https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
25 g tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Sakızlı muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağı süt
25 g tereyağı
Üzeri için:
300 - 350 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı file badem
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tereyağını ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Kalıp içindeki kekin üzerine yayın. Buzdolabında alın ve 10 dakika bekletin.
Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kalıptaki tatlının üzerine sıralayın. Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı vişne suyu ve 1,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Tatlıyı buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çıkarın. Badem ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|