Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Güllaç Tarifleri > Dondurmalı Kadayıf (3 adet - 107,903 defa bakıldı)

Dondurmalı Kadayıf


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Dondurmalı Kadayıf

Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
Kısa URL: https://ml.md/lc37239
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2009
2,338 defa indirildi / yazdırıldı




500 gr kadayıf
125 gr tereyağı
250 gr ceviz
250 gr dondurma
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 limonun suyu
1 çay kaşığı vanilya

Öncelikle yağı eritip soğutalım. Kadayıfı bir kaba aldıktan sonra üzerine yağı döküp harmanlayalım. Kadayıfı ikiye ayırıp, bir yansını bastırarak tepsiye döşeyelim. Üzerine bolca ceviz serptikten sonra kalan yarısını da yine bastırarak yayalım. 180 derecelik fırında kızarana dek pişirelim. Kadayıf pişerken şerbeti hazırlayalım. Bir tencerede şekerle suyu 15 dakika kaynatıp, limon suyuyla kestirelim. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım. Daha sonra fırından çıkardığımız tepsi ılıyınca, yine ılık halde olan şerbeti kadayıfın üzerinde gezdirelim. Üzerini örtüp 4 saat dinlendirelim. Tatlıyı dilimlere ayırıp, dondurma ile servis yapalım.


Dondurmalı Kadayıf

bana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.09.2014
Mesajlar: 23
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc101878
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2014
1,719 defa indirildi / yazdırıldı




400 gram kadayıf
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 çay bardağı fıstık ya da fındık
4 top vanilyalı dondurma

Şekeri ve suyu kaynatıp şerbet yapın. Kadayıfları elinizle ovalayın. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp harmanlayın. Küçük tavanın içine bir miktar kadayıf yerleştirip üzerine kıyılmış fıstıkları ekleyin. Tekrar kadayıf ekleyip iyice bastırın. Ocak üzerinde iki yüzünü de kızartın. Servis tabağına alıp üzerine şerbeti sıcak olarak gezdirin. Sıcakken iyice içine çekip sadece tatlanacaktır. Dondurmayı üzerine küçük top şeklinde koyup ikram edin.



Dondurmalı Kadayıf Tatlısı

aynmah
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.01.2015
Mesajlar: 35
Şehir: Muğla
Kısa URL: https://ml.md/lc130898
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
1,074 defa indirildi / yazdırıldı




1 Su bardağı Fındık
250 Gr Kadayıf
Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
Dilim Limon
1.5 Su bardağı Su
2 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin:
1 Top Dondurma

Kadayıfları incecik kıyın ve sıvıyağ ile karıştırın.Ya tek tek çemberlere ya da tek bir pasta çemberine yarısını paylaştırın.Üzerlerine fındık parçaları serpin.Kalan kadayıfları da fındıkların üzerine paylaştırarak üzerlerine bastırın. Daha sonra 180 derecede pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Kadayıflar fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.Kalıplardan çıkartıp üzerlerine birer top dondurma koyup hemen servis yapın.







Dondurmalı Kadayıf Tarifleri Güllaç Tarifleri



(3 adet Dondurmalı Kadayıf 107,903 defa bakıldı)

1 2 3

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort