Kısa URL: https://ml.md/lc109921
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2015
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
Fevziye Sürmeli
12 adet tavuk kanadı
½ kahve fincanı bal
Soya sosu
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
(sosun bekletilme süresi: 2 saat)
Soya sosu ve balı bir çorba kaşığı suyla birlikte iyice çırpın. Karışıma tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyerek bir sos hazırlayın. Tavuk kanatlarını sosa bulayın ve 2 saat dinlendirin. Isıya dayanıklı bir tepsiyi yağlayın ve soslu kanatları tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Tavuk kanadını, kabuklu taze patatesle, baharatlı pilavla veya haşlanmış sebzeyle servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc157634
Gönderme Tarihi: 07.May.2021
570 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr jülyen doğranmış tavuk eti (göğüs)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı soya sosu
2-3 ezilmiş sarımsak
2 adet soğan
2 kapya biber
2 yeşil tatlı biber
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Önce bir kabın içine jülyen doğranmış tavuklarımızı tuz, karabiber, kırmızıbiber ve kimyonu katalım.
Zeytinyağı ve soya sosumuzu da ilave ettikten sonra bir kaşık yardımı ile iyice karıştıralım.
Marine olması için 5-6 saat buzdolabında dinlenmeye alalım.
Ayrı bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı dökelim.
İçine jülyen doğranmış soğan ve biberlerimizi katalım. Üzerine tuz ve karabiberi ilave edelim.
Bir spatula yardımı ile fazla ezmeden diri kalacak şekilde sebzeleri kızartalım.
Daha önceden dinlenmiş ve sotelenmiş tavuklarımızla bu karışımı birleştirelim.
Servis tabağına alıp üzerini dilerseniz yeşilliklerle de süsleyebilirsiniz.