|
Çilekli Tatlı |
|
CorciYemekci
Yeni Üye
Kayıt: 28.12.2010
Mesajlar: 1 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc58934
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2010
2,089 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram un
3 yumurta sarısı
30 adet çilek
Kakao
1 çay kaşığı şeker
2 çay bardağı su (Ayrı bardaklarda olsun .Lütfen!)
İlk önce yumurtanın sarısını ayırırız. Un ve 1 çay bardağı su ile iyice yoğururuz. Hamur kıvamına gelince 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu sırada çileklerin yaprakları ayrılır, 20 tane çilekler ezilir ve püre kıvamına getirilir. Çilek püremize şekerimizi katarız. Sonra dinlenmeye bıraktığımız hamurla çilek püresini karıştırırız. Sonra üzerine sos olarak geriye kalan 5 çileği de ezeriz. Püre kıvamına getiririz. Kakaomuzu pürenin içine döker karıştırırız. 1 çay bardağı suyumuzu sosa dökeriz. 3 dakika pişiririz. Soğumaya bırakırız. Çilekli hamurumuzu küçük küçük toplar haline getiririz. Fırında 25 derece olarak 10 dakika pişiririz. Tatlımız piştikten sonra sosumuzu tatlımızın üzerine dökeriz. İşte tatlımız hazır.
|
Çilekli Tatlı |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169841
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
25 g tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Sakızlı muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağı süt
25 g tereyağı
Üzeri için:
300 - 350 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı file badem
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)
Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tereyağını ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Kalıp içindeki kekin üzerine yayın. Buzdolabında alın ve 10 dakika bekletin.
Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kalıptaki tatlının üzerine sıralayın. Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı vişne suyu ve 1,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Tatlıyı buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çıkarın. Badem ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|
|