| 
 
 
 | 
Dondurma Kokteyli | 
  | 
susuzyaz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.06.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc76074 
Gönderme Tarihi: 26.May.2012 
2,342 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 top vanilyalı dondurma
 
2 kivi
 
2 muz
 
1 elma
 
100 gram kiraz
 
100 gram çilek
 
6 adet gofret
 
4 çorba kaşığı parça çikolata
 
1 çorba kaşığı pudra şekeri
 
Yarım limon suyu
 
 
Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine limon suyu ve pudra şekeri serpin. Kupların içlerine dondurmayla birlikte sırayla dizin. Aralarına ceviz ve parça çikolataları ilave edin. Son olarak da üzerine gofretleri serpip soğuk olarak ikram edin.
  
 | 
Dondurmalı Kokteyl | 
  | 
sultan abla 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc71014 
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011 
2,697 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 çay bardağı süt
 
1 çay bardağı Vişne suyu
 
2 top vanilyalı Dondurma
 
1 nane yaprağı
 
1 dilim limon
 
 
Süt ve vişne suyunu karıştırın. Üzerine dondurma koyun. Nane yaprağı ve limon dilimi ile süsleyip servis yapın.
  
 | 
Dondurma Kokteyl | 
  | 
zafira 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2007 
Mesajlar: 276
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc14828 
Gönderme Tarihi: 23.May.2007 
2,894 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Kullanılacak malzeme: 
 
Çilekli ve vanilyalı dondurma, 
 
yeteri kadar toz şekeri, 
 
ananas dilimleri (veya portakal dilimleri)
 
 
Yapımı: Çilekli ve vanilyalı dondurmayı ayrı ayrı kaplarda satın alıp buzdolabının en soğuk yerinde saklayın.
 
Konserve ananas dilimlerinin veya iyice temizlenmiş, çekirdekleri çıkarılmış portakal dilimlerinin üzerine pudra şekeri serpip buzdolabında iki-üç saat kadar dinlendirin.
 
İnsan sayısı kadar balon bardakların dibine önce bir kat çilekli dondurma, sonra vanilyalı dondurma koyun.
 
Bunların üstüne çırparak iyice köpürtmüş olacağınız kremadan birer çorba kaşığı koyun. En üste de anaas dilimlerinden veya portakal dilimlerinden ikişer tane yerleştirin. Bunların arasına da birer vişne şekerlemesi koyduktan  sonra  servisinizi  yapın.
 
Vişne şekerlemesi yerine iyice kıyılmış tuzsuz antepfıstığı da serpilebilir.
  
 | 
Dondurma Kokteyli | 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11498 
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007 
2,213 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1/2 kilo portakal dondurması
 
250 gramlık bir kutu ananas konservesi
 
Süs için birkaç portakal kabuğu şekerlemesi
 
 
Ananas dilimlerini şurubundan çıkarıp tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı. Madenî dondurma bardaklarını en azından beş saat buz dolabında tuttuktan sonra servis vakti dolaptan çıkarmalı. İçlerine dondurmayı bölerek boşaltmalı. Her dondurmanın üstüne biraz ananas serpiştirmeli. Küçük parçalara doğranmış portakal kabuğu şekerlemeleriyle de süsledikten sonra hemen vakit kaybetmeden servis yapmalı.
  
 | 
Dondurma Kokteyl | 
  | 
general 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.09.2006 
Mesajlar: 110
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8426 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006 
2,533 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
400 gram şeftali
 
4 top vanilyalı dondurma
 
Yarım çay bardağı portakal suyu
 
1 su bardağı süt
 
Süslemek için:
 
Portakal ve kivi dilimleri
 
 
Ayıkladığınız şeftalileri dilimleyerek miksere alın. Üzerine dondurmaları, yarım çay bardağı portakal suyunu, soğuk sütü ekleyin. Malzemeler homojenleşene dek çırpın. Kuplara (kaselere) alarak üzerini portakal ve kivi dilimleri ile süsleyin ve buzdolabının alt rafında 2-3 saat dinlendirin. Çıkardığınızda soğuk olarak servis yapın.
  
 | 
Dondurma Kokteyl | 
  | 
Hiç Kimse 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.02.2006 
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA | 
Kısa URL: https://ml.md/lc1104 
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2006 
2,405 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 dilim Ananas
 
4 ad. Kivi
 
12 ad. Kiraz şekerleme
 
4 küp Vanilya dondurma
 
4 kaşık Krema
 
100 gr. bal
 
 
Tabağa bal dökülür. Üzerine ananas dilimleri, krema ve dondurma konur. Kivi ince dilimlenip, üzerine kiraz şekerleme konarak süslenir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |