Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Zerde Tarifleri > Çilekli Puding (11 adet - 276,972 defa bakıldı)

Çilekli Puding


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Puding

astronot
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 15.02.2008
Mesajlar: 38
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc21438
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2008
4,442 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 kg. çilek
4 çorba kaşığı oralet
3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
12 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
250 gr. sade bisküvi
1/2 su bardağı fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı veya margarin
1 çorba kaşığı hindistancevizi rendesi

Tencereye oralet, şeker ve nişastayı koyup karıştırarak yavaş yavaş 3,5 su bardağı su ilave ediniz. Orta hararetli ısıda devamlı karıştırarak pişiriniz. Vanilya katıp ara sıra karıştırarak ılıklaştırınız.
Kalıbı yağlayıp ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri kalıbın tabanına bir sıra diziniz. Üzerini örtecek kadar krema koyup düzelterek buzdolabında dondurunuz.
Artan kremaya küçük kırılmış bisküvi ve dövülmüş fındık katıp karıştırınız. Donan meyvelerin üzerine döküp tekrar dondurunuz. Kremanın kenarlarını bıçak yardımı ile kalıptan kurtarınız. İçinde sıcak su bulunan bir kap içinde kalıbın tabanını biraz tutup, servis tabağına ters çeviriniz. Meyve aralarını hindistancevizi rendesi ile süsleyiniz.

Not: Kreması, oralet yerine limon suyu ile de hazırlanır. Krema oraletsiz pişirilir. 1 limon kabuğu rendesi ve iki limon suyu katıp bir taşım kaynatılır. 1 çorba kaşığı margarin katılıp karıştırılır.


ML® Çilek Rüyası için tıklayın
ML® Çilekli Puding için tıklayın


ML® Çilekli Puding (görsel)


Çilekli Puding

Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc64294
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,018 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

2 paket yulaflı bisküvi
2 su bardağı süt
1 paket çilekli puding
1 paket çilekli jöle
2 çay bardağı sıcak su
2 çay bardağı soğuk su
500 gr. çilek

Bisküvileri bir kaba ufalayın. Ayrı bir tencerede pudingi sütle pişirin. Jöleyi önce sıcak suyla karıştırıp üzerine soğuk suyu ekleyerek karıştırın ve pudinge ilave edin. Çilekleri ezerek püre haline getirin, pudingle karıştırın.
Islatılmış kaselere çilekli pudingi pay edin. Üstlerine bisküvileri bölüştürün. Buzdolabında iki-üç saat bekletin. Servis tabaklarına ters çevirerek servis yapın.


Çilekli Puding

pelincerrahoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 31.10.2007
Mesajlar: 28
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc72615
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2012
2,099 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı un
250 gr çilek

Tencereye sütü,unu,şekeri koyup çırpma teliyle karıştırarak kaynatın. Diğer tarafta çileği püre haline getirin, sütlü harcın içine dökün. Ocağın altını kapatıp, servise alabiliriz.


Çilekli Puding

Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40
Şehir: Manisa
Kısa URL: https://ml.md/lc74893
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2012
1,923 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg çilek
5 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta

Çilekleri temizleyip blederden geçirerek bir kaseye alın. Diğer malzemelerin hepsini karıştırarak (çilek hariç) topaklaşmaması için mikserle çırpın. Kısık ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Çilekleri ilave edip bir iki taşım daha kaynatın. Altını söndürdükten sonra kaselere boşaltın. Üzerine istediğiniz meyveden süs yapabilirsiniz.


Çilekli Puding

tarhana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc92066
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,213 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1/2 KG ÇİLEK
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER (ÇİLEKLER İÇİN)
1 LT SÜT
9 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER (PUDİNG İÇİN)
7 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
2 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN:
1/2 PAKET KREM ŞANTİ (ARZUYA GÖRE)
1/2 SU BARDAĞI SÜT

Bir tencereye sütü, şekeri, irmiği ve vanilyaları ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. İrmikli pudingi ıslak bezle silinmiş köşeli bir kalıba boşaltalım. Çilekleri şeker ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirip pudingin üzerine yayalım. Buzdolabında birkaç saat soğutup dilimler halinde keserek arzuya göre krem şantiyi soğuk sütle mikser yardımıyla çırparak koyulaştıralım. Krema pompası yardımı ile tatlıların üzerini süsleyip servis yapalım.



Çilekli Puding

Şevkiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2014
Mesajlar: 27
Şehir: Isparta
Kısa URL: https://ml.md/lc99134
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
1,924 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr. çilek
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı

Çilekleri yıkayın. Süt ve çilekleri 10 dakika kaynatın, süzgeçten geçirin. Toz şeker ve tereyağını ekleyerek beş dakika daha kaynatın. Nişastayı da katıp koyulaşana kadar pişirin. İçine vanilya ve yumurta sarısını ilave edip karıştırın. 30 dakika pişirip kuplara pay edin. Çilekle süsleyerek servis yapın.


Fotoğraf "karadem" tarafından gönderildi. 12.06.2017


Çilekli Puding

şen saz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 19.05.2015
Mesajlar: 30
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc107763
Gönderme Tarihi: 21.May.2015
1,424 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram çilek
1 litre süt
2 çay bardağı un
3 çay bardağı şeker
50 gram tereyağı
2 paket vanilya

Tencereye süt, un, şeker ve vanilyayı koyun, karıştırarak pişirin. Koyu kıvama gelince ocaktan alın, içine yıkanmış, temizlenmiş çilekleri ve tereyağını koyun, mikserde 5 dakika kadar çırpın. İstediğiniz kaselere boşaltıp buzdolabına bırakın. Servis yaparken üzerine biraz şekerle ezilmiş çilek koyabilirsiniz.


Çilekli Puding

yaman
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc143742
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
520 defa indirildi / yazdırıldı




1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
2 kaşık tepeleme un
500 gram çilek
2 su bardağı süt

Çilekleri temizleyin ve bir tencerede şeker, un, süt ve nişastayı pişirin. Kaynadıktan sonra yağı ekleyin ve bir süre pişirmeye devam edin. Kaselere hazırladığınız pudingi dökün ve aralarına çilek koyun. Kalan pudingi tekrar kaselere boşaltın.



Çilekli Puding

feris
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48
Şehir: Keçiören
Kısa URL: https://ml.md/lc156222
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
408 defa indirildi / yazdırıldı




5 su bardağı şeker
1 kâse çilek
5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
50 gr margarin

Önceden yıkamış olduğumuz çilekleri rondodan geçiriyoruz. Daha sonra bir tel süzgeç yardımı ile siyahları hiç kalmayacak şekilde süzüyoruz.
Üzerine sütümüzü nişastayı ve pirinç unu katarak çırpıyoruz. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ateşten aldığımız pudingin içine margarini de ilave ederek karıştırıyoruz.
Kâselere boşalttığımız pudinglerimiz oda sıcaklığında bir miktar kaldıktan sonra buzdolabına kaldırılır. Soğuduktan sonra ikram etmeye hazırdır.



Çilekli Puding

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163403
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2022
309 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım kg light süt
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
10 damla sıvı tatlandırıcı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım kg çilek

Puding için sütü bir tencereye alın. Üzerine devamlı karıştırarak unu ilave edin. Yumurta sarılarını, sıvı tatlandırıcıyı ve limon kabuğu rendesini ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Çilekleri küp küp doğrayıp pudingle karıştırın. Bir kepçe yardımıyla pudingi küçük dondurma kaselerine koyarak buzdolabında 2 saat bekletin. Çileklerle süsleyerek soğuk olarak servis yapın.



Çilekli Puding

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc164364
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
311 defa indirildi / yazdırıldı




1 kg. süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Çilek Sosu İçin:
500 gr. çilek
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker

Bir tencereye sütü, unu, şekeri ve vanilyayı koyup unlar topak olmadan bir çırpıcıyla karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra bir borcama dümdüz boşaltıyoruz.
Sonra yarım kg. çileğimizi temizleyip, güzelce yıkıyoruz ve rondada püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Ardından tencereye çileğimizi, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1 su bardağı toz şekeri koyup pişiriyoruz.
Mutfağımızı mis gibi çilek kokusu kaplarken, biz soğumuş pudingin üstüne kaynayan çilek sosunu döküyoruz.
Biraz ılınınca buzdolabında birkaç saat soğutuyoruz. Üstünü toz antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz.







Çilekli Puding Tarifleri Zerde Tarifleri



(11 adet Çilekli Puding 276,972 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort