|
Çökelek Salatası (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32273
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çökelek, yeşil soğan ve dereotundan yapılır. Çökeleğin üzerine yeşil soğanlar ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu da aynı şekilde doğrandıktan sonra, tuzu ve kırmızı biberi eklenir ve hep birlikte karıştırılır.
|
Çökelek Salatası (Malatya) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc107380
Gönderme Tarihi: 06.May.2015
2,024 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. çökelek
150 gr. yeşil soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu (8-10 dal)
Tuz
Kırmızı biber
Biraz zeytinyağı
Maydanoz, dereotu, yeşil soğan ayıklanıp bol suyla yıkanır, incecik kıyılır. Çökeleğe karıştırılır, tuz, kırmızı biber, zeytinyağı katılarak iyece karıştırılır, servis tabağına alınır.
|
Çökelek Salatası (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171267
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023
196 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
500 gr taze çökelek
4-5 tane yeşil soğan
1 demet maydanoz
8-10 dal dereotu
Tuz
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Geniş bir salata tabağına çökeleği alın. Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu temizleyin, iyice yıkayın. Bezle fazla suyu alarak incecik doğrayın.
Servis tabağının içindeki çökeleğin içine katın.
Tuz, kırmızı pul biber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
Not: Bu salata kahvaltı ve ara öğün (ikindi) yiyeceklerindendir. Malatya’da, çökelek, mutfaklarda yaz ve kış aylarında çok tüketilen bir süt ürünüdür. Tereyağı ile birlikte tüketilir.
|
|