Kayıt: 29.07.2005 Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA
Kısa URL: https://ml.md/lc3838
Gönderme Tarihi: 17.May.2006
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
8 büyük domates
300 gr kıyma
2 limon, kabugu rendelenmis
4 çay kasigi limon suyu
2 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasigi lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmis
2 demet tere, ince kiyilmis
Tuz ve karabiber
YAPILIŞI
Domateslerin baslarini kesip bir kenara koyun. Bir çay kasigiyla dikkatlice domateslerin içini oyup çikartin. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya birakin.
Bir kasede kıymayı, limon kabugunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmis lor peyniri karistirin. Tere, tuz, biber ve aci biber sosunu ekleyip tatlandirin. Kabin kapagini kapatip, karisimi 1-2 saat buzdolabinda sogutun.
Kasikla karisimi domateslerin içine koyup domates kapaklarini üstlerine yerlestirerek servis yapin.
Fotoğraf "fakir babası" tarafından gönderildi. 25.05.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc133381
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
770 defa indirildi / yazdırıldı
100 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 soğan
5-6 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tencereye soğanı rendeliyoruz ve sıvı yağ döküp ateşe alıyoruz.
Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra salça ve kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Yıkanmış pirinci tuzunu baharatlarını koyup 1 çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Domatesleri sap yerleri alta gelecek şekilde üzerlerinden kapak şekli kesiyoruz tam ayırmıyoruz.
İçlerini oyacakla boşaltıp iç harcımızdan dolduruyoruz ve kapaklarını kapatıyoruz.
Dolmalarımızı fırın kabına dizip üzerlerine 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz.
Önceden ısınmış 200 dc fırında 15 .20 dakika pişirip servis yapıyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc154949
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
442 defa indirildi / yazdırıldı
10-12 adet domates
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Domatesin saplı kısmını kesin. Sulu kısmını bıçak yardımıyla çıkarın.
Kıymayı bir kabın içine alın. Soğanı mutfak robotundan çekin ve kıymaya ilave edin.
Galeta unu ve baharatları ve ince ince kıyılmış dereotunu da ilave edin.
En son pirinci ilave edip yoğurun.
Sulu kısmı çıkarılmış domatesin içini kıymalı harçla doldurun.
Kestiğiniz üst kısmı harcın üzerine kapatın.
Tencerenin altına dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları dizin ve suyla karıştırılmış salçayı dolmaların arasına dökün.
Üzerine porselen kapak kapatın ve 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.