|
Çilekli Turta |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163894
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022
201 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için:
Yarım lt süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı un
1 tatlı kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı hindistancevizi
1 paket vanilya
Yarım paket krem peynir
Üzeri için:
350-400 gram çilek
Pastanın tabanı için keki hazırlanır.
Yumurta ile toz şeker 3-4 dk. mikserle yüksek devirde çırpılır.
Sıvıyağ ve yoğurt eklenir, çırpılır.
En son un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir.
Yağlanmış tart kalıbına kek harcı dökülür.
160 derecede 20-25 dakika. fazla kızartmadan pişirilir.
Bu arada kreması için öncelikle bir tencerede yumurta sarısı ve şeker çırpma teliyle çırpılır, un, nişasta eklenir, az az süt ilavesiyle karışım iyice çırpılır(eğer topak olursa blendırla çırpılabilir).
Tencere ocağa alınır, sürekli çırpma teliyle çırpılarak pişirilir.
Krema kaynadıktan sonra ocaktan alınır vanilya ve hindistancevizi eklenir, karıştırılır.
2-3 dk sonra da krem peynir eklenir, çırpma teliyle iyice karıştırılır.
Fırından çıkan tart biraz ılık hale gelince kalıbından uygun bir servis tabağına ters çevrilir.
Bu aşamada sütle hafifçe nemlendirebilirsiniz.
Ortada oluşan boşluğa krema dökülür.
Üzerine çilekler dizilir, istenirse çileklerin üzerine tart jöle hazırlanıp dökülebilir.
İsteğe göre file badem veya file fıstık serpebilirsiniz.
|
Çilekli Turta |
|
mesut bahtiyar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.01.2012
Mesajlar: 36 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc72160
Gönderme Tarihi: 30.Oca.2012
2,263 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg çilek
125 gram margarin
1 kahve fincanı pudraşekeri
4 kahve fincanı un
1 adet yumurtanın sarısı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket tart jölesi
Krema için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet yumurta
2 su bardağı süt
Oda sıcaklığındaki margarin, pudra şekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamuru iyice yoğurup, yağlanmış tart kalıbına yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kontrol ederek pişirin. Krema için süt, yumurta, tozşeker ve unu bir tencereye alıp, karıştırarak pişirin. Kremayı tartın üzerine dökün ve soğuması için 5-6 dakika bekletin. Kremanın üzerine ayıklanmış çilekleri dizin. Tart jölesini 2 çay bardağı su ile pişirin. Karıştırarak soğumasını sağlayın. Jöleyi çileklerin üzerine gezdirin. Turtayı dilimleyerek servis yapın.
|
Çilekli Turta |
|
hatiç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc64061
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
2,531 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
125 gr. margarin
1 su bardağı toz şeker
3 yumurta
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı un
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
300 gr. çilek
Marmelat
Margarine azar azar toz şeker ve tek tek çırpılmış yumurta ekleyin. Ardından yoğurt, un ve vanilya katıp karıştırın. Akışkan kıvamlı karışımı, yağlanmış turta kalıplarına dökün. 175 derece fırında 30 dakika pişirin. Üzeri için, krem şantiyi sütle çırpın. İçine labne peynir ekleyip tekrar çırpın. Turtaların üzerine bu karışımı bölüştürüp çilek koyun. Az sulandırılmış marmeladı fırçayla sürün.
|
Çilekli Turta |
|
ismet
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.09.2010
Mesajlar: 28 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc56216
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2010
3,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
200 gram un
100 gram şeker
Ayrıca 3 çorba kaşığı şeker
100 gram margarin
1 adet yumurta
2 küçük kutu çilekli yoğurt
150 gram labne peyniri
4 yaprak jelatin
çilek
Un, 100 gram şeker, yumurta ve 100 gram margarini karıştırarak hamur haline getirin. Hamurun üzerini örterek buzdolabında bir saat dinlendirin. Turta kalıbını hafifçe yağlayın ve hamuru açarak kalıba yayın. Kalıbı alüminyum folyo ile kaplayın. Alüminyum folyonun kıvrılmaması için üzerine birkaç avuç kuru fasulye dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında turtayı 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra alüminyum folyoyu ve fasulye tanelerini alarak turtayı soğumaya bırakın. Labne peyniri ile 3 çorba kaşığı şekeri mikserle krema kıvamı alana dek çırpın. Yoğurdu peynire ilave edip iyice karıştırın. Ilık suda jelatinleri yumuşatın. Jelatinleri küçük parçalara ayırıp iki çorba kaşığı çilek likörü (arzuya göre) ilave ederek kısık ateşte eritin. Hazırladığınız yoğurtlu karışıma ilave edin. Bu malzemeyi turtanın üzerine düzgün bir biçimde yayın ve çilek dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
|
Çilekli Turta |
|
Günseli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2005
Mesajlar: 77 Şehir: Kıyık/EDİRNE |
Kısa URL: https://ml.md/lc10781
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2007
2,270 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
2,5 kahve fincanı un,
7 çorba kaşığı (140 gr) tereyağı,
6 yumurta,
300 gr çilek,
100 gr krema,
5,5 kahve fincanı tozşeker,
1 kahve fincanı pudraşeker,
2 limon,
Yapılışı: 23-24 cm çapındaki bir turta kalıbı yağlanıp unlanır. Porselen kâsede 2,5 kahve fincanı tozşeker ve 4 yumurta iyice çırpılır. Sonra bu kâse çok hafif ateşin üzerine konmuş ve içinde kaynar su bulunan bir tepsinin içine oturtulur. Karışım ılıyıp köpürünceye kadar ara verilmeden telle çırpılır. Sonra kâse tepsiden çıkarılır. Un, topaklanmasını önlemek için elekten veya serpiştirilerek azar azar kâsenin içine dökülürken karışım çırpılır. Çırpmak güçleşince de tahta kaşıkla karıştırılarak yoğurulur. Diğer tarafta yağ eriyecek kadar ısıtılır. Ve karıştırılmakta olan unlu yumurta karışımına azar azar katılır. Hamur iyice karışınca önceden hazırlanmış turta kalıbına boşaltılır. Kalıp 200°C'deki kızgın fırına konur ve turta hamuru 40 dakika kadar pişirilir. Turta hamuru pişerken 2 yumurtanın sarısı porselen kâsede 2,5 kahve fincanı tozşekerle iyice çırpılır. Bir başka kabın içinde de 100 gr tereyağı çırpılarak yumuşatılır ve krema durumuna getirilir. Sonra bu dövülmüş yağ çırpılmakta olan şekerli yumurtaya katılır. Bu arada çileklerin sapı çıkarılır, iyice yıkanır. Sonra bunlar süzülerek sudan çıkarılır. 2 limonun suyunda 1/2 fincan tozşeker eritilir ve çilekler bu suyun içine yatırılır. Turta hamuru pişince fırından alınır, kalıptan çıkarılır ve iyice soğutulur. Turta soğuyunca çok keskin bir bıçakla yanlamasına ortadan ikiye bölünür. Sonra bu kesilen yerler üstte kalacak biçimde turta bölümleri yan yana konur. Bir fırçayla turtanın kesilmiş yüzleri ıslatılır. Sonra yağlı kremanın dörtte üçü turtanın alt bölümüne, aynı kalınlıkta olacak biçimde sürülür. Bunun üzerine de 10 tanesi bir kenara ayrılmış olan çilekler süzülerek oturtulur. Bu işlemden sonra turtanın üst bölümü, kesilmiş yüzü çileklere değecek biçimde alt bölümün üzerine oturtulur. Kalan yağlı krema bir krema torbasına konur ve turtanın bölündüğü yerleri örtecek biçimde yanları süslenerek yağlanır. Krema ve pudraşeker bir kâseye konur. Telle iyice çırpılır. Sonra bunun yarısı turtanın üzerine sürülür. Öbür yansı da krema torbasına konur ve turtanın üst çevresi bununla süslenir. Bir kenarda kalan çilekler bu kremaların üzerine serpiştirilir ve turta servis saatine kadar buzdolabında tutulur.
|
Çilekli Turta |
|
naz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2005
Mesajlar: 85 Şehir: Nazilli |
Kısa URL: https://ml.md/lc5919
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006
2,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta
6 kaşık tozşeker
7 kaşık un
125 gr. margarin
1/2 limon suyu
1 limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 komposto kasesi çilek
1/2 kase dövülmüş ceviz
Kreması İçin:
1 adet yumurta
6 kaşık tozşeker
6 kaşık un
1/2 kg. süt
100 gr. margarin
1 paket vanilya
3 yumurta ile tozşeker iyice çırpılır. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, erimiş margarin, un ve kabartma tozu karıştırılır. Yağlanmış turta kalıbına dökülür. 180°C ısıtılmış fırında pişirilir. Krema malzemeleri yağ hariç iyice karıştırılıp, pişirilir. Ateşten alınıp, margarin ilave edilip, biraz çırpılır.
Turtanın üzerine sürülür. Üzeri çilekle süslenir. Biraz dolapta dinlendirilip, servis yapılır.
|
Çilekli Turta |
|
Şimal Yıldızı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 69 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc1895
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,741 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
2.5 çorba kaşığı un (veya mısır nişastası)
50-55 adet yabani çilek
20 adet küçük çilek
1/2 su bardağı çilek şurubu
10 gr jöle (5 gramlık 2 adet)
4 çorba kaşığı toz şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
Yarım limon
Nane
Soğuk suda jöleyi eritin. Limon kabuğu ve tozşekeri birlikte sütte kaynatın. 3 yumurtanın sarısını ve bir yumurtanın tamamını bir kapta çırpın içine un (veya mısır nişastasını) ve çilek şurubunu ilave edin. Uzunca bir süre çırpın. Sonra elde ettiğiniz kremaya yavaş yavaş kaynayan sütü ekleyin. Karışımı ateşe koyup sürekli karıştırarak kaynatın. Kare bir kalıbı dondurulmuş hamurla döşeyin. Spatülayla yarımıyla düzelttiğiniz hamurun fazlasını ip şeklinde tartın kenarına döşeyin. Folyoyla üstünü kaplayıp fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun ve önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirin.
Turtayı fırından çıkarın, folyo ve kuru fasulyeleri alın, hazırladığınız kremayı ılık hamurun üzerine döküp soğumaya bırakın. Daha sonra turtayı ikiye doğranmış çilekler ve nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.
|
|