutlu 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.06.2019 
Mesajlar: 24 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc143716 
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2019 
647 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram çilek
 
120 gram pudra şekeri
 
300 gram krema
 
 
Temizleyip, yıkadığınız çileklere, pudra şekerini ilave edin. Blender veya robottan geçirin.
 
Kremayı bir kaseye alın, mikserin en yüksek hızıyla çırparak krem şanti kıvamına gelene kadar çırpın. Çilek püresini ekleyip, homojen bir hale gelene kadar çırpma teli ile karıştırın.
 
Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinenizi çalıştırın. Karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın.
 
Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup 24 saat boyunca -18 derecede muhafaza edin.
 
 
Not: Hazırladığınız karışımı 24 saat boyunca buzdolabında bekletiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
napolyon 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 10.03.2020 
Mesajlar: 17 Şehir: Kütahya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156487 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2021 
555 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket Krema (200 ml.)
 
1 çay bardağı pudra şekeri
 
500 gr. Çilek
 
 
Yukarıda yer alan malzemeleri temin ettikten sonra öncelikli olarak pudra şekeri ve kremayı bir kaba alıyoruz. Mikser yardımı ile çırpılan krema yaklaşık 10 dakika kadar çırpıldıktan sonra koyu bir hal alıyor. Bu koyu kıvamı elde etmenizin ardından sıra dondurmayı tatlandırmaya geliyor.
 
Eğer vanilyalı dondurma yapmak istiyorsanız. Bu karışımın içerisine yalnızca bir paket vanilya eklemeniz yeterli. Ancak tarifteki gibi çilekli dondurma yapmak istiyorsanız. 500 gr. Çileği yıkadıktan sonra üst kısımlarındaki yeşil bölgeleri keselim. Temizlenen Çilekleri püre haline getirdikten sonra krema karışımımızın içerisine ekleyelim ve bunu da güzelce karıştırdıktan sonra diler borcam tarzında bir tabağa dilerseniz herhangi bir tepsiye bu karışımı dökelim.
 
Çilekli dondurmanızın içerisinde çilek parçacıkları da olsun isterseniz. 10 adet çileği küp küp kestikten sonra kalıba döktüğümüz dondurma karışımımızın içerisine ekleyebiliriz.
 
Hazırlanan dondurmayı buz dolabında yaklaşık 4 saat kadar (buzdolabının sıcaklığına göre değişir) donduralım.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163124 
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2022 
805 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Elif Korkmazel
 
 
400 gram çilek
 
Yarım kg yoğurt
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
1 paket vanilya
 
Süslemek için:
 
Nane
 
 
Yoğurtla toz şekeri derin bir kaba alın ve 3 dakika iyice çırpın. Üzerine limon suyu ve vanilyayı ekleyip, 2-3 dakika daha kırpmaya devam edin. Çilekleri yıkayıp, ayıklayın. 1 su bardağı çileği kenara ayırın. Kalanları robottan geçirip püre haline getirin ve yoğurtlu karışıma ekleyin. Derin bir cam kaba koyup, derin dondurucuda en az 3 saat bekletin. Daha sonra dondurma kaşığı yardımı ile toplar çıkarıp kup veya servis tabaklarına koyun. Ayırdığınız çilek ve nane ile süsleyip, servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166334 
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2022 
455 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram çilek
 
200 ml tam yağlı süt
 
2 yemek kaşığı bal
 
250 gram krem şanti
 
 
Çilekleri blenderdan geçirin ve püre yapın. Üzerine kalan tüm malzemeleri ilave edin, blenderla çırpın. Hazırladığınız çilekli dondurma harcını hava almayan bir kaba boşaltın. Dondurmanızı bir gece buzlukta bekletin ve ertesi gün servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc169832 
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023 
281 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.droetker.com.tr
 
 
Pudingli karışım:
 
1 poşet Dr. Oetker Çilekli Puding
 
1,5 su bardağı süt
 
1 su bardağı krema
 
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
 
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 
0,5 su bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
 
Çilekli sos:
 
8 - 10 adet çilek
 
1 çay bardağı su
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1,5 tatlı kaşığı Dr. Oetker Mısır Nişastası
 
Kalıp:
 
Dikdörtgen kalıp (20x30 cm)
 
 
1,5 su bardağı süt ve 1 su bardağı kremayı bir tencereye alıp üzerine puding poşetini boşaltın. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2-3 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Soğuyan pudingi mikser ile 2 dakika çırpın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile tarifine göre çırpın. Üzerine pudingi ekleyip 2 dakika daha çırpın. Çilekleri ekleyin ve mikserin düşük devrinde 1 dakika çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıba alın ve yayın. Üzerini streç film ile kapatın ve dondurucuda 5-6 saat bekletin.
 
Çilekleri mutfak robotunda püre haline getirip tencereye alın. Üzerine su, toz şeker ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
 
Servisten 5-10 dakika önce tatlıyı dondurucudan çıkarın. Dondurma kaşığı ile tatlıdan toplar çıkarıp kaselere alın. Üzerlerine hazırladığınız sosu dökün ve bekletmeden servis yapın.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc174010 
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2023 
230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dondurulmuş çilek
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 paket süt kreması
 
1 yemek kaşığı salep
 
1 su bardağı süt
 
 
Dondurulmuş çilekler hafif yumuşadıktan sonra mutfak robotuna alın.
 
Üzerine şekeri ekleyip iyice çekin.
 
Üzerine süt, salep ve kremayı da ilave edip karıştırmaya devam edin.
 
İyice karıştırdıktan sonra dondurma kalıbına alın ve dondurucuda bekletin.
 
Dondurucudan çıkarınca süsleyerek servis edin.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178440 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2024 
174 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://www.cumhuriyet.com.tr
 
 
3 yemek kaşığı labne peyniri
 
200 gr çilek
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
1 yemek kaşığı bal
 
 
Bütün malzemeleri rondoya alın ve rondodan geçirin. Geçirdiğiniz karışımı geniş kaba yayın. Dondurucuda donmasını bekleyin. Kıvam aldıktan sonra servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc178887 
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024 
162 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kg çilek
 
1 su bardağı toz şeker
 
2,5 su bardağı krema
 
Süslemek için:
 
Çilek
 
 
Çilekleri ezip, üzerine toz şekeri ilave edin. Ayrı bir yerde kremayı çırpıp, çilekli püreye ekleyin. Karışımı dikdörtgen bir kalıba döküp, derin dondurucuda dinlendirin. En az 3-4 saat sonra donup donmadığını kontrol edip dondurucudan alın. Çilekle  süsleyip servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179648 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2024 
181 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram dondurulmuş çilek
 
1 su bardağı süt
 
1/2 su bardağı toz şeker (isteğe bağlı olarak azaltılabilir)
 
1 su bardağı krema
 
1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı)
 
 
Taze çilekleri yıkayıp saplarını ayıkladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayın.
 
Çilekleri bir tepsiye yayıp, birbirine yapışmadan dondurucuda en az 4 saat, tercihen bir gece boyunca dondurun.
 
Dondurulmuş çilekleri bir mutfak robotu veya güçlü bir blender içine alın.
 
Üzerine sütü ve şekeri ekleyin.
 
Blenderı çalıştırarak çilekleri parçalayın ve karışımı püre haline getirin. Eğer karışım çok sert olursa, biraz daha süt ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
 
Çilek püresine kremayı ekleyin ve karıştırarak tüm malzemelerin iyice birleşmesini sağlayın. Bu aşamada isterseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz. Limon suyu çileğin tadını daha belirgin hale getirecek ve dondurmaya ferah bir tat katacaktır.
 
Hazırladığınız çilekli karışımı bir dondurma kabına veya kapaklı bir saklama kabına aktarın.
 
Karışımı dondurucuya koyun ve 1 saat arayla karıştırarak (toplamda 3-4 kez) kremamsı bir doku elde edene kadar bekletin. Bu işlem dondurmanın kristalleşmesini önleyecektir.
 
Çilekli dondurmayı dondurucudan çıkarın ve 5-10 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin, ardından dondurma kaşığı ile servis yapın.
 
Dilerseniz üzerini taze çilek, çikolata parçaları veya fındık ile süsleyebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182048 
Gönderme Tarihi: 08.Mar.2025 
148 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg çilek
 
200 gram tozşeker
 
 
Çileklerin saplarını temizleyip bol su dolu bir kaba alın.
 
Elinizle hafifçe dokunarak yıkayın.
 
Suyunu değiştirin. İkinci suda 15 dakika bekletin.
 
Başka bir kaba taze su koyun ve çilekleri hırpalamadan bu kaba aktarın.
 
Üçüncü suda 10 dakika bekletip içme suyu ile doldurduğunuz başka bir kaba aktarın.
 
Burada da 10 dakika bekletip elinizle hırpalamadan alarak bir süzgece aktarın.
 
Çileklerin suyu iyice süzüldükten sonra blendere alıp üzerine tozşekeri ekleyin.
 
Önce yavaş daha sonra hızlı devirle tozşeker tamamen eriyene kadar çekin.
 
Çelik bir kaba aktararak üzerini streç filmle kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin.
 
3 saat süreyle, her 20 dakikada bir derin dondurucudan çıkarıp tahta bir kaşıkla kenarlarını sıyırarak 2-3 dakika karıştırın.
 
Son karıştırmanızda üzerini düzeltin ve yeniden derin dondurucuya yerleştirin.
 
1 gün beklettikten sonra servis yapın.
 
 
Not: Dondurmanız için kuru ve zedelenmemiş çilekleri tercih edin. Çilekleri blenderden geçirmek yerine, salça yapar gibi kevgirden geçirirseniz kıvam, görüntü ve lezzet açısından daha özel bir sonuç elde edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Çilekli Dondurma | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184047 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2025 
36 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram çilek
 
1 su bardağı toz şeker
 
1 tatlı kaşığı limon suyu
 
200 ml soğuk krema
 
1 su bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı vanilin veya vanilya özütü (isteğe bağlı)
 
 
Çilekleri yıkayıp ayıkladıktan sonra küçük parçalara doğrayın. Bir kaseye alın, üzerine şekeri serpin ve limon suyunu ekleyin. 15-20 dakika buzdolabında bekletin.
 
Dinlenen çilekleri bir blender veya mutfak robotuyla püre haline getirin. (İsterseniz az biraz parça bırakabilirsiniz.)
 
Ayrı bir kapta süt, krema ve vanilyayı karıştırın. Ardından çilek püresini ekleyin ve homojen bir karışım elde edene kadar çırpın.
 
Makine yoksa: Karışımı derin dondurucuya uygun bir kaba dökün. Her 30 dakikada bir çatalla karıştırarak buz kristallerini kırın. Bu işlemi 3-4 saat boyunca tekrarlayın. Sonra tamamen donması için 6-8 saat dondurucuda bekletin.
 
Servisten önce 5-10 dakika oda sıcaklığında bekletirseniz daha kolay şekil alır.
 
Üzerine taze çilek, nane yaprağı veya biraz çikolata sosu ekleyerek servis edebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |