|
|
Çilekli Kalp Pasta |
|
alfa&beta
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc142665
Gönderme Tarihi: 12.May.2019
522 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kalp şeklinde hazır çikolatalı pandispanya
500 gram çilek
Kreması için
1 paket sade krem şanti
1 paket çilekli krem şanti
2 su bardağı soğuk süt
Pandispanyanın tabanını yağlı kağıdın üzerine yerleştirin. Sade krem şantiyi ve çilekli krem şantiyi ayrı kaplarda birer bardak süt ile 5 dakika çırparak hazırlayın ve sertleşmesi için dolaba koyun.
Bu esnada çilekleri iyice yıkayıp ince ince dilimleyin. İyice soğumuş olan sade krem şantiyi tabanın üstüne yayın, üzerine dilimlediğiniz çilekleri yerleştirin ve çileklerin üzerin bir kat daha krem şanti sürün.
Pandispanyanın üst katını yerleştirin, çilekli krem şantiyi üzerine ve yanlarına yedirin, spatula yardımıyla düzeltin. Pastanın kenarlarını pasta süsüyle renklendirin. Dolapta 1 saat dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Çilekli Kalp Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168405
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2022
237 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı öğütülmüş Antep fıstığı
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
1 çay bardağı fındık kırığı
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti
1 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 çay bardağı küp şeklinde doğranmış çilek
7 - 8 adet çilek (ikiye kesilmiş)
Üzeri için:
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
1 yemek kaşığı toz şeker
2,5 çay bardağı su
Kalıp:
Dr. Oetker Varino Serisi Ayarlanabilir kalp pişirme çerçevesi (12-26 cm)
Kalıbı 26 cm boyutuna ayarlayın, pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Antep fıstığını ilave edin ve yarım dakika daha mikserle çırpın. Hamurun 2/3'ünü kalıba boşaltın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından alın, spatula yardımıyla kenarlarından ayırın ve kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın. Fırını kapatmayın. Kalıbı yıkayıp kurulayın, 14 cm boyutuna ayarlayıp tekrar yağlayın. Kalan hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından alın, kalıptan çıkarın ve soğumaya bırakın.
Büyük boy pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye kesin ve ilk katını servis tabağına alın. Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Çilek ve fındık kırığını ilave edin, kaşık ile karıştırıp servis tabağındaki pandispanyanın üzerine yayın. İkinci kat pandispanyayı kapatın ve onun üzerine küçük boy kalp pandispanyayı yerleştirin.
Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile 2-3 dakika çırpın. Pastayı kaplayın ve süsleyin. Küp şeklindeki çilekleri küçük kalbin üzerine, yarım çilekleri de büyük kalbin kenarlarına sıralayın.
Tartjöle poşetini küçük bir tencereye boşaltın. Üzerine toz şekeri ilave edip kaşık ile karıştırın. Suyu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 2-3 dakika soğutun ve kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Pastayı buzdolabında 1-2 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.
|
|
Çilekli Kalp Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|