Kısa URL: https://ml.md/lc32273
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Çökelek, yeşil soğan ve dereotundan yapılır. Çökeleğin üzerine yeşil soğanlar ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu da aynı şekilde doğrandıktan sonra, tuzu ve kırmızı biberi eklenir ve hep birlikte karıştırılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc171267
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2023
196 defa indirildi / yazdırıldı
Malatya Valiliği
500 gr taze çökelek
4-5 tane yeşil soğan
1 demet maydanoz
8-10 dal dereotu
Tuz
Kırmızı pul biber
Zeytinyağı
Geniş bir salata tabağına çökeleği alın. Maydanoz, yeşil soğan ve dereotunu temizleyin, iyice yıkayın. Bezle fazla suyu alarak incecik doğrayın.
Servis tabağının içindeki çökeleğin içine katın.
Tuz, kırmızı pul biber ve zeytinyağı ilave ederek karıştırın.
Not: Bu salata kahvaltı ve ara öğün (ikindi) yiyeceklerindendir. Malatya’da, çökelek, mutfaklarda yaz ve kış aylarında çok tüketilen bir süt ürünüdür. Tereyağı ile birlikte tüketilir.