|
|
Çimen Pastası |
|
oya sancaklı
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.02.2008
Mesajlar: 23 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc21124
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2008
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kivi,
2 çorba kaşığı kivili toz içecek,
2 su bardağı su,
2 çorba kaşığı buğday nişastası,
1 su bardağı tozşeker,
1 paket kakaolu bisküvi,
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi,
8 çorba kaşığı irmik,
1 paket vanilya,
2 su bardağı süt,
2 çay bardağı tozşeker (ayrıca),
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
Şekilli pasta kalıbının içini ıslatın. Kivileri ince dilimleyip kalıbın dibine yerleştirin. Daha sonra 2 çorba kaşığı kivili toz içecek, 2 su bardağı su, 2 çorba kaşığı buğday nişastası ve 1 su bardağı tozşekeri tencereye alın. Muhallebi gibi koyulaşana kadar karıştırın. Kaynamasına yakın, ocaktan alıp kivilerin üzerine dökün. Bisküvileri robottan geçirin. 1 çay bardağı dövülmüş ceviz ile karıştırıp, kivili karışmm üzerine yayın. Ayrı bir yerde 8 çorba kaşığı irmik, 1 paket vanilya, 2 su bardağı süt, 2 çay bardağı tozşeker ve rendelenmiş portakal kabuğunu koyulaşana dek pişirin. Üzeri göz göz olunca kalıptaki bisküvilerin üzerine yavaş yavaş dökün. Üzerini düzeltin. Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Servis anında ters çevirip dilimleyin. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.
Not: Toz içecekler, sulandırılarak kullanılan yaygın bir meyve suyu alternatifi oldu. Marketlerde çeşitli markaların örneklerini bulabilirsiniz.
|
Yeşil Çimen Pasta |
|
konuralp
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.11.2017
Mesajlar: 24 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc129841
Gönderme Tarihi: 18.Kas.2017
968 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 tane yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı su
40 gr margarin
2 kahve fincanı mısır nişastası
4 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 kase dondurulmuş kiraz şekeri
Yeteri kadar damla çikolata
1 poşet kremşanti
1 su bardağı soğuk süt
1 avuc dövülmüş antep fıstığı
Yeteri kadar şeker hamurundan mantar
6 tane yumurtayı kırıp toz şekerle kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemelerle 40 gr margarini ekleyin. Yağlanmış tepsiye döküp pişirin. Soğuyan keki ikiye bölün. Kremşantiyi sütle çırpın. Pandispanyanın arasına kremşantiyi sürün, kiraz şekerlerini ve damla çikolatayı serpin. Diğer pandispanya tabanını üzerine kapatın. Üzeri için kremşantiyi sütle çırpın. Pastayı sıvayın. Bolca antep fıstığın serpin. Mantar ve şekerle süsleyin. Pastayı 1 gece buzdolabında dinlendirin.
|
|
Çimen Pastası Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
|
|