Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Aşure Tarifleri > Çilekli Su Muhallebisi (3 adet - 111,153 defa bakıldı)

Çilekli Su Muhallebisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Aşure Tarifleri
Elmasiye Tarifleri
İrmik Tatlısı Tarifleri
Jöle Tarifleri
Kazandibi Tarifleri
Keşkül Tarifleri
Muhallebi Tarifleri
Mus Tarifleri
Paluze Tarifleri
Pelte Tarifleri
Peynir Tatlısı Tarifleri
Puding Tarifleri
Su Muhallebisi Tarifleri
Sütlaç Tarifleri
Tavuk Göğsü Tarifleri
Zerde Tarifleri
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Su Muhallebisi

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc118518
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,167 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
Üzerinin sosu için:
2 su bardağı çilek (ayıklanmış)
1 su bardağı toz şeker

Derin bir tencerenin içinde; süt, vanilya ve buğday nişastasını iyice özleşene dek karıştırıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak kaklaşıncaya dek peşirelim. Muhallebi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım ve ocaktan alalım. Yaklaşık 25 cm çapındaki yuvarlak bir kek kalıbının içini suyla iyice çalkayalım. Ilınan muhallebiyi dikkatlice kalıbın içine boşaltalım. Buzdolabında 1 gece bekletip, ertesi gün bir servis tabağına ters çevirelim. öte yandan ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri, toz şekerle beraber mutfak robotundan çekerek püre haline getirelim. Sonra da bu çilekli sosu muhallebinin üzerine gezdirerek servise sunalım.

Not: Eğer daha şekerli tadları seviyorsanız, çilek sosunun şeker oranını artırabilirsiniz.


Çilekli Su Muhallebisi

Ceren
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133
Şehir: Trabzon
Kısa URL: https://ml.md/lc75990
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
2,263 defa indirildi / yazdırıldı




1 litre süt
3 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1,5 su bardağı su
250 gram çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

Süt ve şekeri karıştırarak tencerede kaynatın. Kaynayınca üzerine su ile çırptığınız nişastayı döküp karıştırmaya devam edin. Üzerine vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış kaplara paylaştırın. Bu arada su muhallebisi suyla da yapılıyor hatta içine şeker koymadan üzerine koyduğunuz malzemenin şekeri ile servis yapılabiliyor. Ama ben biraz şekerli olunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Sosu için ise yıkanmış çileklerin üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyip blenderden geçirin. Muhallebinin üzerine paylaştırıp ikram edin.


Çilekli Su Muhallebisi

Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc64297
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,788 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için:
1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç ununu suyla açın. Nişastalı karışımı kaynayan süte sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Sosu için su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın, hazırladığınız sosla servis yapın.






Çilekli Su Muhallebisi Tarifleri Aşure Tarifleri



(3 adet Çilekli Su Muhallebisi 111,153 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort