|
Çilekli Milföy Pastası |
|
WoW
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2010
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc54763
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2010
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milföy hamuru 1 paket 6'lı
100 gr süt
20 gr un
30 gr şeker
20 gr yağ
az vanilya
200 gr çilek
Milföy hamurlarını bir tepsiye dizer çatalla deleriz ve 180 derece ısıtılmış fırına pişiririz. Ortalama 15-20 dakikada pişer. Bir tencerenin içerisine süt, un, şeker ve vanilyayı ocağa koyarız ısık ateşte karıştıra karıştıra kaynatırız. Kaynama işlemi bittikten sonra kenara alırız ve yağı yediririz. Kremamız soğuduktan sonra milföy hamurlarımızın üstüne süreriz aralarına doğranmış çiçekleri koyarız iki kat çilek üç kat milföy hamuru olacak şekilde koyarız ve dolapta iyice donmasını bekleriz. Üstüne pudra şekeri eler istenilen süsleme yapılır ve servis edilir.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 22.05.2023
|
ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI |
|
torpil
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.07.2011
Mesajlar: 39
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66260
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2011
2,043 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. un (10 çorba kaşığı dolusu)
250 gr. margarin
1 kahve kaşığı limon suyu
1 kahve kaşığı tuz
300 gram çilek
100 gr. pudraşekeri
1 çorba kaşığı kayısı marmelatı
Açma payı un
Yaprak hamurunu hazırlayınız.
Son turdan sonra hamuru iki parçaya ayırınız. (Biri büyük, biri biraz küçük olarak.)
Büyük parçayı yuvarlak açıp, tart kalıbınıza bu parçayı yerleştiriniz.
Küçük parçayı da kalıptan biraz küçük açıp, bunu kalıptaki hamurun üzerine kenarlarda bolşuk kalacak şekilde koyunuz.
Önceden ısıtılmış fırına koyup, 20-25 dakika pişiriniz.
Fırından alıp, biraz soğutunuz.
Çilekleri boş kalan boşluklarla tam ortaya üst üste koyunuz.
Çileklerin üzerine bol pudra şekeri serpiniz
Elmaların üzerine biraz sulandırdığınız kayısı marmelatını sürünüz.
Arzu edilirse beyaz krema veya kremşanti ile süsleyip, servis yapınız.
|
Çilekli Kremalı Milföy Pasta |
|
meftune
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2011
Mesajlar: 121 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc69963
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2011
2,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı
Yarım kg çilek
1 paket çilekli krem şanti
4 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı soğuk süt
Milföy hamurlarını çözdürdükten sonra kalp şeklindeki kalıpla kesin. Fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 190C fırında 10 dakika pışirin. Fırından çıkarıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra, milföy hamurlarını enlemesine ikiye kesin. Çilekli krem şantiyi sütle birlikte mikserde çırpın. Çilekleri yıkayıp, üzerine 2 çorba kaşığı pudraşekeri serpin. Çileklerin yarısını ve çıkan şekerli çilek suyunu blenderden geçirin. Çilek suyuna, kalan 2 çorba kaşığı pudraşekerini ekleyip, karıştırın. İkiye böldügünüz milföy hamurlarının yarısına kremayı sürüp, üzerlerine çilek yerleştirin. Diğer milföy hamurlarını üzerlerine kapatın. Çilek suyundan hazırladığınız sosu gezdirin.
|
Çilekli Milföy Pastası |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc73216
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2012
3,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ümit Usta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
500 gr süt
4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı vanilya
Milföy hamuru
2 çorba kaşığı dolusu tereyağı
Çilek (dilimlenmiş) veya çilek reçeli
Pudra şekeri
Şekeri, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpıp, kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirelim.
Ara sıra karıştırarak, iyice soğutalım.
Soğuduğu zaman, 2 çorba kaşığı tereyağı ilavesi ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım.
Milföy hamurlarını ikiye bölüp, yağlanmış fırın tepsisine dizelim ve kızartmadan pişirelim.
Hamurlar soğuduğu zaman, üzerine yeterince krema sürüp, dilimlenmiş çilekleri dizelim.
Tekrar bir hamur, tekrar krema ve çilek koymak şartı ile üç katlı pastamızı hazırlayalım.
En üstüne pudra şekeri serpip, bir de bütün çilek koyup, buzdolabında 1-2 saat soğutarak servis yapalım.
|
Çilekli Milföy |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92817
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
1,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
5-10 adet çilek
2 adet milföy hamuru
Yarım su bardağı krema
1 çorba kaşığı damla çikolata
Üzeri için:
1 çorba kaşığı damla çikolata
1-2 çorba kaşığı pudraşekeri
1-2 adet çilek
Kremayı kaynatıp ocaktan alın. Damla çikolata ekleyip soğumaya bırakın. 24 saat buzdolabında dinlendirin. Milföy hamurlarını önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Arasına krema sürüp, dilimlenmiş çilek ve damla çikolata yerleştirin. Üzerine pudraşekeri serpip, çilekle süsleyerek servis yapın.
|
Çilekli Milföy Pasta |
|
dodo
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.01.2015
Mesajlar: 41 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc104442
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2015
1,816 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet milföy hamuru
10 adet çilek
Kreması için:
2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
2 paket vanilya
1 limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
Milföy hamurlarını yumuşatın yuvarlak kek kabına ince bir şekilde dizin. 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin. Bu arada kreması için, yumurta sarısı ve diğer malzemeleri tencerenin içinde iyice çırpıp ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp biraz soğuyunca pişen milföy kalıbının içine yerleştirin. Üzerine de dilimlenmiş çilekleri koyup ikram edin.
|
Çilekli Milföy Pasta |
|
Rabia Ana
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Kocaeli |
Kısa URL: https://ml.md/lc150077
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2020
824 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
4 adet dikdörtgen milföy
30-35 adet çilek
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 su bardağı krema
2 adet yumurta sarısı
1 + 1/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağından iki parmak eksik un
1/4 su bardağı mısır nişastası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
2 su bardağı labne (375 gr)
Üzeri için:
Pudra şekeri
Süt ve kremayı bir tencereye alın ve ısıtın.
Karıştırma kabınıza toz şeker ve yumurta sarılarını alın ve iyice çırpın. Karışım hafif kum kıvamını alınca un ve nişastayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Karışım iyice kum gibi olunca ılık olan sütlü krema karışımını, yumurtalı karışıma yavaş yavaş sürekli çırparak ekleyin ve iyice harmanlayın. Ardından karışımı tencereye alın ve kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelmesini sağlayın. Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın ve hafif soğutun. Muhallebi ılınınca labneyi ekleyin ve iyice karıştırın. Pastacı kremanız hazır olunca kremanın üzerini streç filmle kaplayın ve soğumaya bırakın. Milföyleri dondurucudan çıkarın ve ısınması için tezgaha bırakın. Milföyler hafif yumuşayınca fırın tepsisinin tabanına fırın kağıdını yayın. Ardından hazırladığınız milföyleri tepsiye dizin. Tepsinizin iki kenarına fırın kağıtlarını burarak sıkıştırın. Bu, milföylerin hafif kabarmasını ama eşit oranda pişmesini sağlayacak. Başka bir fırın tepsisini üzerine kapatın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin. Çilekleri küçük küpler halinde doğrayın. Krema ve çilekleri karıştırın. Fırından çıkan milföyleri soğutun. Soğuttuğunuz milföy katlarının kenarlarını tırtıklı bir bıçak yardımıyla düzeltin. Ardından bir milföy katının üzerine hazırladığınız pastacı kremasını küçük bir spatula yardımıyla iyice yayın ve bu şekilde üç kat hazırlayıp en üstüne de milföy katı kapatın. Üzerine pudra şekeri serperek ve küçük küp doğradığınız çileklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
|
Çilekli Milföy Pasta |
|
mikro
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.05.2020
Mesajlar: 29 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc150739
Gönderme Tarihi: 24.May.2020
404 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
2 milföy hamuru
500 g çilek
Kreması için:
3 su bardağı süt
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için:
Pudra şekeri
Milföy hamurlarının üzerini fazla kabarmaması için çatalla delin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kreması için, vanilya hariç gerekli olan tüm malzemeyi bir sos tenceresine alın. orta ateşte bir çırpma teli yardımı ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca vanilyayı ilave edip bir iki kez daha karıştırıp ocaktan alın. Karışım ılınıncaya kadar ara ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın. Çilekleri ince doğrayın. Milföy hamurunun üzerine ılınan kremadan bir kaşık sürün. üzerine çilekleri dizin. Üç kat olacak şekilde aynı işlemi tekrarlayın. En üste bolca pudra şekeri serpin. Servis yapın.
|
Çilekli Milföy Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158912
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2021
307 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet milföy
Kreması için:
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı vanilya
Üzerine sürmek için:
1 adet yumurta
Arası için:
6 adet çilek
Üzeri için:
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Farklı pasta tarifi arayanlar için çilekli milföy pasta güzel bir tercih olabilir. Milföyleri yağlı kâğıtların arasına yerleştirip merdane yardımıyla inceltiyoruz. Yuvarlak kalıpla 6 adet parçaya bölüyoruz. Milföyleri fırın tepsisine yerleştiriyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp kabarmaması için milföylere çatalla delik açıyoruz. 180 derecede 15 dakika fırında pişiriyoruz.
Tencereye süt, toz şeker ilavesi yapıp süt kaynamadan un ekliyoruz. Nişastayı da ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz. Muhallebi kıvamına geldikten sonra ocağın altını kapatıp soğuması için bekliyoruz. Daha sonra vanilya ve yumurta sarısı ilave edip çırpıyoruz. Soğuyan kremayı sıkma torbasına alıyoruz.
Fırından çıkardığımız milföylerin üzerine kremayı sıkıyoruz ve üzerine ince uzun dilimlediğimiz çilekleri yerleştiriyoruz ve bir kat daha aynı işlemi yapıp üzerini milföyle kapatıyoruz. Son olarak pudra şekerini gezdiriyoruz. Çilekli milföy pasta hazır.
|
Çilekli Milföy Pasta |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160023
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2021
277 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet milföy
1/2 çilek
Kreması için:
3 bardak süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Pudra şekeri
Milföyü dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin.
Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve milföyleri üzerine dizin.
Milföylerin üzerine çok kabarmamaları için hamurları çatalla her tarafından delin ve milföylerin üzerine de yağlı kağıt serip. Bir tane fırın tepsisini ağırlık yapması için üzerine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.. Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.
Ardından çıkan milföyleri soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ikiye bölerek (yatay) inceltin.
Kreması için; Öncelikle bir tencereyi, dibinin tutmasını önlemek için su ile çalkalayın
Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin.
Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın ve çırpın. Soğumaya bırakın. Soğuyuncaya kadar el mikseriyle ara sıra çırpın.
Soğuyan kremayı sıkma torbasına alın. Bir milföyü önünüze alın ve içerisine kremadan sıkın üzerine ince dilimlenmiş çilek dizin.
Ardından üzerine ikinci milföyü koyup yeniden krema sıkıp, çilek yerleştirin.
Son olarak en üste bir milföy daha koyup pudra şekeri serperek servis edin.
|
|