Kısa URL: https://ml.md/lc51876
Gönderme Tarihi: 21.May.2010
2,446 defa indirildi / yazdırıldı
Malzeme:
(Arzu edildiği kadar) un
4-5 adet yumurta
Tuz
Dövülmüş ceviz içi
Tereyağı
Su
Pekmez
Hazırlanışı:
İlk iş olarak, sac üzerinde yufkalarınızı hazırlayın. Sonra, kuru yufkaları parçalayarak tepsinize yerleştirin. Yufkaların arasına dövülmüş ceviz içi serpin. Üzerini de, pekmez, eritilmiş tereyağı ve su karışımı ile bezeyin. Çingen Baklavası’nı sunarken dilimlemeniz gerekiyor. Fazla soğutmadan hemen ikram edin.
Not: Çingen Baklavası’nda usûl tamamen farklı. Zira, yufkalar sac üzerinde hazırlanıyor.
Bu tatlıya, pek kolay hazırlandığı için Çingen Baklavası ismi verilmiş... Yörük köyünde, Çingen baklavasına “Koz Böreği” de deniliyor.
Kısa URL: https://ml.md/lc51940
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
3,946 defa indirildi / yazdırıldı
Saçta pişirilen yufkadan yapılan bir tatlıdır. Kuru yufkalar parçalanarak tepsiye yerleştirilir. Arasına ceviz serpilir. Üzerine pekmez tereyağı ve su karışımı gezdirilir. Dilimlenerek hemen servis yapılır.
Not: Fazla önem ve emek gerektirmediğinden bu isim verilmiştir. Cingen baklavasına Yörük köyünde Koz Böreği denilir.