Kısa URL: https://ml.md/lc92288
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2013
2,072 defa indirildi / yazdırıldı
750 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeterince defne yaprağı
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz
Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Üzerine ezilmiş sarımsakları, tuz ve karabiberi de ilave edip etlere ekleyin. Bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin. Büyük boy çöp şişlere bir parça et ve bir adet defne yaprağı olacak şekilde 6-7 adet dizin. Etleri ızgaraya koyarak arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyıp karıştırdıktan sonra geniş bir servis tabağına alın. Pişen şişleri yeşilliklerin üzerine koyarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc95434
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2014
1,959 defa indirildi / yazdırıldı
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Kuşbaşı doğranmış kuzu eti, soğan suyu, tuz ve karabiber ile karıştırılarak 2-3 saat marine edilir. Etlerin aralarına defne yaprakları yerleştirilerek şişlere dizilir. Izgarada her tarafı eşit olacak şekilde pişirilir. Bir servis tabağına ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan yayılır. Şişler bunların üzerine alınır. İstenirse 1 bardak et suyu 1 çorba kaşığı un ile karıştırılır. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirilir. Etlerin üzerine dökülerek servis yapılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc133598
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2018
1,134 defa indirildi / yazdırıldı
750 gr. kol kürek tarafından koyun eti
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
Tuz
Kekik
Kırmızıbiber
Zeytinyağı
Defne yaprağı
Bir gün önceden eti küp küp doğrayın.Büyükçe bir kaba koyup üstüne baharatları ilave edin. 4 çorba kaşığı zeytinyağınıda ilave edin. Pişireceğiniz gün soğanları temizleyin.Biberlerle birlikte kaynar suda 5 dk. haşlayın. Domatesleri soğanları biberi 4 e bölün. Çekirdekleri çıkartıp domatesin suyunu akıtın. Şişinizi yağlayıp etlerin arasına soğan ve domates biber yerleştirip şişe geçirin.Kekik serpip 5 dk. çevirin.