1 su bardağı tuzsuz badem
1 paket tart un
2 adet yumurta
100 gr yumuşak sana margarin
Üzeri için:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
75 gr margarin
4 yemek kaşığı bal
1 çay bardağı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Yarım su bardağı ceviz içi
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
Bademleri sıcak suda 20 dakika bekletip kabuklarını soyun ve enlemesine ikiye bölün. Tart unu yumurta ve margarin ile 3-4 dakika çırpın. Hamuru 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba yayın ve ısıtılmış fırında 180 derecede 25 dakika kadar pişirin.
Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile 2-3 dakika çırpın. Margarin, bal ve toz şekeri bir tencerede eritin. Üzerine şekerli vanilin, badem, ceviz ve dolmalık fıstıkları ilave edip karıştırarak 2-3 dakika daha pişirin. Krem şantiden 1 su bardağı ilave edip 7-8 dakika kaynatın.
Fırından çıkardığınız tartı bekletmeden üzerine çerezli karışımı yayın. Tekrar fırına sürüp üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 10-15 dakika daha pişirin. Soğutup kalan krem şanti ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
|