|
Şah ve Mat |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168698
Gönderme Tarihi: 23.Kas.2022
238 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
0,5 su bardağı fındık kırığı
1 paket Dr. Oetker Pandispanya Un
3 yumurta
1 çay bardağı su
Krema:
1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Fındıklı Puding
2 su bardağı süt
1 paket Dr. Oetker Vanilinli Pasta Kreması
50 g yumuşak margarin
1,5 su bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
2 yemek kaşığı acı badem likörü
Üzeri için:
80 g bitter çikolata
2 - 3 yemek kaşığı krema
Kalıp:
Kelepçeli kalıp (Ø 26 cm)
Fındık kırığını yağsız tavaya alın ve kısık ateşte karıştırarak kavurun. Soğutup mutfak robotunda öğütün. Kelepçeli kalıba pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Yumurta, su, fındık ve pandispanya unu çırpma kabına alın ve mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 5 dakika çırpın. Kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 40 - 45 dakika
Fırından çıkardığınız kalıbın kelepçesini spatula yardımı ile kenarlarından ayırarak çıkarın ve pandispanyayı soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı enlemesine ikiye kesin.
Pudingi 2 su bardağı süt ile pişirin ve soğutun. Margarin, süt ve pasta kremasını çırpma kabına alın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde toplam 3 dakika çırpın.
Pudinge 3 yemek kaşığı pasta kreması ve acıbadem likörünü ilave edip 2-3 dakika çırpın. Pandispanyanın ilk katını servis tabağına alın, üzerine pudingli karışımı yayın ve üzerine ikinci kat pandispanyayı kapatın. Pasta kreması ile pastayı kaplayın.
Çikolatayı kremayla birlikte benmari yöntemi ile eritin. Oda sıcaklığına geldiğinde pastanın üzerini satranç tahtası şeklinde süsleyin. Buzdolabında 1-2 saat soğutup dilimleyerek servis yapın.
|
Damalı Pasta |
|
vaha sıvacı
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.03.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc132424
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2018
1,625 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1.5 su bardağı kadar un
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
Üzeri için:
1 paket sade krem şanti
1 su bardağı su
Süslemek için:
Kakao
Derin bir kaba yumurta ve şekeri alıp iyice çırpıyoruz. Diğer malzemelerimizi de sırasıyla ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Hamurumuzu yağlanmış kelepçeli kalıbımıza döküp önceden ısınmış fırında pişiriyoruz. Kekimiz pişerken kremamızın yapımına geçiyoruz. Tencereye un şeker ve sütü alıp çırpma teliyle iyice çırpıyoruz ve ateşe alıp sürekli karıştırarak pişiriyoruz. Ateşten alıp soğutuyoruz ve 1 paket vanilya ilave edip blenderdan geçiriyoruz. Kekimiz pişince fırından çıkarıp soğutuyoruz ve ortadan ikiye bölüyoruz. Her iki parçayı da ayrı boyutlardaki tencere kapağı ve kavanoz ağzıyla kesiyoruz. Kelepçeli kalıbımızın altını çıkarıp kelepçeyi servis tabağına alıyoruz. İçine önce büyük dilim kek sonrada küçük dilim kek koyuyoruz. Aralarda boşluk kalan yerlere kremamızdan kaşık yardımı ile koyuyoruz. İkinci sıraya önce alttaki kremaların üzerine gelecek şekilde kekleri sonrada alttaki keklerin üzerine gelecek şekilde krema koyuyoruz. Kekimizin üzerini krem şantiyle kaplıyoruz ve buzdolabında yarım saat dinlendirdikten sonra kelepçemizi dikkatli bir şekilde çıkarıyoruz ve pastamızın üzerine kakao eleyip dilimleyerek servis yapıyoruz.
|
Damalı Pasta |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc114797
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2016
1,370 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr margarin
4 adet yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 litre süt
2 yemek kaşıgı un
2 yemek kaşıgı mısır nişastası
1 yemek kaşıgı limon kabugu rendesi
3 su bardagı süt
1, yemek kaşıgı un
1 yemek kaşıgı mısır nişastası
2 yemek kaşıgı mısır nişastası
2 yemek kaşıgı kakao
4 yemek kaşıgı şeker
Pastamızın sade pandispanya keki için yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşasaya kadar yaklaşık 5 - 7 dakika çırpalım. Üzerine un, margarin, kabartma tozu ve su ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman Önceden yağladığımız yuvarlak bir tepsiye kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 175 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Kekimizi fırından çıkarmadan önce içerisinin pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edelim. Eğer kürdan temiz çıkıyorsa tepsimizi fırından çıkaralım. Tepsimizi bir başka tepsi ile örtelim ve kek tepsisini ters çevirerek pandispanyamızı çıkaralım. Yine aynı tepside pişirmek üzere kakaolu pandispanyamızı hazırlayalım. Yumurta ile şekeri mikserin yüksek devrinde yumurtalar beyazlaşasaya kadar yaklaşık 5 - 7 dakika çırpalım. Üzerine un, kakao, kabartma tozu ve su ilave edip tekrar çırpalım. Bütün malzememiz homojen olarak karıştığı zaman yağladığımız tepsimize kek hamurumuzu dökelim. Ilık fırında 175 deredece fırının kapağını hiç açmadan pişirelim. Pişen kakaolu pandispanyamızı bir başka tepsiye ters çevirerek çıkaralım. Soğuyan pandispanyalarımızı ortadan ikiye bölelim. Şimdi 4 adet pandispanyamız oldu. Pandispanyamızın üzerine kekimizden küçük bir tabak koyalım ve tabağın etrafını bıçakla dönerek keselim. Daha sonrada ortaya daha küçük bir tabak koyalım ve tekrar etrafını keselim. Sonra bu işlemi diğer üç pandispanyaya da uygulayalım.İçinin kreması için bir tencerede un, nişasta ve şekeri karıştıralım. Tenceremizdeki malzememizi karıştırarak üzerine sütümüzü dökelim. Son olarakta limon rendemizden bir kaşık ilave edip karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kremamız katılaşmayan sıvıya yakın bir kremadır. Nedenide kekin kesilen yerlerden aralarınada girerek kesilen bütün parçaların birbirine yapışmasını sağlamaktır.Kullanacağımız servis kabımıza pandispanyamızın birini yerleştirelim. Ilıyan kremamızın üçte birini kekimizin üzerine sürelim. Kremamızın üzerine ikinci parçayı yerleştirelim ve tekrar kremanın kalanının yarısını sürelim.Sonra üçüncü parçayı kremamızın üzerine kapatalım ve kalan kremanın tamamını sürelim. Üzerinede dördüncü parçayı kapatalım ve üst kremasının yapımına geçelim. Dış kaplamayı pişireceğimiz tenceremizin içinde kakao, un, nişasta ve şekeri katıp homojen olarak karıştıralım. Tenceremizdeki malzememizi karıştırarak üzerine sütümüzü dökelim. Malzememizi karıştırarak orta ateşte pişirelim. Kremamız pişince kekimizin ortasına dökelim. Dökülen kremadan aşağıya akanlarla kekimizin etrafını kaplayalım.Pastamız oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldıralım ve bir gece buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen pastamızı süsleyelim. Artık servise hazırdır.
|
Damalı Pasta |
|
FaDiK
Yamak
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 6
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15772
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2007
6,568 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kakaolu kek
1 adet sade kek
Süslemek İçin:
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Şamfıstık rendesi
Krema için:
6 kaşık un
7 kaşık tozşeker
1 adet yumurta
1/2 kg süt
200 gr. margarin
3 yemek kaşığı kakao
Krema malzemelerini yağ hariç devamlı karıştırarak pişirin. Soğuyunca yağ ilave edip mikserle 10 dakika çırpın. Her iki kekin ortasını bir kase ile çıkarıp birbiri ile değiştirin. Aralarına krema sürün. Üzerini de krema ile sıvayın. Krem şantiyi süt ile çırpın. Pastanın üzerini süsleyin. Fıstık rendesi serpin. Dolapta biraz dinlendirip servis yapın.
ML® Damalı Pasta için tıklayın
|
|