Kısa URL: https://ml.md/lc103209
Gönderme Tarihi: 25.Kas.2014
2,311 defa indirildi / yazdırıldı
2 bardak erimiş margarin
2 bardak pudra şekeri
1 kg un aldığı kadar
2 su bardağı margarin fokur fokur kaynatılıp ayranının çıkmasa sağlanır yağın en az 2 saat dinlendirilip donması sağlanır donan yağın üzürine pudra şekeri yavaş yavaş dökülür ve çırpılır aldığı kadar unla birlikte yoğrulup buzdolabında soğutulur soğuyan hamur küçük bezelere ayrılıp kesilerek çiçek, yaprak vb. şekiller yapılıp tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmamış fırında ortalama 150 derecede pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc145540
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019
776 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı tereyağı
Aldığı kadar un
Kısık ateşte tereyağının suyunu ayırıp bir kabın içine süzün.
Oda sıcaklığında soğutulup buzdolabında dondurun.
Donmuş yağa pudra şekeri ekleyin ve şeker içinde eriyinceye kadar elle yoğurun.
Unu yavaş yavaş ilave edin.
Avuçta yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğurmaya devam edin.
15-20 dakika serin bir yerde üzeri örtülü olarak dinlenmeye bırakın.
Başta üzüm salkımı olmak üzere başak ve papatya şekilleri vererek tepsiye dizin. Eğer bu şekilleri vermeyi başaramazsanız kurabiyelerinizi küçük rulolar şeklinde kesmeniz de mümkün.
120 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyeler piştikten sonra tepsiyi soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kurabiyeleriniz yenmeye hazır.