Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Diyarbakır Usulü Güveç (3 adet - 234,345 defa bakıldı)

Diyarbakır Usulü Güveç


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Diyarbakır Usulü Güveç

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc40531
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2009
18,171 defa indirildi / yazdırıldı




hakkarim.net

1,5 kg kemiksiz parça kuzu eti
1 kg kuzu sırtından kemikli pirzola
250 gr. kuyruk
3 kg domates
yarım kg patlıcan
250 gr sivri biber
1 baş sarımsak
1 paket margarin yağı
Tuz biber

İlk önce çömleğinizi bir güzel yıkayın (çömlek : kırmızı topraktan yapılmış yüksek ısı ve ateşe dayanıklı geçmişi tarihe dayalı bir yemek yapma yeri ) kuyrukları bıçak ile ufak, ufak doğrayın. Çömleğinizin dibine serin, etinizi onun üzerine yerleştiriniz daha sonra patlıcanları ve de sivri biberlerinizi doğrayın ve etin üzerine serpiştirin sarımsakları tane olarak soyup üzerlerine dağıtın domateslerin kabuklarını soyup arzu edilecek şekilde doğrayıp malzemelerin üzerini kapatınız malum arzuya göre pul biber ve tuz ekleyin unutmayın ki güvecin her zaman için acısı lezzetlidir.1 paket margarini parçalar halinde çömleğin içine koyun .fırına gönderin yalnız ev fırınında olmaz çünkü aşırı yüksek ısı ister. şimdiden afiyetler olsun.



Güveç (Diyarbakır)

lüle
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.02.2015
Mesajlar: 36
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc131682
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2018
1,183 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 kg kemikli parça et (koyun veya kuzu)
2 adet patlıcan
5-6 adet sivri biber
1,5 kg domates
1 baş sarımsak
Tuz
Pul biber
2 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı domates salçası

Etle salça, tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırılır.
Patlıcan, domates ve sivri biber ilave edilerek karıştırılır.
Sarımsak taze ise kabukları soyulmadan, değilse kabukları soyularak sebzelere katılır.
Güvecin içine önce et sonra patlıcan biber ve sarımsak daha sonra ise domates küçük parçalar halinde yağ ve tuz konularak fırında pişirilir.

Not: Ekmek fırınlarında veya tandırlarda pişirildiğinde daha iyi sonuç alınır.


Diyarbakır Güveci

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174348
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2023
370 defa indirildi / yazdırıldı




İrfan Rıza Yazıcıoğlu

1 kg kuşbaşı et
1,5 kg domates
1 adet patlıcan
250 gram sivri biber
1 paket beş türlü
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
Tuz
Karabiber
Pul biber
100 gr kuyruk yağı
2 baş sarımsak

Toprak güveç kabına geceden salça soğan baharatla harmanlanmış ve soğanı sonradan ayıklanmış et konur üstüne doğranmış domates patlıcan biber soyulmuş sarımsak, salçalar, baharatlar ve tuz ilave edilir en üste doğranmış kuyruk yağı konarak fırınlanır.







Diyarbakır Usulü Güveç Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(3 adet Diyarbakır Usulü Güveç 234,345 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort