Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ege Yemekleri > Çömlek Eti (Uşak) (4 adet - 150,388 defa bakıldı)

Çömlek Eti (Uşak)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Çömlek Eti (Uşak)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc32356
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2008
4,008 defa indirildi / yazdırıldı




Uşak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Parça etlerden yapılan bir yemektir. Özel olarak yapılmış bir çömleğin içine etler iyice yıkandıktan sonra yerleştirilir. İçine iki tane domates, yeşil bir tane soğan, acı tatlı karışık istenildiği kadar biber konur. Biraz salça, bir bardak su ilave edilir. Yeteri kadar tuz konup, çömleğin ağzı kalın bir kağıtla bağlanır. Üstüne bir kapak kapatılır. Mangala ateş yakılır, ateşin ortasına çömlek gömülür dibini tutmaması için arada bir sallayarak pişirilir.


Çömlek Eti (Uşak)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc39668
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2009
2,949 defa indirildi / yazdırıldı




Et az yağlı erkeç veya koyun etidir. Böbrek yatağından olur. Soğan,domates, biber ve et bu çömleğin içine konur. Ağzı kağıtla kapatılır. İple bağlanır. Mangalın külüne konup etrafı közle doldurulur. 3-4saatte pişer. Ara sıra ele alınır. Sapından tutulup altı üste gelecek şekilde sallanıp çalkalanır. İçine hiç su konmaz. Hafif yanık kokusu gelmişse pişmiştir. Hafif yanık kokusu gelmeden, 3-4saatten önce pişerse çömlek eti olmamış olur. Pişmiştir ancak yemek çömlek eti değildir.

Not: Arkeolojik kalıntılarda bulunan küplerin 1-2 dm küplüklerini düşünün, işte buna Uşak’lı çömlek derler. Bunların iki saplısında yoğurt mayalar. Bunun adı da çömlek yoğurdudur. Tek saplısında da et pişirilir.


Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 15.04.2021


Çömlek Eti (Uşak)

pembe yanak
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 29.04.2016
Mesajlar: 23
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc116633
Gönderme Tarihi: 04.May.2016
2,895 defa indirildi / yazdırıldı




Anadolujet Magazin

1.5 kg kemikli kuzu eti (böbrek yatağı)
200 gr sivri biber
20 diş sarımsak
1 adet orta boy soğan
4 adet orta boy domates
6 gr karabiber
Yeterince su
Hamuru için:
250 gr un
100 ml su

Öncelikle sarımsak, biber ve soğanı ince ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve küp şeklinde doğrayın. Et ve sebzeleri, su, tuz ve karabiber ile karıştırarak kapaklı bir çömleğe koyun. Bir taşım kaynatarak ateşten alın. Un ve suyla hazırlanan hamuru hiç hava sızdırmayacak şekilde kapağına tamamen sıvayın. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirin. Fırından aldığınız çömleğin kapağında sertleşen hamuru bıçak yardımıyla kırarak çıkarın ve servis edin.



Çömlek Eti (Uşak)

çanak çömlek
Aşçı
Aşçı

Kayıt: 10.08.2020
Mesajlar: 19
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc155704
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2021
444 defa indirildi / yazdırıldı




1 kilogram kuzu budu
1 adet kuru soğan
3 adet kuru biber
50 gram tereyağı
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı salça
1 tutam karabiber
Üzeri için:
Un
Su

Etleri kuşbaşı doğrayın.
Çömleği ocağa alıp ısıtın.
Tereyağını çömleğe alıp erittikten sonra etleri ekleyin.
Karıştırarak kavurun.
Etler suyunu salınca salçasını da ilave edin.
Salçanın konusu çıkınca 2 su bardağı su ilave edin.
Dörde böldüğünüz soğanı ve sarımsakları tencereye ekleyin.
Biberleri ve karabiberi de ekleyip kaynayana kadar bekleyin.
Altını kısıp tuzunu ilave edin.
Diğer yanda un ve su ile bir hamur yoğurun.
Hamurla çömleğin ağzını sıkıca kapatın.
Çok kısık ateşte 3 saat pişirdiğiniz yemeğinizi sıcak servis edin.







Çömlek Eti (Uşak) Tarifleri Ege Yemekleri



(4 adet Çömlek Eti (Uşak) 150,388 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası