|
Çilekli Puding |
|
tarhana
Aşçıbaşı
Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc92066
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
2,203 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1/2 KG ÇİLEK
3 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER (ÇİLEKLER İÇİN)
1 LT SÜT
9 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER (PUDİNG İÇİN)
7 ÇORBA KAŞIĞI İRMİK
2 PAKET VANİLYA
ÜZERİ İÇİN:
1/2 PAKET KREM ŞANTİ (ARZUYA GÖRE)
1/2 SU BARDAĞI SÜT
Bir tencereye sütü, şekeri, irmiği ve vanilyaları ekleyelim. Ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. İrmikli pudingi ıslak bezle silinmiş köşeli bir kalıba boşaltalım. Çilekleri şeker ile birlikte mutfak robotunda püre haline getirip pudingin üzerine yayalım. Buzdolabında birkaç saat soğutup dilimler halinde keserek arzuya göre krem şantiyi soğuk sütle mikser yardımıyla çırparak koyulaştıralım. Krema pompası yardımı ile tatlıların üzerini süsleyip servis yapalım.
|
Çilekli Puding |
|
Şevkiye
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.06.2014
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc99134
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2014
1,912 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. çilek
4 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker
1.5 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 adet yumurta sarısı
Çilekleri yıkayın. Süt ve çilekleri 10 dakika kaynatın, süzgeçten geçirin. Toz şeker ve tereyağını ekleyerek beş dakika daha kaynatın. Nişastayı da katıp koyulaşana kadar pişirin. İçine vanilya ve yumurta sarısını ilave edip karıştırın. 30 dakika pişirip kuplara pay edin. Çilekle süsleyerek servis yapın.
Fotoğraf "karadem" tarafından gönderildi. 12.06.2017
|
Çilekli Puding |
|
yaman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc143742
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2019
509 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Yarım su bardağı toz şeker
2 kaşık tepeleme un
500 gram çilek
2 su bardağı süt
Çilekleri temizleyin ve bir tencerede şeker, un, süt ve nişastayı pişirin. Kaynadıktan sonra yağı ekleyin ve bir süre pişirmeye devam edin. Kaselere hazırladığınız pudingi dökün ve aralarına çilek koyun. Kalan pudingi tekrar kaselere boşaltın.
|
Çilekli Puding |
|
feris
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.11.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Keçiören |
Kısa URL: https://ml.md/lc156222
Gönderme Tarihi: 21.Şub.2021
396 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı şeker
1 kâse çilek
5 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
50 gr margarin
Önceden yıkamış olduğumuz çilekleri rondodan geçiriyoruz. Daha sonra bir tel süzgeç yardımı ile siyahları hiç kalmayacak şekilde süzüyoruz.
Üzerine sütümüzü nişastayı ve pirinç unu katarak çırpıyoruz. Orta ateşte koyu bir kıvam alana kadar pişiriyoruz.
Ateşten aldığımız pudingin içine margarini de ilave ederek karıştırıyoruz.
Kâselere boşalttığımız pudinglerimiz oda sıcaklığında bir miktar kaldıktan sonra buzdolabına kaldırılır. Soğuduktan sonra ikram etmeye hazırdır.
|
Çilekli Puding |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163403
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2022
293 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg light süt
3 çorba kaşığı un
2 adet yumurta sarısı
10 damla sıvı tatlandırıcı
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım kg çilek
Puding için sütü bir tencereye alın. Üzerine devamlı karıştırarak unu ilave edin. Yumurta sarılarını, sıvı tatlandırıcıyı ve limon kabuğu rendesini ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Çilekleri küp küp doğrayıp pudingle karıştırın. Bir kepçe yardımıyla pudingi küçük dondurma kaselerine koyarak buzdolabında 2 saat bekletin. Çileklerle süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
|
Çilekli Puding |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164364
Gönderme Tarihi: 20.Nis.2022
303 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. süt
3 kahve fincanı un
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
Çilek Sosu İçin:
500 gr. çilek
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı şeker
Bir tencereye sütü, unu, şekeri ve vanilyayı koyup unlar topak olmadan bir çırpıcıyla karıştırarak muhallebi gibi pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra bir borcama dümdüz boşaltıyoruz.
Sonra yarım kg. çileğimizi temizleyip, güzelce yıkıyoruz ve rondada püre kıvamına gelene kadar çekiyoruz.
Ardından tencereye çileğimizi, 2 yemek kaşığı mısır nişastasını ve 1 su bardağı toz şekeri koyup pişiriyoruz.
Mutfağımızı mis gibi çilek kokusu kaplarken, biz soğumuş pudingin üstüne kaynayan çilek sosunu döküyoruz.
Biraz ılınınca buzdolabında birkaç saat soğutuyoruz. Üstünü toz antep fıstığıyla süsleyip servis ediyoruz.
|
|