Kısa URL: https://ml.md/lc75569
Gönderme Tarihi: 08.May.2012
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı şeker
1 litre süt
2 paket vanilya
Sosu için:
300 gram çilek
4 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
Tencerenin içinde sütü, irmiği, şekeri karıştırın. Ocak üzerinde sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar kaynatın. Koyulaşınca ocaktan alıp suyla ıslatılmış kapların içlerine paylaştırın. Soğumaya bırakın daha sonra dolaba alıp 1 saat bekletin. Çilekleri yıkayıp irice doğrayın. Bir tavaya alın ve üzerine şekeri koyup kaynatın. Üzerine suyla çözdürülmüş nişastayı ekleyip 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Servis tabağına ters çevirip üzerine çilekli sosu dökün ve ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc92818
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
1,577 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet çilek
200 gram tereyağı
1 su bardağı+2 çorba kaşığı irmik
1 çay kaşığı vanilya
3 su bardağı+3 çorba kaşığı süt
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı+1 çorba kaşığı tozşeker
Üzeri için:
300 gram çilek
Çileği blenderden geçirip, kenara alın. Tereyağı ve irmiği 10 dakika kavurun. Vanilya ekleyip, karıştırın. Süt ilave edip pişirmeye devam edin. Krema kıvamına gelince çilek ve tozşekeri ekleyip karıştırın. Ocaktan aldığınız karışımı, streç filmle kaplanmış baton kek kalıbına boşaltın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirip çıkarın. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyip, arzuya göre pudraşekeri serpip servis yapın.