|
|
Domates Dolması |
 |
nurnur
Editor

Kayıt: 29.07.2005
Mesajlar: 300 Şehir: Bahçelievler ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc3838
Gönderme Tarihi: 17.May.2006
2,896 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 büyük domates
300 gr kıyma
2 limon, kabugu rendelenmis
4 çay kasigi limon suyu
2 yemek kasigi mayonez
4 yemek kasigi lor peyniri veya labne, süzgeçten geçmis
2 demet tere, ince kiyilmis
Tuz ve karabiber
Domateslerin baslarini kesip bir kenara koyun. Bir çay kasigiyla dikkatlice domateslerin içini oyup çikartin. Ters çevirip bir havlu üstünde kurumaya birakin.
Bir kasede kıymayı, limon kabugunu ve suyunu mayonezi ve elekten geçmis lor peyniri karistirin. Tere, tuz, biber ve aci biber sosunu ekleyip tatlandirin. Kabin kapagini kapatip, karisimi 1-2 saat buzdolabinda sogutun.
Kasikla karisimi domateslerin içine koyup domates kapaklarini üstlerine yerlestirerek servis yapin.
Fotoğraf "fakir babası" tarafından gönderildi. 25.05.2019
|
Domates Dolması |
 |
Saadet
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc99931
Gönderme Tarihi: 16.Tem.2014
2,191 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 olgun domates
200 gr. lor peyniri
50 gr. beyaz peynir
2 adet sivribiber
1 demet maydanoz
3 diş sarımsak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
4 dal nane
Lor peyniri ve beyaz peyniri ezin. Üzerine kıyılmış maydanozu ve sivribiberi de ekleyin. Dövülmüş sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Domateslerin içlerini oyarak sepet haline getirin ve hazırladığınız harçla doldurun. Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

|
Domates Dolması |
 |
not defteri
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.04.2018
Mesajlar: 38 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc133381
Gönderme Tarihi: 14.Nis.2018
902 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr kıyma
1 su bardağı pirinç
1 soğan
5-6 adet domates
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tencereye soğanı rendeliyoruz ve sıvı yağ döküp ateşe alıyoruz.
Soğanlar pembeleşene kadar kavuruyoruz daha sonra salça ve kıymayıda ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Yıkanmış pirinci tuzunu baharatlarını koyup 1 çay bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Domatesleri sap yerleri alta gelecek şekilde üzerlerinden kapak şekli kesiyoruz tam ayırmıyoruz.
İçlerini oyacakla boşaltıp iç harcımızdan dolduruyoruz ve kapaklarını kapatıyoruz.
Dolmalarımızı fırın kabına dizip üzerlerine 1 su bardağı su ve 1 çay bardağı sıvı yağ gezdiriyoruz.
Önceden ısınmış 200 dc fırında 15 .20 dakika pişirip servis yapıyoruz.

|
Domates Dolması |
 |
Yemekhane
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.08.2020
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc154949
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2020
542 defa indirildi / yazdırıldı
|
10-12 adet domates
200 gram kıyma
2 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı galeta unu
1 adet soğan
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Domatesin saplı kısmını kesin. Sulu kısmını bıçak yardımıyla çıkarın.
Kıymayı bir kabın içine alın. Soğanı mutfak robotundan çekin ve kıymaya ilave edin.
Galeta unu ve baharatları ve ince ince kıyılmış dereotunu da ilave edin.
En son pirinci ilave edip yoğurun.
Sulu kısmı çıkarılmış domatesin içini kıymalı harçla doldurun.
Kestiğiniz üst kısmı harcın üzerine kapatın.
Tencerenin altına dereotu saplarını yerleştirin. Dolmaları dizin ve suyla karıştırılmış salçayı dolmaların arasına dökün.
Üzerine porselen kapak kapatın ve 20-25 dakika kısık ateşte pişirin.

|
Domates Dolması |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc182304
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2025
96 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet büyük boy domates
1 çay bardağı pirinç
1 adet küçük kuru soğan (ince doğranmış)
1 diş sarımsak (isteğe bağlı, ezilmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz veya dereotu
Domateslerin üst kısmını kapak gibi kesin. İçlerini dikkatlice bir kaşık yardımıyla çıkarın. Çıkardığınız iç kısmı bir kaba alın ve ezin.
Bir tavaya zeytinyağını ekleyin ve doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
Ezilmiş sarımsağı ve domates salçasını ekleyerek kokusu çıkana kadar kavurun.
Yıkadığınız pirinci ekleyip birkaç dakika karıştırın.
Ayırdığınız domates içini, tuzu, baharatları ve şekeri ekleyin.
1/2 su bardağı sıcak suyu da ilave edip pirinç suyunu çekene kadar pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra ince doğranmış maydanoz veya dereotunu ekleyin.
Hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerlerine kestiğiniz kapakları kapatın.
Dolmaları tencereye yerleştirin. 1 çay bardağı sıcak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

|
Domates Dolması |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3594 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182753
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2025
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet büyük boy domates
1 su bardağı pirinç
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay bardağı doğranmış maydanoz
Pişirmek için:
1 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Domateslerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesin ve içlerini dikkatlice çıkarın. Çıkan domates içlerini bir kenara ayırın.
Bir tavada zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğanı kavurun. Üzerine yıkanmış pirinci ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Domates içlerini doğrayıp tavaya ekleyin. Salçayı, baharatları ve sıcak suyu ekleyerek pirinçler hafifçe suyu çekene kadar pişirin. Son olarak maydanozu ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız harcı domateslerin içine doldurun ve üzerlerine domates kapaklarını kapatın.
Dolmaları tencereye dizin, sıcak su ve zeytinyağını ekleyerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.

|
Domates Dolması |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3594 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc185324
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2025
56 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet orta boy domates
1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tutam nane
1 tutam maydanoz (ince doğranmış)
1 su bardağı sıcak su
(Etli versiyonu için: 150-200 g dana kıyma eklenebilir)
Domateslerin üst kısımlarını kapak olacak şekilde kesin.
İçlerini bir kaşık yardımıyla dikkatlice çıkarın (içini atmayın, iç harca ekleyebilirsiniz).
Geniş bir kapta pirinç, doğranmış soğan, salça, baharatlar, zeytinyağı, maydanoz ve domates içlerini karıştırın.
Etli yapmak isterseniz kıymayı da ekleyin.
Domateslerin içini hazırladığınız harçla çok sıkı olmayacak şekilde doldurun.
Kapak olarak kestiğiniz domates parçalarını üzerine kapatın.
Dolmaları tencereye dizin, tabana hafifçe zeytinyağı gezdirin.
Yanlardan sıcak suyu ekleyin, domateslerin yarısına gelecek kadar su olmalı.
Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

|
|