|
Dana Şinitzel |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc165504
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
174 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet fileto antrikot
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Ayçiçek yağı
Dilim limon
Yumurtaları çırpıyoruz. Un ve galeta ununu ayrı ayrı düz tabaklara boşaltıyoruz. Unun içerisine tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ilave ediyoruz. Dövülmüş antrikotları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayıp, kızgın ayçiçek yağında kızartıyoruz. Dilim limon ile servis ediyoruz.
|
Şnitzel |
|
yalvaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.05.2014
Mesajlar: 72 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc107582
Gönderme Tarihi: 14.May.2015
2,314 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet 100'er gramlık dövülmüş dana bifteğı
4 çorba kaşığı un
1 adet iri yumurta
1/2 bardağı rendelenmiş bayat ekmek içi
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
1/2 su bardağı sıvıyağ
Süslemek İçin:
4 dilim limon
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış maydanoz
Önce maydanozlu tereyağını hazırlayın. Bunun için küçük bir kapta tereyağı, limon suyu ve maydanozu bir çatalla ezerek iyice karıştırın. Yağlı kâğıdın içine koyup. 2-3 santim çapında rulo halinde yuvarlayın. Buzdolabının buzluğuna kaldırıp dondurun. Kullanmadan önce, buzluktan çıkart p kalın dilimler hainde kesin. Un, tuz ve biberi karıştırıp harmanlayın. Bir tabağa koyun. Bir çukur tabağa yumurtayı koyup, çatalla iyice çırpın. Bir üçüncü tabağa da rendelenmiş bayat ekmek içini koyun. Dana bifteklerinin her iki yanını önce baharatlı una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da rendelenmiş bayat ekmek içine bulayın. Biftekleri silkeleyerek fazla ekmek içini atın. Geniş bir bıçağın sırtıyla bastırarak, ekmek içlerinin ete nüfuz etmesini sağlayın sıvı yağı bir tavada orta ateşte kızdırın. Yağ çok kızmadan etlerin her İki tarafını birkaç dakika pişirin Fazla yağlarını kağıt üzerine alarak süzdürdükten sonra sıcak tabaklara akların limon ve maydanozlu tereyağıyla süsleyip patates kızartması de servis yapın.
|
Dana Şinitzel |
|
bana
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2014
Mesajlar: 23 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc103476
Gönderme Tarihi: 07.Arl.2014
2,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet ince dövülmüş dana bonfile
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
2 adet yumurta
1 adet soğan, havuç, kabak, patates
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
Öncelikle dövülmüş etleri bir miktar süt ya da ayranda 30 dakika kadar marine ederseniz çok daha lezzetli olacaktır ama aceleniz varsa buna gerek kalmaz. İnce dövülmüş etleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya en son da galeta ununa bulayın. Bu şekilde hazırlanmış etleri erimiş tereyağı ve zeytinyağında iki yüzünü 4 dakika kadar pişirin. Bu arada sebzeleri uzun ince bir şekilde doğrayın. Fırın tepsisine tüm sebzeleri yerleştirin. Sebzeleri 200 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin. Pişirilebilen sebzelerle şinitzeli servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.
Fotoğraf "kısmetse" tarafından gönderildi. 20.10.2015
|
Şinitzel |
|
rukiyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2012
Mesajlar: 97 Şehir: Diyarbakır |
Kısa URL: https://ml.md/lc83764
Gönderme Tarihi: 27.Kas.2012
2,322 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dana antrikot
2 adet yumurta
Tel kadayıf
Un
1 kaşık rende parmesan ya da eski kaşar peyniri
1 avuç kıyılmış maydanoz
Tereyağı (kızartmak için)
Galeta unu
Tel kadayıfları bir fırın tepsisi içinde düşük dereceli bir ısıda fırında altın sarısı olacak şekilde kurutun ve iyice ufalayın. Etlerinizin her iki tarafını iyice tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Etleri panelemek için üç ayrı tabak hazırlamanız gerekiyor. İlk tabağa un koyup onu da tuz ve karabiber ile tatlandırıyoruz. İkinci tabağa çırpılmış yumurtaları koyuyoruz gerekirse bir kaşık su ile biraz açıyoruz.
Üçüncü tabağa galeta unu kıyılmış kadayıf parçaları, kıyılmış maydanoz ve rendelenmiş peyniri koyuyoruz. Etlerimizi sırayla önce un, sonra yumurta ve son olarak galeta unu dolu tabaklardaki malzemeye iyice bulayıp fazla birikeni sallayarak silkeliyoruz. Daha sonra kızdırdığımız tereyağı içinde altın rengi olana kadar kızartıyoruz.
|
Dana Şinitzeli (Pane) |
|
seyfo
Aşçı
Kayıt: 03.03.2009
Mesajlar: 19 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc34259
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2009
3,199 defa indirildi / yazdırıldı
|
600 gram dana eti
1 kahve kaşığı karabiber
25 gram rende kaşar (1 kahve fincanı)
1 küçük kahve kaşığı zeytinyağı
25 gram un (yarım kahve fincanı)
2 tatlı kaşığı tuz
250 gram galeta tozu (2 bardak)
1 adet yumurta
KIZARTMASINA ve ÜSTÜNE:
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
40 gram tereyağı (2 çorba kaşığı)
1 But tararından çıkarılmış kemiksiz 600 gram dana etini, aşağı yukarı yüzer gramdan 6 eşit parçaya kestikten sonra her bir parça eti et dövmeye yarayan demirle döverek ya da kasaba dövdürerek, bıçak sırtından az daha kabaca inceltmek suretiyle uzunca bir şekilde büyültmelidir.
2 Etlerin dövülmeleri sona erince; dört küçük tabak alarak, bunlardan birine rende kaşar, ikincisine yarım kahve fincanı un, üçüncüsüne iki bardak galeta tozu, dördüncüsüne de, içine bir kahve kaşığı karabiber ve bir küçük kahve kaşığı zeytinyağı katılmış ve çatalla iyice dövülmüş bir adet yumurta koymalı, sonra inceltmiş olduğumuz etleri, teker teker alarak, tuzladıktan sonra her iki taraflarını sırasiyle önce rende peynire, sonra da gayet hafif olmak üzere una ve sonra yumurtaya, daha sonra da galeta tozuna bulamak suretiyle bütün etleri bu şekilde galetalamalı ve bir tarafa bırakmalıdır.
3 Etlerin galetalanması sona erince; bir tavaya dört silme çorba kaşığı margarin koyarak, iyice kızdırmah, sonra bu kızgın yağa, çok sıkışık olmamak üzere, galetaladığımız etleri ilâve ederek, ateşi hafifçe azaltmalı ve etlerin ancak bir taraflarım aşağı yukarı 7-9 dakika hesabiyle etleri 14-18 dakika arasında pişirmeli ve delikli bir kepçe ile bir kaba almalıdır. (Etlerin tavada serbestçe pişmeleri gerektiğinden, bunları ancak birkaç defada pişirmek gerekir.)
4 Etlerin pişirilmesi sona erince; bunları servis tabağına alarak, üstlerine sıcak bir halde 2 silme çorma kaşığı tereyağı gezdirmeli ve servis yapmalıdır.
|
Dana Şinitzel |
|
ZerrinS
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Ege |
Kısa URL: https://ml.md/lc26781
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2008
3,917 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram dana eti ince dövülmüş
1 fincan rende kaşar
1 kaşık un
2 bardak galeta tozu
Tuz
1 adet yumurta
1 kahve kaşığı karabiber
3 kaşık zeytinyağı
3 kaşık sadeyağ
1 kaşık tereyağı
1 adet limon
Etleri kasap, yarım parmak inceliğinde dövüp hazırlar. Bu etler alınır, üzerlerine biraz tuz sürülüp, bir kenara bırakılır. Bu arada bir tava içine 3 kaşık sadeyağ, 3 kaşık zeytinyağı konup eritilir ve kızmaya haşladığı sırada bir kap içinde yumurta çalkalanır, içine bir kahve Kaşığı karabiber konup karıştırılır Etler teker teker alınır Bir kâğıda veya tabağa konan kaşar peyniri rendesine altı ve üstü bastırılır. Buradan çıkarılıp una, sonra da yumurtaya batırılır. Yumurtadan çıkartan her parça et son olarak galeta tozuna sokulur ve yağı kızmış olan tavaya yavaşça bırakılır. Altı ve üstü aynı derecede pişen etler bir tabağa alınır, sıcakken her etin üstüne küçük birer parça tereyağı oturtulur. Yağ eridiği zaman her parçanın ortasına dilim konur ve sıcak sıcak sofraya götürülür.
|
|