|
Dondurma Kokteyl |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14828
Gönderme Tarihi: 23.May.2007
2,785 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
Çilekli ve vanilyalı dondurma,
yeteri kadar toz şekeri,
ananas dilimleri (veya portakal dilimleri)
Yapımı: Çilekli ve vanilyalı dondurmayı ayrı ayrı kaplarda satın alıp buzdolabının en soğuk yerinde saklayın.
Konserve ananas dilimlerinin veya iyice temizlenmiş, çekirdekleri çıkarılmış portakal dilimlerinin üzerine pudra şekeri serpip buzdolabında iki-üç saat kadar dinlendirin.
İnsan sayısı kadar balon bardakların dibine önce bir kat çilekli dondurma, sonra vanilyalı dondurma koyun.
Bunların üstüne çırparak iyice köpürtmüş olacağınız kremadan birer çorba kaşığı koyun. En üste de anaas dilimlerinden veya portakal dilimlerinden ikişer tane yerleştirin. Bunların arasına da birer vişne şekerlemesi koyduktan sonra servisinizi yapın.
Vişne şekerlemesi yerine iyice kıyılmış tuzsuz antepfıstığı da serpilebilir.
|
Dondurmalı Kokteyl |
|
sultan abla
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.12.2011
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71014
Gönderme Tarihi: 22.Arl.2011
2,610 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı Vişne suyu
2 top vanilyalı Dondurma
1 nane yaprağı
1 dilim limon
Süt ve vişne suyunu karıştırın. Üzerine dondurma koyun. Nane yaprağı ve limon dilimi ile süsleyip servis yapın.
|
Dondurma Kokteyl |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8426
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006
2,452 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gram şeftali
4 top vanilyalı dondurma
Yarım çay bardağı portakal suyu
1 su bardağı süt
Süslemek için:
Portakal ve kivi dilimleri
Ayıkladığınız şeftalileri dilimleyerek miksere alın. Üzerine dondurmaları, yarım çay bardağı portakal suyunu, soğuk sütü ekleyin. Malzemeler homojenleşene dek çırpın. Kuplara (kaselere) alarak üzerini portakal ve kivi dilimleri ile süsleyin ve buzdolabının alt rafında 2-3 saat dinlendirin. Çıkardığınızda soğuk olarak servis yapın.
|
Dondurma Kokteyl |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1104
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2006
2,315 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim Ananas
4 ad. Kivi
12 ad. Kiraz şekerleme
4 küp Vanilya dondurma
4 kaşık Krema
100 gr. bal
Tabağa bal dökülür. Üzerine ananas dilimleri, krema ve dondurma konur. Kivi ince dilimlenip, üzerine kiraz şekerleme konarak süslenir.
|
Dondurma Kokteyli |
|
susuzyaz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc76074
Gönderme Tarihi: 26.May.2012
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 top vanilyalı dondurma
2 kivi
2 muz
1 elma
100 gram kiraz
100 gram çilek
6 adet gofret
4 çorba kaşığı parça çikolata
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım limon suyu
Meyveleri istediğiniz büyüklükte doğrayın. Üzerine limon suyu ve pudra şekeri serpin. Kupların içlerine dondurmayla birlikte sırayla dizin. Aralarına ceviz ve parça çikolataları ilave edin. Son olarak da üzerine gofretleri serpip soğuk olarak ikram edin.
|
Dondurma Kokteyli |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11498
Gönderme Tarihi: 25.Oca.2007
2,129 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kilo portakal dondurması
250 gramlık bir kutu ananas konservesi
Süs için birkaç portakal kabuğu şekerlemesi
Ananas dilimlerini şurubundan çıkarıp tavla zarı biçiminde parçalara doğramalı. Madenî dondurma bardaklarını en azından beş saat buz dolabında tuttuktan sonra servis vakti dolaptan çıkarmalı. İçlerine dondurmayı bölerek boşaltmalı. Her dondurmanın üstüne biraz ananas serpiştirmeli. Küçük parçalara doğranmış portakal kabuğu şekerlemeleriyle de süsledikten sonra hemen vakit kaybetmeden servis yapmalı.
|
|