Kısa URL: https://ml.md/lc51926
Gönderme Tarihi: 22.May.2010
2,295 defa indirildi / yazdırıldı
Taze fasulye ayıklanıp yıkandıktan sonra dilimlenir. Bir bez üzerine serilerek kurutulur. Kışlık olarak hazırlanan dilme pakla haşlandıktan sonra suyu süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve eritilmiş tereyağı dökülerek servis yapılır.
250 gr kışlık olarak hazırlanan kurutulmuş taze fasulye (pakla)
1 diş sarımsak
1 bardak yoğurt
1 kaşık tereyağı
1 orta boy soğan
Kurutulmuş taze fasulye haşlanır. Suyu süzüldükten sonra üzerine tereyağında kavrulmuş salça ve soğan eklenerek pişirilmeye devam edilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Not: Tereyağı yerine zeytinyağı da kullanılabilir.