Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Diyarbakır Yemekleri > Diyarbakır Çöreği (5 adet - 84,970 defa bakıldı)

Diyarbakır Çöreği


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Diyarbakır Çöreği

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174379
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2023
235 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

1 kg un
40 gr kara çörekotu
10 gr mahlep
50 gr mayana
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı karanfil
1 tatlı kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 çorba kaşığı tuz
1 su bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 tane yumurta
4 kaşık yağ

Tüm malzeme un ile karıştırılarak iyice yoğrulur.
Hamur kıvamını alıncaya kadar un veya süt ilave edilir.
Sıcak bir ortamda üstü kapalı olarak 6 saat bekletilir.
Şekil verilerek ve üstü çatal, fincan, yüksük, bıçak veya tahta çiçekli kalıpla süslenir. tepsiye dizilir.
Üstüne yumurta sürülür ve fırınlanır.



Diyarbakır Çöreği

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc145291
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2019
1,085 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
1 paket maya
10 adet küp şeker
1 su bardağı beyaz susam
1 çay bardağı kahverengi susam
2 yemek kaşığı çörek otu
1 kilogram tereyağı
7 kepçe sıvı yağ
3 su bardağı süt
5 yumurta
1,5 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı rezene
1 paket maya
2,5 yemek kaşığı tuz
3 kilogram un
Üzeri için:
3 yumurta
1 çay bardağı susam

Bir kaseye öncelikle maya ve şekeri koyun. Üzerine 1 su bardağı ılık su ilave edip mayalanana kadar bekleyin.
Susam ve çörekotunu yıkayıp süzün.
Yumurta, tereyağı, sıvı yağ, tuz, mahlep ve rezeneyle birlikte bir kasede karıştırın.
Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz yapın.
Sıvı malzemeleri bu havuza alıp elinizle tereyağını ezerek karıştırın.
Tereyağı tamamen eriyince mayalı suyu da karışıma ekleyin.
Kenardan un alıp ortaya ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.
Bu esnada ılık sütü de azar azar ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamur kıvamına gelince ılık bir yere alıp üzerini örterek mayalanması için bekletin.
Mayalanan hamuru yeniden yoğurmayın.
Hamurdan iki portakal büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde oval şekil verin.
Oval hamurları bıçakla 3-4 parmak genişliğinde kesip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Çöreklerin üzerine çatalla delikler açın.
Yumurtayı çırpın ve içine susamı ilave edin. Susamlı yumurtayı bir fırça yardımıyla çöreklerin üzerine sürün.
180 derecede ısıttığınız fırında çöreklerinizi kızarana kadar pişirin.

Not: Diyarbakır çöreği ya da Diyarbakır bayram çöreği, geçmişten günümüze yaşatılan en nefis geleneklerden. Bayrama birkaç gün kala yapılan bu çörekler oldukça büyük miktarlarda yapılıyor ve herkes tarafından zevkle tüketiliyor.



Diyarbakır Çöreği

mükemmel
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 01.02.2018
Mesajlar: 25
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc131650
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2018
1,011 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

8-10 bardağı un
2 su bardağı yağ (sade yağ, margarin, kuyruk yağı)
2 yemek kaşığı çörekotu
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı mayana (rezene)
2 su bardağı su-süt veya su –yoğurt karışımı
1 kibrit kutusu yaş maya veya 2 yemek kaşığı kuru maya
Tuz
Yumurta
Susam

Un elenip ortası açılır.
İçine hazırlanan maya 1 su bardağı eritilmiş yağ, su-süt veya su-yoğurt karışımı, tuz mahlep, mayana ve çörekotu konularak yoğrulur.
Kalan bir bardak erimiş yağ , hamura yedirilerek katlama yöntemiyle yoğrulur.
İyice yoğrulan hamur mayalanmaya bırakılır.
Mayalanan hamur genellikle büyük dikdörtgen kesilip üzeri fincan, kaşık veya çatalla süslenir. Üzerine susam ve yumurta sürülerek pişirilir.
Kendine özgü kokusu ve hafif sert olur. Hamur çok yoğrulduğu için diğer mayalı hamurdan yapılan çörekler gibi çabuk bayatlamaz ve uzun süre tazeliğini korur.

Not: Çöreğin yüzeyini süslemek önem taşır.


Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 05.09.2023


Diyarbakır Çöreği

fevkiye
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2014
Mesajlar: 24
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc98084
Gönderme Tarihi: 08.May.2014
2,341 defa indirildi / yazdırıldı




2 kilo un
2 paket margarin
1 kilo süt
2 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı çörekotu
Yarım çay kaşığı karanfil
1 yemek kaşığı maya
Yarım çay kaşığı mahlep
Üzeri için:
1 tane yumurta
1 paket susam

Unu eleyerek bir kaba koyun ortasını açıp tüm malzemeleri katın sütü ılık edip ilave edin iyece yoğurun üzerini kapatıp ekşimeye bırakın kabardıktan sonra küçük parçalar haline getirip şekide görüldüğü gibi kesip şekil vererek tepsiye dizin üzerine yumurta susam sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin


Diyarbakır Çöreği

zorba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.02.2012
Mesajlar: 23
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc73096
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2012
2,806 defa indirildi / yazdırıldı




1 bardak ılık süt
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
5 bardak un
1 çorba kaşığı toz şeker
1 bardak erimiş tereyağı
Yarım çorba kaşığı çörekotu
Yarım paket yaşmaya
Yarım çorba kaşığı Mahlep

Mayamızı ılık sütte eritiniz. Tüm hamur malzemelerin yoğurunuz, kıvamı kulak memesi gibi olan bir hamur yapınız. Hamurunuzun üzerine temiz bez örtünüz. Ilık ortamda bir saat mayalanması için bekletiniz. Fırınınızı ısıtınız. Hamurunuzdan ince çubuklar yapınız. Zevkinize göre dört adet çubuktan iki adet sağa, iki adet sola olarak saç örgüsü yapabilirsiniz. Ya da çubukları gül böreği gibi dolayabilirsiniz ve ya dikdörtgen parçalarda hazırlayabilirsiniz. Üzerlerine yumurta sarısı sürünüz, isterseniz susam, çörek otu serpebilirsiniz. Isıttığınız fırına atıp, üzerleri pembeleşinceye kadar pişiriniz.






Diyarbakır Çöreği Tarifleri Diyarbakır Yemekleri



(5 adet Diyarbakır Çöreği 84,970 defa bakıldı)

1 2 3 4 5

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort