Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Armut Tatlısı Tarifleri > Çilekli Tatlı (2 adet - 62,229 defa bakıldı)

Çilekli Tatlı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Armut Tatlısı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifleri
Elma Tatlısı Tarifleri
İncir Tatlısı Tarifleri
Kabak Tatlısı Tarifleri
Vişne Tatlısı Tarifleri
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çilekli Tatlı

CorciYemekci
Yeni Üye
Yeni Üye

Kayıt: 28.12.2010
Mesajlar: 1
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc58934
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2010
2,089 defa indirildi / yazdırıldı




500 gram un
3 yumurta sarısı
30 adet çilek
Kakao
1 çay kaşığı şeker
2 çay bardağı su (Ayrı bardaklarda olsun .Lütfen!)

İlk önce yumurtanın sarısını ayırırız. Un ve 1 çay bardağı su ile iyice yoğururuz. Hamur kıvamına gelince 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Bu sırada çileklerin yaprakları ayrılır, 20 tane çilekler ezilir ve püre kıvamına getirilir. Çilek püremize şekerimizi katarız. Sonra dinlenmeye bıraktığımız hamurla çilek püresini karıştırırız. Sonra üzerine sos olarak geriye kalan 5 çileği de ezeriz. Püre kıvamına getiririz. Kakaomuzu pürenin içine döker karıştırırız. 1 çay bardağı suyumuzu sosa dökeriz. 3 dakika pişiririz. Soğumaya bırakırız. Çilekli hamurumuzu küçük küçük toplar haline getiririz. Fırında 25 derece olarak 10 dakika pişiririz. Tatlımız piştikten sonra sosumuzu tatlımızın üzerine dökeriz. İşte tatlımız hazır.


Çilekli Tatlı

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc169841
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2023
212 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.droetker.com.tr

Hamur:
1,5 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Buğday Nişastası
1 tatlı kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
3 yumurta
0,5 çay bardağı toz şeker
25 g tereyağı
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
Sakızlı muhallebi:
1 poşet Dr. Oetker Sakızlı Muhallebi
2,5 su bardağı süt
25 g tereyağı
Üzeri için:
300 - 350 g çilek
1 poşet Dr. Oetker Tartjöle
2 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı vişne suyu
1,5 çay bardağı su
2 yemek kaşığı file badem
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 24 cm)

Kalıbı margarin veya tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 160 °C
Un, nişasta ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin. Yumurta ve toz şekeri ayrı bir çırpma kabına alın. Mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Tereyağı, şekerli vanilin ve un karışımını ilave edip düşük devirde 1 dakika çırpın. Hamuru kalıba döküp yayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 20 - 25 dakika
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Sakızlı muhallebiyi 2,5 su bardağı süt ile orta ateşte karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladığında ocağı kısın ve tereyağını ilave edin. 3-4 dakika daha pişirmeye devam edin ve ocaktan alın. Oda sıcaklığına geldiğinde bir çırpma kabına alın ve mikser ile düşük devirde 5 dakika çırpın. Kalıp içindeki kekin üzerine yayın. Buzdolabında alın ve 10 dakika bekletin.
Çilekleri ortadan ikiye kesin ve kalıptaki tatlının üzerine sıralayın. Tartjöle ve 2 yemek kaşığı toz şekeri küçük bir tencereye alın ve iyice karıştırın. Üzerine 1 çay bardağı vişne suyu ve 1,5 çay bardağı suyu ilave edin. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp 1 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp 1 dakika karıştırarak soğutun. Kaşık ile çileklerin üzerine yayın. Tatlıyı buzdolabına alın ve 3-4 saat bekletin. Kalıbın kelepçesini çıkarın. Badem ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.







Çilekli Tatlı Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri



(2 adet Çilekli Tatlı 62,229 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort