1 paket yulaflı bisküvi
10 gr tereyağı
Yarım çay bardağı pudra şeker
1 tatlı kaşığı vanilya
200 ml krema
100 gr labne peyniri
100 gr beyaz çikolata
12 çilek
Üzeri için:
40 gr rendelenmiş bitter çikolata
Toz antepfıstığı
Bisküvileri mutfak robotunda çekerek ufalayın. Tereyağını eritip bisküvilere ekleyin ve tekrar karıştırın. 8 cmlik 4 pasta çemberinin tabanına yağlı kağıt serip bisküvileri paylaştırın ve kaşığın tersi ile bastırın. Buzdolabına alarak 15 dakika bekletin. çilekleri dilimleyip çemberin iç duvarına dik olarak yapıştırın. Beyaz çikolatayı küçük parçalara ayırıp bir kaseye alın. İçi sıcak su dolu tencereye yerleştirip eriyinceye kadar bekletin. Ilınmaya bırakın. Krema, labne peyniri, vanilya ve pudra şekeri mikserle katılaşıncaya kadar çırpın. Eritilmiş çikolatayı ekleyip tekrar çırpın. Karışımı çemberlere çileklerin üzerine çıkacak kadar doldurun. Buzdolabına alarak 2 saat bekletin. Servis tabağına alıp çemberi çıkartın.Üzerini rendelenmiş çikolata ve toz antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc162275
Gönderme Tarihi: 06.Oca.2022
230 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket pötibör bisküvi
200 gram tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
100 gram sütlü çikolata
Krema için:
10 adet dilimlenmiş çilek
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı labne peyniri
Süslemek için:
Çilek
Toz haline getirilmiş bisküvi, tereyağı ve cevizi iyice yoğurun. Yağlı kağıtla kaplanmış dikdörtgen bir kalıba yayıp derin dondurucuda dinlendirin. Krema için labne peyniri hariç kalan malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp karıştırarak soğutun. Labne peyniri ilave edip karıştırın.
Daha sonra derin dondurucudaki tabanın üzerine yayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Tatlının üzerine gezdirip, buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Yuvarlak kalıpla şekiller çıkarıp servis tabağına alın. Üzerlerine çilek yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.