|
DEREOTLU PİLAV |
|
oKlAvA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 111 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc1935
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2006
2,711 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet bezelye konservesi (küçük boy)
2 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 adet havuç
1 baş soğan
sıvı yağ
karabiber
Küçük parçalar halinde kestiğiniz havuç ve soğanı sıvı yağda kavurun. İki bardak yıkanmış pirinçle çevrip, pişirin. Piştiğinde bezelye, kıyılmış dereotu ve karabiber katıp, dinlenmeye bırakın.
Fotoğraf "Gülriz Öztürk" tarafından gönderildi. 02.07.2019
|
Dereotlu Pilav |
|
marko paşa
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2009
Mesajlar: 39 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc75095
Gönderme Tarihi: 24.Nis.2012
2,204 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 bardak pirinç
4 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet kiraz domates
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
2.5 su bardağı su
Bir miktar dereotu
Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın. Kiraz domatesleri ikiye bölün. Tavaya zeytinyağını koyun. Sebzeleri yağda soteleyin. Pirinci ekleyin. Karıştırıp, sıcak su ilave edin. Tuzunu katın. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Dereotunu incecik kıyın. Pilavı ocaktan alınca, dereotunu ekleyin, iyice karıştırın. Ilık olarak servis yapın.
|
|