Kısa URL: https://ml.md/lc110853
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2015
1,988 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 kg. dağ çileği
1 kg. toz şeker
2,5 su bardağı su
1 adet limon
Su ile şeker bal kıvamına gelene kadar kaynatılır. Temizlenmiş ve yıkanmış çilek ilave edilir, inmesine yakın kabukları soyulmuş ve ince doğranmış limonlar ilave edilerek 2-3 dakika daha kaynatılıp ateşin altı söndürülür.
Kısa URL: https://ml.md/lc120002
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2016
2,080 defa indirildi / yazdırıldı
Ordu Büyükşehir Belediyesi
1 kg dağ çileği
2 kg toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon
Çilekler önce yıkanır, ayıklanır. Genişçe bir tencereye toz şekerin yarısı koyulur. Çilekler ilave edilir, üzerine toz şekerin diğer yarısı ve 1 bardak su eklenir. Bir gece şekere yatırılır. Ertesi gün 1 bardak su daha ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır. Ağdalanmaya başlayınca içine limon sıkılır. Kaynatmaya devam edilir. Reçelin kıvamını alıp almadığını anlayabilmek için tahta bir kaşık reçelin balına batırılır, kaşığın ucu aşağı gelecek şekilde tutulur, ucundan en son damlayan bal koyulaşmışsa reçel olmuş demektir.