|
Çilekli Tart |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1893
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,739 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur Malzemesi:
200 gr un
150 gr margarin
1 limonun kabuğu
75 gr pudra şekeri
1 adet yumurta sarısı
Üst Malzemesi:
350 gr çilek
1 su bardağı süt
1 paket krem şanti
Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak doğradığınız margarin, yumurta sarısı, limon kabuğu ve pudra şekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yoğurun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında en az bir saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarttıktan sonra, tart hamurunu 22-24 cm çapındaki bir kalıbına döşeyin. Birkaç yerlerinden çatalla delin. Orta hararetteki fırında hamur pembeleşinceye kadar 35-40 dakika pişirin. Çıkarıp, soğutun. Bu sırada krem şantiyi sütle çırpıp, tartın üzerine sürün. Son olarak çilekleri yıkayıp, düzgün bir şekilde dizin.
ML® Çilekli Tart için tıklayın
|
Çilekli Tart |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc10056
Gönderme Tarihi: 20.Arl.2006
2,870 defa indirildi / yazdırıldı
|
TART HAMURU İÇİN:
125 gr.(oda sıcaklığında yumuşamış)
2 yemek kaşığı tozşeker
2 yemek kaşığı yoğurt
12 yemek kaşığı tepeleme un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
KREMASI İÇİN:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı (yada 1 paket hazır puding vanilyalı veya çilekli)
ÜZERİ İÇİN:
2 su bardağı dolusu çilek
1 paket tart jölesi
YAPILIŞI:
Önce tart hamurunu hazırlamak üzere derin bir yoğurma kabının içine yumuşak margarin, yoğurt, tozşeker, kabartma tozu ve vanilyayı koyup, elimizle karıştıralım. Azar azar unu ekleyerek, iyice yoğuralım. Sonra kulak memesinden biraz sert olan hamuru, dinlenmesi ve toplanması için, buzdolabında 30 dk. beklemeye alalım. Dilenen hamuru, içini iyice yağladığımız tart kalıbına, kenarlarını 2 parmak yükselterek yayalım. Sonra bir çatalın ucuyla, 5-6 yerinden tart hamurunu delelim, 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirip, dışarı alalım ve soğumaya bırakalım. Öte yandan tartın kreması için, hazır puding kullanacaksak, paketin üzerindeki tariften 1 su bardağı eksik sütle pişirerek kremayı hazırlayalım. Ev kreması yapacaksak, süt, nişasta, tozşeker, yumurta,vanilya ve tereyağını çırparak ateşin üzerine oturtalım. Sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirelim. Kaynadıktan sonra 2-3 dk.sonra ateşten alalım. Üzerine soğuyan kremayı yaydıktan sonra, çilekleri dizerek süsleyelim. En üstüne de;paketin üzerindeki tarife göre hazırladığımız tart jölesini döküp, buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Dilimliyerek servise sunalım.
ML® Kolay Çilekli Pasta için tıklayın
|
Çilekli Tart |
|
Sevda Pekel
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.11.2007
Mesajlar: 49 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc19549
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2007
2,814 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. tereyağı
250 gr. un
Vanilya
500 gr. çilek
50 gr. pudro şekeri
2 yumurta
3 kaşık marmelat
Unu hamur tahtasına eleyiniz.
Yağı içine koyup incecik kıyınız.
Etrafını açıp 2 yumurta sarısını, etrafına 50 gr. pudra şekerini, vanilyayı, koyup bir hamur yapınız.
3 mm. incelikte açınız.
Yağlanmış tart kabına yayınız.
Orta hararetli fınnda altını üstünü pembe renkte pişiriniz.
Fırından çıkınca marmelatın yarısını döküp çevre kadar yayınız.
Üzerlerine ayıklanmış silinmiş 500 gr. çileği yerleştiriniz.
Kalıptan yavaşça çıkarıp tabağa alıp servis yapınız.
|
Çilekli Tart |
|
saturn
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc23848
Gönderme Tarihi: 15.May.2008
2,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr tereyağı
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 tutam tuz
1 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
500 gr çilek
150 gr şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 su bardağı su
1 çay bardağı nişasta
Aldığı kadar un
Tereyağı, süt, yumurta, tuz, şeker, karbonat ve un ile kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediniz. Büyük bir top haline getirip, serin bir yerde dinlendirin. Tart hamurunu yarım santim kalınlığında açıp kalıba veya tepsiye yerleştirin. Üzerinden merdaneyi geçirerek artan kesimleri kesin. Çatalla içine bir delik açın. Üzerine bir yağlı kağıt örtün ve serin bir yerde dinlendirin. Isıtılmış fırında pişirin.
Bir kapta 150 gr şeker ile nişastayı karıştırın. Su koyup yedirin, çilekleri temizleyin. Meyve makinasında biraz su ile çekip şekerli nişastaya ilave edip pişirin.
Pişmiş hamurun üstüne kremayı yayın. İkiye kesilmiş çilekleri üstüne yerleştirin.
|
Çilekli Tart |
|
rekortmen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2011
Mesajlar: 46 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc68497
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2011
2,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
2,5 su bardağı un
125 gram tereyağı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 tutam tuz
1 adet yumurta
Kreması için:
2 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
4 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri için:
400 gram çilek
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Öncelikle hamur için gereken tüm malzemeyi bir kabın içinde yoğurun. Tart kabına hamuru açarak yerleştirin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 -20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Tencereye süt, yumurta sarısı ve unu koyup ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı koyup 2 dakika çırpın ve soğutun. Tartın üzerine soğumuş kremayı koyun. Temizlenmiş çilekleri üzerine süsleyip pudra şekeri serpin ve servis yapın.
|
Çilekli Tart |
|
hayriye abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.02.2011
Mesajlar: 25 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75363
Gönderme Tarihi: 01.May.2012
2,054 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
Yarım paket margarin
1 su bardağı süt
2 kaşık tatlandırıcı
2 kaşık un
500 gr çilek
1 su bardağı tatlandırıcı
1 paket çilek jölesi
Öncelikle tartı hazırlayalım. Bunun için 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, yumurtanın akı ve margarini yoğuralım. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip hamuru yayalım. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dk pişirelim. Fırından alıp soğumaya bırakalım. Krema için;1 subardağı süt, tatlandırıcı ve 2 çorba kaşığı unu pişirelim ve soğutalım. Soğuyan tartı kalıptan alıp kremayı sürelim. Çilekleri dizelim. Jöleyi 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayalım çileklerin üzerinde gezdirelim. Soğuk olarak servis edelim.
|
Çilekli Tart |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc75903
Gönderme Tarihi: 21.May.2012
2,004 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet yumurta
125 g margarin
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay bardağı su
Alabildiği kadar un
Kreması için:
2 süt
5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı çilek
1 kase pudra şekeri
Kreması için margarin hariç tüm malzemeleri soğuk olarak tencereye dökün ve karıştırarak pişirin. Krema soğurken hamuru hazırlayın.Karıştırma kabına 125 gr.margarini alın.Üzerine pudra şekerini,kabartma tozunu ekleyin. Yumurtaları kırın. Yarım bardak suyu da ekleyin. Yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Hamurun üçte ikisini yuvarlak bir fırın kabına kenarlarını iyice yükselterek bastırın. Ortada oluşan havuzu krema ile doldurun. Kalan hamuru da merdane ile açıp üzerine kapatın ve kenarlarını bastırın. 180 derecede 30 dk pişirin.
|
Çilekli Tart |
|
şansal
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc88663
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2013
2,079 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
150 gram un
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı su
1 tutam tuz
1 yumurta sarısı
İçi için:
8 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı frambuaz
1 çay bardağı böğürtlen
300 gram çilek
1 tatlı kaşığı tarçın
Çilekleri irice doğrayın. Üzerine şeker, tarçın, nişasta, ceviz ve frambuaz ekleyip harmanlayın. Hamuru için gereken malzemeleri yoğurun. Bu hamuru isterseniz ikiye bölün. Bir tanesini açıp tart kalıbının içine döşeyin. Çilekli frambuazlı iç harcı üzerine yerleştirin. Kalan diğer hamuru isterseniz şerit şeklinde isterseniz açıp bütün halde harcın üzerine yerleştirin. Kenarlarına şekil verin. Üzerine delikler açıp 190 derecedeki fırında 35 dakika pişmeye bırakın.
|
Çilekli Tart |
|
bin nur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.04.2014
Mesajlar: 47 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc97944
Gönderme Tarihi: 04.May.2014
2,039 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram çilek
Hamuru için:
2 su bardağı un
1 çay bardağı şeker
1 paket kabarma tozu
1 paket vanilya
100 gram tereyağı
1 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Krema için:
Labne, süzme yoğurt ve bal
Yoğurma kabının içinde un, şeker, yumurta, vanilya, yoğurt, kabartma tozu ve yağı iyice yoğurup güzel bir hamur elde edin. Hamuru açıp yuvarlak şekiller verip tart kalıplarına yerleştirin. Fırın tepsisine dizin, 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. İçi için labne peyniri ve süzme yoğurdu balla karıştırıp bir krema hazırlayın ve tart kalıplarının içine paylaştırın. Çilekleri üzerine dizip soğumaya bırakın. Son olarak üzerine bal sürüp ikram edebilirsiniz.
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.04.2021
|
Çilekli Tart |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106750
Gönderme Tarihi: 12.Nis.2015
2,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı kıyılmış fındık
2 çay bardağı pudra şekeri
2 su bardağı un
İçi için:
400 gram çilek
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 paket vanilya
Öncelikle tart hamurunu tüm malzemeleri karıştırıp hazırlayın. Yuvarlak bir kalıba koyun. Çilekleri ayıklayıp tencereye bırakın ve şeker, suyla 5 dakika pişirin. Üzerine nişastayı suyla katın, koyulaşacaktır hemen hamurun üzerine dökün. Üzerine hamurdan şeritler yapın ve 180 derecede 30 dakika kadar pişirip çıkartın. Soğutup servis yapın.
|
Çilekli Tart |
|
arkın
Aşçıbaşı
Kayıt: 19.09.2017
Mesajlar: 25 Şehir: Çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc128401
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2017
1,473 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
Tabanı için:
250 gr tereyağı
2 yumurta
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Krema için:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yumurta
3 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağı
Üzeri için:
400 gr çilek
Önce tartın tabanı hazırlanmalı. Tereyağını eritin, Şeker, vanilya ve sütü derin bir kasenin içine koyup, mikserle karıştırın. Daha sonra yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Unu ve kabartma tozunu da azar azar ekleyin. Hamur hazır olunca 28 cm. çapındaki tart kalıbını yağlayıp, hazırladığınız hamuru 180 derece fırında pişirin. Tart tabanını pişirdikten sonra soğumaya bırakın ve kremasını hazırlamaya başlayın.
Krema için; Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kıvam tutmaya başladığında 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyip iyice karıştırın ve hemen ocaktan alın. Krema hazır olunca soğuyan tart tabanını kalıbından çıkarın ve kremayı eşit şekilde sürün. Son olarak da üzerini çileklerle süsleyin. Dilerseniz süsleme işlemini başka meyvelerle de yapabilirsiniz.
|
Çilekli Tart |
|
dedecan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2016
Mesajlar: 43 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc140480
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2019
887 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 yumurta sarısı
150 gr. margarin (yumuşamış)
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 paket kabartma tozu
Tartın üzerine:
1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un (tepeleme)
1/2 su bardağı şeker
1/2 kg. çilek
1/2 paket tart jölesi
Unun ortasını açıp şekeri, yumuşatılmış margarini, kabartma tozunu, yumurta sarılarını ekleyerek özlü bir hamur olana dek yoğuralım. 25-30 cm. çapındaki kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serperek hamurun bir parçasını kalıba yerleştirelim. Hamurun kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Hamuru çatalla 7-8 yerinden delelim. Tartı 180 derece ısılı fırında üzeri açık pembe renk alana dek pişirelim. Tencereye sütü, unu, şekeri alıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp mikserle yarım dk. çırpalım soğutarak tartın üzerine yayalım. Üzerine yarıdan kesilmiş çilekleri aralıksız bir şekilde yerleştirelim. Tart jölesini üzerinde belirten tarife göre hazırlayalım. Jöle ılıyınca çileklerin üzerine gezdirip buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Çilekli Tart |
|
sülük
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc143697
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
1,131 defa indirildi / yazdırıldı
|
70 gram toz badem
155 gram tereyağı
50 gram şeker
2 adet yumurta
150 gram pasta kreması
65 gram pudra şekeri
185 gram un
80 mililitre krema
350 gram çilek
50 mililitre sıcak jöle
Tartın hamuru için tereyağının ve toz bademin yarısını, şekeri, 1 adet yumurtayı ve unu büyük bir kapta karıştırın. Kıvama geldikten sonra karışımı buzdolabında sertleşene kadar bekletin.
Ardından dinlenmiş hamuru yuvarlak bir tepsiye yerleştirin. Toz bademin ve tereyağın diğer kalan yarısını, pudra şekeri, 1 adet yumurta ve pasta kreması ile hazırladığınız dolguyu, hamurun üstüne sürdükten sonra hamuru önceden 170 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Piştikten sonra soğumaya bıraktığınız tart hamurunu, krema ile doldurarak süslemeye hazır hale getirin. Çilekleri tartın üzerine yerleştirip üzerine sıcak jöleyi dökün. Çilekli tartınızı krem şantiyle süsleyip servis yapabilirsiniz.
|
Çilekli Tart |
|
yepyeni7
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2020
Mesajlar: 47
|
Kısa URL: https://ml.md/lc153795
Gönderme Tarihi: 29.Ekm.2020
480 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://acunn.com
Tart hamuru için:
2 su bardağı un
1 adet yumurta sarısı
175 gram soğuk tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı soğuk su
1/4 çay kaşığı tuz
Kreması için:
2,5 su bardağı süt
2 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet çubuk vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
500 gram çilek
Tart kalıbını yağlamak için:
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tartın kremasını hazırlamak için; derin bir kaba aldığınız yumurta sarılarını toz şeker ve mısır nişastası ilavesiyle çırpın. Toz şekerler tamamen erimiş ve karışımın rengi beyaza dönük olmalı. Ortadan ikiye kestiğiniz vanilya çubuğunun iç kısmında kalan çekirdekli kısmını sivri bir bıçağın ucu ile kazıyın. Soğuk sütü küçük bir tencereye aktarın. Elde ettiğiniz vanilya özü ile kısık ateşte kaynatın.
Çırpılmış yumurta sarılarını, kaynamakta olan süt ile azar azar karıştırıp, ılıştırarak süt tenceresine aktarın. Aralarda karıştırarak, kısık ateşte koyu bir krema kıvamını alana kadar pişirin ve ocaktan aldığınız krema karışımına azar azar tereyağı katıp, kıvam alması ve renginin berrak olması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırın.
Soğuması için ayrı bir kaba aldığınız kremayı, ılındıktan sonra üzerini kapatın. Buzdolabında en az bir saat kadar bekletin.
Tart hamurunu hazırlamak için gereken elenmiş un, pudra şekeri ve tuzu mutfak robotuna alıp karıştırın, küçük parçalara ayırdığınız soğuk tereyağını azar azar katıp karıştırma işlemini sürdürün. Son olarak yumurta sarısı ve soğuk suyu katıp bir parça daha karıştırmaya devam edin.
Tahta bir kaşıkla toparladığınız tart hamurunu, yatay şekilde streç filmle sardıktan sonra buzdolabında 30 dakika kadar dinlendirin; dinlenen hamuru, tereyağıyla yağladığınız maksimum 27 santimetrelik bir tart kalıbına elinizle bastırarak yayın.
Hamurun eşit oranda pişmesi ve kabarması için tart kalıbı büyüklüğünde bir yağlı kağıt kesin ve hamurun üzerine açın. Orta kısmını ağırlık yapması ve hamura düz şeklini vermesi için nohut, kuru fasulye gibi bir bakliyatla doldurun. Elde ettiğiniz hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25 dakika hafif bir renk alana kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra üzerindeki yağlı kağıt ve kuru bakliyatları alın. Aynı ısıda 5 dakika daha fırınladığınız tart tabanını fırından alın, dinlendirin.
Buzdolabında soğuyan kremayı tartın orta kısmına boşaltın. Üzerini düzelttikten sonra uç kısımlarını kesip ortadan ikiye böldüğünüz çileklerle süsleyin.
Not: Piştiğinde çatlamaması için tart hamurunu kısa sürede toparlamaya bakın, çok fazla yoğurmayın. Hamuru, kullanacağınız tart kalıbının çapından 1-2 cm. büyük olacak şekilde açmaya özen gösterin. Unun yoğunluğuna göre oranını 1/4 su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz.
|
Çilekli Tart |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157066
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2021
388 defa indirildi / yazdırıldı
|
225 gr. Un
200 gr. margarin
1 yumurta
1 kahve kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı yogurt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
Harcı için:
500–750 gr. çilek
1 bardak süt
1 paket krem şanti tozu
Elenmiş unun ortasını çukur hale getirin ve oda sıcaklığında margarin, yumurta, kabartma tozu, yoğurt, toz şeker ve limon kabuğu rendesi ile iyice yoğurun.
Hazırlanmış hamuru el yardımı ile margarinle yağlamış tart kalıbına yarım cm. kalınlığında ve kenarlardan taşacak şekilde yayın. Tart zemini çatal ile 6-7 yerinden delin ve üzerine kabarmaması için 20’ ye yakın nohut yayın. 180 derecelik fırında 30 dk. kadar fırınlayın. Hamur hafif kahverengi olduğu zaman pişmiş demektir. Pişmiş tart hamuru gevrek olur.
Çileklerin saplarını ayıkladıktan sonra yıkayın ve süzün. Genişçe bir kap içine krem şanti tozunu dökerek üzerine süt ile ettikten sonra el mikseri ile katılaşana kadar çırpın çırpılmış koyu haldeki şantiyi soğumuş haldeki tartın üzerine bir spatula yardımı ile kalınca sürün ve çilekleri bu şanti üzerine muntazam yerleştirin. Tartınızı dolapta dinlenmeye bırakın.
|
Çilekli Tart |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157334
Gönderme Tarihi: 18.Nis.2021
386 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
150 gr oda sıcaklığında tereyağı
1/2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 çimdik tuz
Vanilya
Pastacı kreması için:
500 ml süt
1 paket vanilya
3 yumurta sarısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağından bir parmak eksik un
2 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çilek ya da çilek reçeli.
Öncelikle hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurtayı, şekeri, vanilyayı ve tuzu karıştırın. Daha sonra unu ilave edin ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru yarım saat buzdolabında bekletin. Tart kalıbını yağlayıp unlayın. Hamuru tart kalıbına yayın ve çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.
Kreması için sütü ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta, şeker ve vanilyayı çırpın. Yumurtalı karışıma unu çok yavaş bir şekilde ilave edin ve çırpmaya devam edin. Sütü bu karışıma yavaşça ilave edip ocağa alın. Yoğun bir kıvamdan sonra ocağın altını kapatın ve içine tereyağı ekleyin. Buzdolabında birkaç saat dinlenen pastacı kremanızı tart hamurunun üstüne dökün ve çilekle süsleyip servis edin.
|
Çilekli Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160030
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2021
352 defa indirildi / yazdırıldı
|
Keki için:
2 yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı eritilmiş tereyağ
Kabartma tozu
Vanilya
Un
Muhallebisi için:
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı şeker
2,5 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 vanilya
Üzeri için:
Çilek ya da çilek sosu
İlk olarak kekini yapmaya başlayın. Önce sıvıları mikser yardımıyla çırpın ve kabartma tozu ile unu da ekleyip çok az karıştırın.
Hamurunuzu tart kalıbınıza dökün (Tart kalıbı yoksa orta boy borcamda da olur.)
Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler pişirilir. Koyulaştıktan sonra ocak kapatılır.
Tereyağı ve vanilya da eklenip karıştırılır.
Ilımış olan kek tart kalıbından çıkarılıp ters çevrilir. Muhallebi üstüne dökülür, kaşık yardımıyla düzeltilir.
Soğuduktan sonra üzerini çilekle ya da çilek sosuyla süsleyebilirsiniz.
|
Çilekli Tart |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170552
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2023
189 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 3 Su Bardağı
Un 3 Yemek Kaşığı
Sofra Tuzu 1 Tutam
Toz Şeker 4 Yemek Kaşığı
Yumurta 1 Adet
Margarin 125 Gram
Margarin 1 Tatlı Kaşığı
Vanilya 1 Paket
İnek Sütü 2 Su Bardağı
Toz Jöle 1 Paket
Bir kabın içerisine önce unumuzu eliyoruz margarinimizi (SOĞUK) küçük parçalara bölüp koyuyoruz diğer malzemelerimizi de ilave edip yoğuruyoruz.
28 cm lik tart kalıbımızı yağlayıp unlayıp hamurumuzu kalıba yayıyoruz fazla kabarmaması için ortasına bıçakla çizikler atıyoruz ve önceden ısıttığımız 175 C fırınımızda 15- 20 dakika kadar pişiriyoruz.
Tartımızı soğumaya bırakıp kremamızı da hazırlayıp soğutuyoruz.
Tartımız pişince kalıptan çıkartıp ters olarak yani orta kısmı çukur olacak şekilde bir servis tabağına alıyoruz daha sonra kremamızı hazırlayıp indirmeye yakın margarinimizi koyuyoruz biraz soğuduktan sonra tart hamurumuzun üzerine döküyoruz ve çilekleri ortadan başlayarak süslüyoruz, en son olarak üzerine çilek jölesi döküyoruz.
|
Çilekli Tart |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177994
Gönderme Tarihi: 31.May.2024
161 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı toz şeker
1/2 çay kaşığı tuz
115 gram soğuk tereyağı (küçük küpler halinde kesilmiş)
1 büyük yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü veya vanilya özü
450 gram taze çilek (yıkanmış, sapları çıkarılmış ve dilimlenmiş)
Üzeri için:
Yarım su bardağı çilek reçeli veya meyve sosu
Pudra şekeri (isteğe bağlı)
Fırını 180°C'ye ısıtın. Bir tart kalıbını hafifçe yağlayın veya yağlı kağıtla kaplayın.
Büyük bir karıştırma kabında un, toz şeker ve tuzu birleştirin. Soğuk tereyağını ekleyin ve parmaklarınızla veya bir hamur kesici ile karıştırarak kırıntı kıvamına gelene kadar karıştırın.
Karışıma yumurta ve vanilya özütünü ekleyin. Hamuru birleştirmek için spatula veya elinizle hafifçe yoğurun. Hamur bir top haline gelene kadar karıştırın.
Hamuru hazırladıktan sonra, tart kalıbına yayın ve taban ve kenarlar boyunca düzeltin. Hamuru düzeltirken, taban ve kenarlara eşit şekilde yayın. Üstte fazla hamur varsa, bir bıçakla keserek çıkarabilirsiniz.
Hamurun üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. İstenirse çileklerin üzerine biraz toz şeker serpebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika veya tart hamurunun hafifçe kızarıp piştiği kadar pişirin.
Fırından çıkarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Soğuyan tarta çilek reçeli veya meyve sosunu eşit şekilde yayın.
Üzerine isteğe bağlı olarak pudra şekeri serpip, dilimleyerek servis yapın.
|
|