|
Çilekli Su Muhallebisi |
|
Ünye'li
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.05.2011
Mesajlar: 44 Şehir: Ordu |
Kısa URL: https://ml.md/lc64297
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
2,775 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 kahve fincanı pirinç unu
Sos için:
1 su bardağı su
500 gr. çilek
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Süt, toz şeker ve tuzu kaynatın. Pirinç ununu suyla açın. Nişastalı karışımı kaynayan süte sicim gibi dökerken karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Suyla çalkalanmış küçük derin kaplara pay edin. Buzdolabına koyup dondurun. Sosu için su, ezilmiş çilek, toz şeker ve mısır nişastasını, biraz koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Muhallebiyi servis tabaklarına ters çevirerek çıkarın, hazırladığınız sosla servis yapın.
|
Çilekli Su Muhallebisi |
|
Ceren
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2011
Mesajlar: 133 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc75990
Gönderme Tarihi: 24.May.2012
2,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
3 çorba kaşığı şeker
4 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1,5 su bardağı su
250 gram çilek
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Süt ve şekeri karıştırarak tencerede kaynatın. Kaynayınca üzerine su ile çırptığınız nişastayı döküp karıştırmaya devam edin. Üzerine vanilyayı ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış kaplara paylaştırın. Bu arada su muhallebisi suyla da yapılıyor hatta içine şeker koymadan üzerine koyduğunuz malzemenin şekeri ile servis yapılabiliyor. Ama ben biraz şekerli olunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Sosu için ise yıkanmış çileklerin üzerine şekeri ve vanilyayı ekleyip blenderden geçirin. Muhallebinin üzerine paylaştırıp ikram edin.
|
Çilekli Su Muhallebisi |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc118518
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2016
1,149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 paket vanilya
5 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
Üzerinin sosu için:
2 su bardağı çilek (ayıklanmış)
1 su bardağı toz şeker
Derin bir tencerenin içinde; süt, vanilya ve buğday nişastasını iyice özleşene dek karıştırıp, orta ısıdaki ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak kaklaşıncaya dek peşirelim. Muhallebi kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra altını kapatalım ve ocaktan alalım. Yaklaşık 25 cm çapındaki yuvarlak bir kek kalıbının içini suyla iyice çalkayalım. Ilınan muhallebiyi dikkatlice kalıbın içine boşaltalım. Buzdolabında 1 gece bekletip, ertesi gün bir servis tabağına ters çevirelim. öte yandan ayıklanmış ve yıkanmış çilekleri, toz şekerle beraber mutfak robotundan çekerek püre haline getirelim. Sonra da bu çilekli sosu muhallebinin üzerine gezdirerek servise sunalım.
Not: Eğer daha şekerli tadları seviyorsanız, çilek sosunun şeker oranını artırabilirsiniz.
|
|