|
Çilekli Yaz Pastası |
|
BILDIRCIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.04.2006
Mesajlar: 95 Şehir: Berlin |
Kısa URL: https://ml.md/lc5585
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2006
2,802 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta sarısı
3 yumurta akı
50 gr. şeker
60 gr. un
150 gr. çilek reçeli
250 gr. çilek
Kreması İçin;
4 yumurta sarısı
120 gr. şeker
250 gr. süt
yarım çubuk vanilya
1 yaprak jelatin
125 gr krema
Yumurta sarılarını 20 gr. şekerle köpürünceye kadar çırpın, yumurta aklarını katılaşana kadar çırparken kalan şekeri yavaş yavaş ialve edin. Sonra bunu yumurta sarılarına katın ardından unu ilave edin. Yaptığınız hamuru 30x50 santim büyüklüğünde parşömen kağıdı yaydığınız tepsiye koyun ve ısıttığınız fırında 8-10 dakika pişirin, fakat dikkat edin hamur çok çabuk kahverengi olabilir. Fırından çıkarınca üzerine çilek reçelini sürün ve geniş tarafından başlayarak rulo yapın, folyo kağıdına sarın ve bir gece bekletin. Ruloyu 1 santim kalınlığında dilimlere kesin ve bunları bitişik olarak kalıba koyun. Öte yandan çilekleri yıkayıp ayıklayın, ikiye bölün ve bir kaba koyun üzerini kapatın. Vanilyayı krema için yumurta sarılarını ve şekeri krema haline gelinceye kadar karıştırın.Sütü çubuk vanilya ile kaynatın. Sonra çubuğu kaptan alın. Yumuşatıp suyunu sıktığınız jelatini hafif ateşte eritip kremaya katın. Kremayı buzlu su koyduğunuz bir kaba oturtup hafif çekinceye kadar karıştırın. Sonra buna 125 gr. kremayı katın. Bunun üçte ikisini kalıba koyun, kalanını çileklerle karıştırıp üstüne dökün ve kaşığın tersiyle üst kısmını düzleştirin. Sonra buzdolabına koyun. Buzdolabından çıkınca kalıptan çıkarıp porsiyonlara bölün.
|
çilekli yaz pastası |
|
otelman
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.04.2006
Mesajlar: 196 Şehir: Alanya |
Kısa URL: https://ml.md/lc4465
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2006
2,800 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardagi toz seker
50 g margarin
1 paket vanilya
1,5 çay bardagi un
1 paket kabartma tozu
Çilekli krema:
300 g çilek,
Yarim çay bardagi pudra sekeri,
1 paket Limon Aromali Jöle,
5 çay bardagi su,
1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt
Beyaz krema:
1 paket krem santi,
1 su bardagi soguk süt
YAPILIŞ TARİFİ
Yumurta ve sekeri 1-2 dakika çirpin. Margarin, sekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip 1 dakika daha çirpin. 26 cm çapindaki yaglanmis kelepçeli kaliba döküp önceden isitilmis 150 dereceli firinda 20- 25 dakika pisirin.
Soguduktan sonra kalibin kelepçesini çikartip yikayin ve tekrar takin.
Çilekli krema: Ayikladiginiz çileklerden bir miktarini ortadan ikiye kesin ve pasta çerçevesi boyunca dizin. Kalan çilekleri yarim çay bardagi pudra sekeri ile robotta püre haline getirin. Jöleyi su ile tarifine göre hazirlayin.
Oda sicakligina geldiginde buzdolabina koyun ve 20 dakika bekletin.
Krem santiyi 1 su bardagi süt ile 2-3 dakika çirpin. Üzerine çilekli pürenin tamamini ve jölenin yarisini ilave edip iyice karistirin.
Beyaz krema: Krem santiyi 1 su bardagi süt ile 2-3 dakika çirpin. Kalan jöleyi ilave edin ve iyice karistirin.
Pasta zemininin üzerine önce beyaz kremayi dökün, üzerine çilekli kremayi dökün ve düzgünce yayin. Bir çatal yardimi ile alttan üste dogru spiraller çizerek yüzeye yer yer beyaz kremadan çikartin. Dolapta 3-4 saat
dinlendirin ve dilimleyerek servis yapin.
|
çilekli yaz pastası |
|
zuzu
Yeni Üye
Kayıt: 02.05.2007
Mesajlar: 2 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc13543
Gönderme Tarihi: 02.May.2007
2,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 paket burçak bisküvi
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket çilekli meyve sosu
1 paket hazır kek(dankek gibi olanlardan)
2 paket burçak bisküvisi
çilek
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN
1 yumurta
1 kilo süt
4 kaşık un
4 kaşık şeker
1 paket vanilya
2 kaşık margarin
YAPILIŞI
Eti burçakları rondodan geçirilip üzerine tereyağı eritilip dökülür ve iyice karıştırılır.Kelepçeli kek kalıbının en dibine iyice bastırılarak yerleştirilir. Hazır kekler dilimlenip kelepçenin etrafına iki parmaklık boşluk kalacak şekilde dizilir ve tavuk göğsü hazırlanıp üzerine dökülür.bu şekilde 1 gün dolapda bekletilir. Dolaptan çıktıktan sonra çilekler ortadan ikiye ayrılmış şekilde üzerine dizilir ve üstünede çilekli sosu hazırlanıp dökülür ve servis yapılır.
|
|