|
Çilekli Rulo Pasta |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166317
Gönderme Tarihi: 27.Tem.2022
324 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
Pandispanya için:
4 tane yumurta
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya tozu
1 paket kabartma tozu
İç krema için:
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yumurtanın sarısı
800 ml süt
1 yemek kaşığı tereyağı
½ su bardağı şeker
Üst krema için:
1 paket süt kreması
1 paket vanilya tozu
½ çay bardağı pudra şekeri
İç harç için:
20- 25 adet çilek
Yumurtayı şekerle çırpın. Karışıma unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika kadar karıştırın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine, bu harcı dökün. 200 derecelik fırında hafif şekilde pembeleşinceye dek pişirin. Pişen pandispanyayı fırından alın. Yağlı kağıtla beraber rulo şeklinde bir iki defa katlayıp açın.
İç kremayı hazırlamak için vanilya ve tereyağı hariç olmak üzere, diğer tüm malzemeleri çırpın ve ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan sonra tereyağını ve vanilyayı da içine dahil edin. Soğumaya bırakın.
Üst krema hazırlamak için hazır kremayı, pudra şekerini ve vanilya tozunu koyu kıvam oluşturana kadar çırpın. Ardından buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Pandispanyanın üstüne kremayı sürün. Çilekleri dizin ve rulo biçiminde sarın. Üst için hazır ettiğiniz kremayı, pastaya yavaş şekilde dağıtın. 4-6 saat kadar buzdolabında beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161456
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2021
280 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg çilek
Kek için: 3 adet yumurta
1 su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
Kreması için:
7 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
2,5 su bardağı süt
1 çay kaşığı vanilya
Üzerine:
Pudra şekeri
Süslemek için:
Çilek
Çileğin saplarını koparın ve bol suyla yıkadıktan sonra süzgece alın. Kek için derin bir kapta yumurta ve toz şekeri çırpıcı ile şeker eriyene kadar iyice çırpın. Elenmiş un ve karbonatı ilave edip, yumurtanın kabarıklığını söndürmeden hafifçe karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine, hazırladığınız harcı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp, yağlı kağıt ile birlikte rulo yapın ve üzerini temiz bir bez ile örtün. Kreması için süt, un ve nişastayı bir tencereye alın. Sütü yavaşça ilave ederek, sürekli karıştırın. Koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, vanilyayı ilave edin ve ara sıra karıştırarak soğutun. Rulo yaptığınız keki yağlı kağıttan ayırın. Üzerine kremayı yayın ve ayıklanmış çilekleri iri doğrayıp, gelişigüzel yerleştirin. Rulo yapın ve servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri serpin ve çilekle süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
imsak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc156331
Gönderme Tarihi: 27.Şub.2021
233 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
2 su bardağı un
1 fincan sıvıya
1 paket vanilya
Pastanın içi için;
100 g beyaz çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kremşanti
Çilek
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Beyazını bir kapta köpürtene dek mikserle çırpın. Başka bir kapta yumurta sarısı ve şekeri çırpın. Ardından süt, un, yağ ve vanilyayı ekleyin çırpmaya devam edin. En son yumurta beyazını spatula ile karıştırarak pasta keki harcına ekleyin. Uzun bir borcama kek harcını boşaltın. 180 derecelik fırında içi pişene dek tutun. Kekinizde kabartma tozu kullanmadığınız için kabarmayacak. Çünkü pastaya şekil verebilmek için kabarmaması daha iyi. Pasta kekiniz pişerken beyaz çikolatanızı eritin ve tereyağını da ekleyin. Süt ile kremşanti tozunu karıştırarak mikserden geçirin. Beyaz çikolata ile krem şantinizi karıştırın. Pişen pasta kekiniz soğuyunca yatay olarak ikiye bölün. Streç üzerine kekinizin iki katını yan yana koyun. Ortalarına biraz hazırladığınız karışımdan sürün ve yapışmış halde olmasını sağlayın. İç harcınızı keklerin üzerine sürün ve dilimlediğiniz çilekleri de dizin. Ardından stres yardımı ile kekinizi sarın. Rulo pastanız artık dolaba girmeye hazır. Yaklaşık 2 saat dolapta bekletin. Çıkarınca üzerine kalan karışımı sürün ve yine çilekle süsleyin tekrar dolaba atıp 1 saat daha bekletin. Pastanız artık servise hazır.
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
yeşil al
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.01.2014
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc128530
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2017
1,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
3 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
Krema için:
250 ml krema
1 yemek kaşığı pudra şekeri
250 gr çilek
1 yemek kaşığı toz şeker
Yarım kahve fincanı su
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Üzeri için:
Beyaz şeker hamuru
Renkli makaronlar
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın. Yumurta aklarını tuz ile kar haline gelip katılaşana kadar çırpın. Başka bir kasede yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpın. Un, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin ve yumurta sarılarına yavaşça tahta kaşık ile karıştırarak ekleyin. Yumurta aklarını da söndürmeden yavaşça karışıma ilave edin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine karışımı yayın ve önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz bir mutfak havlusu ile birlikte sarın ve soğumaya bırakın. Kremayı pudra şekeriyle birlikte katılaşana kadar çırpın. Buzdolabına alıp bekletin. çilekleri yıkayın ve minik küp şeklinde doğrayın. Bir sos tenceresine alıp şeker ile 5 dakika pişirin. Ocaktan almadan önce 1 tatlı kaşığı mısır nişastasını suyla inceltip ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alarak soğumaya bırakın. Rulo keki yavaşça açın ve içine kremayı sürün. Çilek sosunu kremanın üzerine yayıp dikkatlice sarın. Beyaz şeker hamurunu nişasta ile birlikte merdaneyle inceltin ve rulo pastanın etrafını kaplayın. Üzerini renkli makaronlar ile süsleyin. Servis yapın.
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
önemli
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.09.2017
Mesajlar: 23 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc128259
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2017
1,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
5 yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
Kreması için
2 su bardağı süt
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
125 g tereyağı
1 paket vanilya
5-6 çilek
Üzeri için:
160 ml krema
160 g bitter çikolata
80 g beyaz çikolata
9 çilek
Kreması için süt, toz şeker ve unu bir sos tenceresine alın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Üzerini streç filmle sarıp buzdolabında bekletin. Keki için, yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alın. Şeker tamamen eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Un, kakao ve kabartma tozunu ilave edip bir spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Harcı yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yayın. 170 derece fırında 12-13 dakika pişirin. Fırından çıkartıp rulo şeklinde sarın ve soğumaya bırakın. Soğuyan keki açıp arasına krema sürün ve küp doğradığınız çilekleri yayın. Tekrar rulo yapın. Üzeri için kremayı bir sos tenceresinde ısıtın. Bitter çikolatayı ilave edip çikolata eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Rulo pastanın üzerini kremalı çikolata ile kaplayın. Benmari usulü erittiğiniz beyaz çikolata ve bütün çilek ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
beyazit
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.06.2007
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc75389
Gönderme Tarihi: 02.May.2012
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
2 paket kremşanti
1 paket labne peyniri
400 gram çilek
3 çorba kaşığı kayısı reçeli
150 gram çilek
Şekeri yumurtayla birlikte 5 dakika kadar çırpın. İçine suyu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip bu karışımı dikdörtgen bir kalıbın içine yağlı kağıt yerleştirdikten sonra dökün. 170 derecedeki fırında 15 dakika pişrip çıkartın. Hemen üzerine reçeli suyu serpip kağıtla birlikte rulo yapın. Bu şekilde 2 dakika kalsın ki elastik olsun. Kreması için, kremşantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp labne peynirle karıştırın. farklı bir lezzet yakalayıp değişiklik çilekle uyumunu artırıp kremşantiyi hafifleştiriyor. Bu kremayı kekin içine sürüp çilekleri üzerini serpiştirin. Rulo yapın ve üzerine tekrar krema sürüp servis tabağına alıp dilimleyin.
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
fiyaka
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.10.2009
Mesajlar: 24 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc43003
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2009
2,930 defa indirildi / yazdırıldı
|
350 gr. çilek (dilimlenmiş)
5 yumurta (yumurta sarıları akları ayrılmış, akları köpük halinde çırpılmış)
150 gr. şeker
1 çay kaşığı vanilya
3 çorba kaşığı un
35 cl. krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Garnitür için:
Bütün çilek
Düz bir tepsiyi yağlayın üzerine yağlı kağıt yayın. Onu da yağlayın. Yumurta sarılarını çırpın, 60 gr. şeker ilave edip çırpmaya devam edin. Karışım krem haline gelince vanilyayı unu ve çırpılmış yumurta aklarını ilave edin. İyice karıştırın. Hazırladığınız bu hamuru tepsinin üzerine yayıp kızdırılmış fırına sokun. 15 dakika pişirin. Üzerine kalan şekerin yarısını serpin. Şekerli yüzü altta kalmak üzere keki temiz bir kurulama bezinin üzerine koyun. Yağlı kağıdı sıyırın. Kalan şekeri üzerine serpin. Keki bezin yardımıyla ılıkken rulo yapın. Sonra açın. Kremanın 2/3'üne pudra şekerini katın. Dilimlenmiş olan çilekleri de ilave edin. Karışımı kekin üzerine sürün ve keki tekrar rulo haline getirin. Kalan kremadan rulonun üzerine uzunlamasına süsler yapın. Her bir süsün üzerine de bir bütün çilek yerleştirin. Soğuk olarak servis yapın.
|
Çilekli Rulo |
|
patrona
Aşçı
Kayıt: 13.05.2008
Mesajlar: 17 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc23827
Gönderme Tarihi: 14.May.2008
2,899 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr çilek
1 çay bardağı nişasta
6 fincan şeker
6 fincan un
1 çay bardağı pudra şekeri
6 yumurta
5 yumurta ile 1 yumurta akını şeker ile mikserde boza kıvamına gelinceye kadar çırpın. Un ilave edin. Yağlı kağıt serdiğiniz dikdörtgen tepsiye hamuru döküp fırına verip pişirin. Çilekleri rendeden geçirip nişasta ile 2 su bardağı su katıp pişiriniz. (1 su bardağı şeker katınız.)
Kek piştikten sonra bezin üstüne koyun. Kremayı sürüp rulo haline getirin.
ML® Kolay Çilekli Pasta için tıklayın
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22166
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2008
2,662 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
3/4 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 su bardağı fındık
yarım kilo çilek
Pasta Kremi Malzemesi:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
3/4 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 paket vanilya
Pasta kremi için, bakır bir tencereye yumurta, şeker ve unu koyunuz. Karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz. Orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz. (Pütürlü olmaması için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya katıp karıştırınız.
Fırın tepsisine yağlı kâğıt döşeyip üzerini yağlayınız.
Bakır bir tencerede şekerle yumurtayı koyu boza kıvamına gelinceye kadar çarpınız. Un ve limon kabuğu rendesi katıp yavaşça karıştırınız. Hazırlanmış fırın tepsisine muntazam yayınız. Orta hararetli fırında üstü pembeleşinceye kadar 15-20 dakika pişiriniz. Soğumadan geniş kenarından kâğıdı ile beraber sarıp rulo yapınız.
Pandispanya soğuyunca kâğıdı çıkartınız. Üzerine kremanın 2/3 ünü sürüp ayıklanmış çilekleri dizdikten sonra tekrar rulo yapınız. Geri kalan krema ile yanlarını ve üstünü kapatıp kıyılmış fındık yapıştırınız.
ML® Kolay Çilekli Pasta (görsel)
|
Çilekli Rulo Pasta |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1891
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
300 gr krema
250 gr çilek
pudra şekeri
4 adet yumurta
100 gram bitter çikolata
6.5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı granül kahve
1 çorba kaşığı portakal suyu
Bir çorba kaşığı suyla kahveyi karıştırın. Kahveyi ve cikolatayı, benmari usulü eritip, soğumaya bırakın.
Yumurtaların akını ve tozşekeri çırpıp, yine berimari usulü eritin. Köpük haline geldikten sonra, soğumaya bıraktığınız çikolatalı karışımın içine boşaltın. Bir kaşık yardımıyla aynı yönde karıştırın. Bu karışımı yağlı kağıtla kaplı tepsinin içine hiç kaşık kullanmadan boşaltın.
15 dakika kadar pişirdikten sonra, bir gece dinlendirin. Tepsiden çıkardığınız kekin üzerinden yağlı kağıdı yavaşça sökün.
Portakal suyuyla kremayı karıştırarak kekin üzerine sürün. Ufak ufak dilimlediğiniz çilekleri de yerleştirdikten sonra, keki yavaşça rulo haline getirin.
Üstünü pudra şekeri ve çilekle süsledikten sonra servis yapın.
|
|