|
Doğum Günü Pastası |
|
ssk
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 22
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12953
Gönderme Tarihi: 02.Nis.2007
27,621 defa indirildi / yazdırıldı
|
7 yumurta
125 gr. margarin
225 gr. pudra şekeri (1,5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı baking powder (kabartma tozu)
50 gr. un (yarım su bardağı)
50 gr. nişasta (yarım su bardağı)
50 gr, kakao (yarım su bardağı)
(Üçü beraber elenecek)
Vanilya, Limon kabuğu rendesi
Krema için:
150 gr. sütsüz çikolata
125 gr, margarin
Krema için, yağı ve çikolatayı küçük bir kap içine koyun. Kaynayan su buharı üzerinde iyice eritip karıştırın. Kekin üzerine dökün.
Bir kapta şeker, erimiş yağ, yumurta sarısı, vanilya, limon kabuğu rendesini karıştırınız.
Nişasta, un, kakao, kabartma tozunu beraber eleyerek yukardaki karışıma karıştırınız.
Ayrı bir kapta çarpılarak beyazlatılmış yumurta aklarını da hamura ilâve ediniz.
Fazla çalkalamadan alt üst ederek karıştırınız.
Yağlanmış ve unlanmış pasta kalıbına boşaltınız.
Önceden kızdırılmış orta hararetteki fırında 30-40 dk. pişiriniz.
Kalıptan keki çıkarınız.
Plâk şeklinde 3 eşit parçaya ayırınız.
Hafif olarak sulandırılmış reçelle ıslatınız.
Alttaki parçaya marmelât veya hazırlanan kremadan sürünüz.
İkinci parçayı muntazam olarak üzerine yerleştirin, onun üzerinde krema sürün.
Üçüncü parçayı da yerleştirin ve her tarafını kapatacak şekilde kremadan sürün, donunca üzerini süsleyin.
|
Doğumgünü Pastası |
|
urfalım
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Urfa'lı |
Kısa URL: https://ml.md/lc56362
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2010
4,754 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
5 yumurta
6 kahve fincanı un
6 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşıjı kakao
1 çay bardağı limonlu su (1/4 limon suyu + su)
Antepfıstığı (arzuya göre)
çikolata rendesi (arzuya göre)
Kreması;
1 yumurta
3/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un (tepeleme)
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200 gr.)
3 su bardağı süt
Pastayı ıslatmak için;
1,5 çay bardağı sıcak su
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. 1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine antepfıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
DOĞUM GÜNÜ PASTASI |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64778
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
3,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
İkbal Gürpınar
1 paket hazır pasta keki
2 su bardağı böğürtlen suyu
1 kg böğürtlen
1 su bardağı ince doğranmış fındık
KREMASI İÇİN:
3 yumurta sarısı
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
500 gr süt
100 gr margarin
HAZIR KREMASI İÇİN:
2 poşet toz kremşanti
2 su bardağı süt
1 paket labne peynir
Toz kremşantiyi sütle çırpıp krema yapalım. Kremanın içine 1 paket labne koyalım onunla da çırpıp buzdolabında bekletelim. Diğer tarafta tenceremize un, süt, şeker ve yumurta sarımızı koyup karıştırarak pişirelim. Altını kapattıktan sonra içine 100 gr margarinimizi koyup mikserle çırpalım. Soğumaya bırakalım. Pişen kremamız soğuduğunda buzdolabındaki kremayla iyice karıştıralım. Pasta keklerimizi böğürtlen suyunla ıslatıp her katına hazırladığımız kremadan sürelim, böğürtlen ve fındık serpiştirelim. Ust üste dizelim. Kalan kremayla pastanın üzerini sıvayalım fındıklarla süsleyip servis yapalım.
|
Doğumgünü pastası |
|
Pastanbul
Yamak
Kayıt: 22.05.2007
Mesajlar: 6
|
Kısa URL: https://ml.md/lc15010
Gönderme Tarihi: 01.Haz.2007
2,794 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 Yumurta
5 Kahve fincanı toz şeker
6 Kahve fincanı un
1 Paket kabartma tozu
vanilya
Dolgu kreması için
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 kahve fincanı toz şeker
2 su bardağı süt
Ayrıca
1 su bardağı ayrıca süt ve 1 poşet krem şanti
Arzu edilen meyveler
Yukarıda verilen ölçülerle hazırladığım pandispanyayı 20 cmlik iki ayrı kelepçeli kalıpta pişiriyorum 160 derecede yaklaşık 15 dakika kadar.
Kalıptan çıkarttıktan sonra strechfilm'e sarıp 1 gece bekletiyorum.
Dolgu kremasındaki malzemeleri muhallebi pişirir gibi pişiriyorum.Soğuyunca içine hazırladığım kremşantiyi ( 3 çorba kaşığı ayırarak) ilave ediyorum.
İki kerede pandispanya pişirmemin sebebi şekerhamuru ile kaplayacağım için yüksek bir pasta istemem.
Pandispanyaların her birini 3 e bölüp aralarına dolgukreması sürüyorum.Meyve olarak ara katlar için muz ve çilek kullandım.
Bütün katları yerleştirdikten sonra pastanın tamamının üzerine çok ince bir tabaka kalinde şekerhamurunu yapıştırabilmek için kremşanti sürüyorum. Şeker hamuru ile daha önceden planladığım şekilde süslüyorum.
Pastanın resmi için www.pastanbul.blogspot.com
|
DOĞUM GÜNÜ PASTASI |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc66770
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
2,225 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
5 yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı limonlu su (l/4İimon suyu + su)
antepfıstığı (arzuya göre)
çikolata rendesi (arzuya göre)
Kreması:
1 yumurta
3/4 su bardağı şeker
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı un (tepeleme) I
2 paket vanilya
1 paket labne peyniri (200 gr.)
3 su bardağı sut
Pastayı ıslatmak için:
1,5 çay bardağı sıcak su
1/4 limon suyu
1 tatlı kaşığı neskafe
1 tatlı kaşığı şeker
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım.
1/4 limon suyunun üzerine su ekleyip bir çay bardağına tamamlayalım. Limonlu suyu, kabartma tozunu, limon kabuğu rendesini, elenmiş unu, kakaoyu çırpma kabına alıp mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 170° ısılı fırında pişirelim. Pastayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Sıcak suya şekeri, neskafeyi ve limon suyunu ekleyip karıştırarak soğutalım. Pastanın kesik yüzeylerini fırça yardımıyla neskafeli limonlu suyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, vanilyayı, çırpılmış yumurtayı, kakaoyu ekleyip ağır ateşte ve süreldi karıştırarak üzeri göz göz olana dek pişirelim. Kremayı ateşten alıp soğutarak içine labne peynirini ekleyip mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine antepfıstığı serpip üst parçasını oturtalım. Kremayla pastanın üzerini ve yanlarını kapatalım. Üzerine arzuya göre çikolata rendesi serpelim. Pastayı buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapalım.
|
Doğum Günü Pastası |
|
Gülsün Aymaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc72901
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012
2,213 defa indirildi / yazdırıldı
|
Elif Korkmazel
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
3 paket renkli toz jöleler
200 gram kedidili [savuyel] bisküvi
2 adet muz, kivi, vişne gibi meyveler olabilir.
Kremasını yapmak için sütü, yumurtayı, unu ve şeker çırpın. Ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağını ve vanilyayı koyup karıştırın. Bu arada sıcak suda üzerindeki tarife göre hazırlayıp çözdürün. Çilekli jöleden hazırlayacağınız kabın içine 1 parmak kalınlığında döküp hemen dondurun. Üzerine dilimlenmiş meyveleri dizin. Meyvelerin üzerini örtecek kadar jöleyi tekrar döküp yine dondurun. Hazırladığınız diğer jölelere bisküvileri bandırıp tencerenin kenarlarından 1santim kalacak kadar boşluk bırakarak kat kat krema ve bisküvileri dizin. Son kat sadece bisküvi olmalı. En son kanarda kalan boşluklara jöleleri boşaltın. Hemen dipfrizde soğumaya bırakın. 2 saat boyunca dolapta bekletince hazır olan pastanın üzerine kalan krema ile yazı da yazabilirsiniz.
|
Doğum Günü Pastası |
|
ufuk05
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.11.2007
Mesajlar: 41 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74529
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2012
2,015 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yumurta
125 gram şeker
125 gram un
5 gram kabartma tozu
5 gram vanilya
Kabı yağlamak için yağ ve un
Pastacı kreması için:
5 adet yumurta sarısı
150 gram şeker
5 gram vanilya
60 gram un
Yarım litre süt
Bu pastacı kreması genellikle en çok kullanılandır. Tencereye sütü döküp ısıtın. Diğer taraftan da başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri vanilyayla beraber çırpın. Yumurta sarıları beyazlaşınca içine unu ekleyin. Üzerine kaynayan sürün yarısını döküp karıştırın. Ve tencereye hepsini geri boşaltıp karıştırarak koyulaşmasını bekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Üzeri kabuk bağlamaması için sürekli karıştırılır ya da tereyağı ekleyip karıştırın. Keki için yumurta, şeker ve vanilya iyice çırpılır. İçine elenmiş un ve kabartma tozu eklenir fazla karıştırmadan yağlanmış unlanmış kalıba dökülüp 180 derecede 30 dakika pişirilir. Aslında pandispanyaya kabartma tozu konmaz demiştik, yumurta şekerle kabartılır ve bu yöntem biraz zahmetlidir. Yeterli birikimi olmayan bu yöntemle pişirebilir. Pandispanya sünger gibi olmalı çok kabartılmamalı. Pasta istenilen şekle getirilip süslenir.
|
Doğum Günü Pastası |
|
şahver
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2011
Mesajlar: 47 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc75893
Gönderme Tarihi: 21.May.2012
1,948 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pasta keki için:
6 yumurta
120 gram un
170 gram şeker
40 gram kakao
50 gram su
Kreması için:
4 adet muz
300 gram çiğ krema
300 gram bitter çikolata
Ve renkli şeker hamurları
Pandispanyayı yapmak için yumurtaları şekerle çok iyi çırpıp kabartmak gerekiyor. Bu işlem yaklaşık 10 dakika kadar olmalı. Daha sonra üzerine kakao, su ve unu üzerine döküp karıştırmaya devam edin. Bu karışımı pişirme kalıbına boşaltın ve 190 derecedeki fırında 35 dakika pişirin. Kalıptan çıkartmak için iyice soğutun. Bu arada çiğ kremayı ocak üzerinde ısıtın ve içine bitter çikolatayı ekleyip erimesini sağlayın. Bu kremanın da soğumasını bekleyin. Pandispanyayı dilimlere ayırıp aralarına kremadan sürün. İstenirse muz püre yapılıp aralarına konabilir. Kalan kremayla etrafını da kaplayıp dolapta 2 saat dinlendirin. Renkli şeker hamurlarıyla değişik şekiller ve karakterler yapın. Renkli şeker hamuru kaplanmış hamurun üzerine dizin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 28.11.2022
|
Doğum Günü Pastası |
|
sokak lambası
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2018
Mesajlar: 28 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc132410
Gönderme Tarihi: 06.Mar.2018
1,157 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
2 kabartma tozu
1 paket kakao
Arası için:
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
3.5 litre süt
Üzeri için:
1 paket sade krem şanti
Süslemek için:
Kurabiye
Boncuk şekerleme
Çilekli sos
Hamur malzemelerini ikiye bölelim yani 4 yumurta ve 1 bardak toz şekeri kar haline gelene kadar çırpalım. Daha sonra kakao un ve kabartma tozunu eleyip hamura ekleyelim çok yavaş bir şekilde karıştırarak unu yumurtaya yedirelim. Hamuru yağlanmış unlanmış dikdörtgen fırın tepsisine dökelim ve önceden ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Aynı şekilde kalan hamur malzemeleriyle bir tane daha hamur yapıp pişirelim. Pişen keklerimizi fırından çıkarıp üzerlerini temiz bir bezle kapatıp bekletelim. Muhallebi için tencereye un şeker yumurta ve sütü alıp çırpma teli ile çırpalım ve tencereyi ateşe alıp orta ateşte dibine tutturmadan pişirelim. Muhallebiyi ateşten alıp 50 gr. margarin ekleyelim ve soğumaya bırakalım. Soğuyunca blenderdan geçirelim. Keklerimiz soğuyunca bir tanesini geniş ve düz bir tepsiye alalım üzerine muhallebinin tamamını boşaltalım diğer kekimizi de üzerine kapatalım. Krem şantiyi soğuk süt ile çırpalım ve pastamızın tamamını kaplayalım. Önceden herhangi bir kurabiye hamuruyla istediğimiz harflerde kurabiyeler hazırlayalım ve pastamızı hazırlamış olduğumuz bu kurabiyelerle istediğimiz ismi yazalım. Yanlarından çilekli sos akıtalım ve üzerini boncuk şekerlemelerle süsleyip buzdolabında dinlenmeye bırakalım. Daha sonra dilimleyerek servis yapalım.
|
Doğum Günü Pastası |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144574
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2019
578 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1+1/4 su bardağı un
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 parça yağlı kağıt
İçi için:
1 paket çikolatalı krem şanti
Arzu edilen meyveler
Süsleme için:
1 paket bitter çikolata
1 paket fıstıklı çikolata
Keki hazırlamadan önce krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın ve dondurucuya koyun.
İçine koyacağınız meyveleri doğrayın ve bir süzgeçte suyunun süzülmesi için bekletin.
Bir kaseye çikolataları bölerek koyun, üzerine 1 çay bardağı su ilave edin.
Oda sıcaklığında yumuşayan tereyağını şeker ile çırpın.
Yumurtaları karışıma ilave edip karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakao ve sütü de ekleyip iyice çırpın.
Kek kalıbına yağlı kağıt serin ve karışımı içine döküp fırına koyun.
180 derecede 30-40 dakika arası pişirin.
Çikolatalı kaseyi ocağın üzerine koyun. Erimeye başlayınca ara ara karıştırın.
Keki kalıptan çıkarın ve 2'ye kesin.
Hazırladığınız krem şantiyi kekin bir parçasının üzerine sürün ve meyveleri de ilave edip üstünü kapatın.
Kalan krem şantiyi de kekin yan çevresine sürün.
Erimiş çikolataları da kekin üzerine gezdirin.
Üzerini zevkinize göre süsleyin.
Buzdolabında servise kadar dinlendirin.
|
Doğum Günü Pastası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc168956
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2022
217 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet hazır kek
1 su bardağı süt
2 kutu krem şanti
1 su bardağı kakao
1 su bardağı kavrulmuş fındık
Üzeri için süslemeler
Üst malzemesi içi çay bardağı süt
2 yemek kaşığı bitter kakao
Krem şanti ve bir su bardağı sütü tencerede karıştırın.
İçine daha sonra bir kaşık kakao atın.
Geniş bir tabağa ilk dilim keki koyun.
Arasına krem şanti sürün.
Kavrulmuş fındıkları dökün.
Akabinde diğer keki koyun üzerinden bir tatlı kaşığı yardımıyla süt dolaştırın.
Onun da arasına krem şantiyi dökün fındık ekleyin en son keki ekleyin.
En son ki keke de biraz süt dolaştırın.
Sonra bir çay bardağı sütü ve bir 2 yemek kaşığı kakao karıştırın.
Küçük bir tencerede karıştırdığınız bu karışım koyu kıvama gelince ılık olmasını bekleyin.
Kat kat hazırladığınız keklerin üzerine her yerini kaplayacak şekilde dökün.
Soğumaya bırakın daha sonra 1 saat bekleyin.
Akabinde buzdolabına ekleyin.
Orada da bir saat kaldıktan sonra üzerini süsleyin.
|
Doğum Günü Pastası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173090
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2023
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.bim.com.tr
Yarım kilo Çilek
1 adet Connex Pasta tabanı
700 ml Dost Altın Süt
1 çorba kaşığı Pervin Tereyağı
Yarım su bardağı şeker
1 paket Destan vanilin
4 çorba kaşığı Efsane Un
Yarım paket Carlotti kedi dili
3 adet Bili Bili yumurta sarısı
Pastacı kreması için; bir sos tenceresini ocağa alın. Tencereye 4 çorba kaşığı un ve yarım su bardağı şeker ekleyin ve 1 dakika kadar kavurun. Kavrulan karışıma 700 ml sütü yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Ayrı bir kâseye 3 adet yumurta sarısı ve 1 paket vanilin ekleyin ve karıştırın. Sütlü karışımdan yumurtalı karışıma 3 kepçe ekleyerek yumurtayı alıştırın. Isınan yumurtayı sütlü karışıma ekleyin ve iyice karıştırın. Kaynamaya başlayınca 3 dakika daha kaynamasına izin verin. Bu sayede krema daha tok bir hal alacak. Kremaya 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Bu ise kremanın daha parlak olmasını sağlayacak. Kremayı karıştırarak soğutun.
1 adet pasta tabanının altını tezgâha alın ve kremadan sürün. Üzerine küpler halinde kesilmiş irili ufaklı 1 avuç çileklerden serpin. Diğer pasta kekini üstüne yerleştirin ve kalan kremayı pastanın her yerine sürün.
Yarım paket kedi dilini pastanın yanlarından dizin ve pastanın en üstüne çileklerden bir desen oluşturarak dizin.
Doğum günü pastası hazır.
|
|