Kısa URL: https://ml.md/lc101878
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2014
1,706 defa indirildi / yazdırıldı
400 gram kadayıf
5 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
2 çay bardağı fıstık ya da fındık
4 top vanilyalı dondurma
Şekeri ve suyu kaynatıp şerbet yapın. Kadayıfları elinizle ovalayın. Eritilmiş tereyağını üzerine döküp harmanlayın. Küçük tavanın içine bir miktar kadayıf yerleştirip üzerine kıyılmış fıstıkları ekleyin. Tekrar kadayıf ekleyip iyice bastırın. Ocak üzerinde iki yüzünü de kızartın. Servis tabağına alıp üzerine şerbeti sıcak olarak gezdirin. Sıcakken iyice içine çekip sadece tatlanacaktır. Dondurmayı üzerine küçük top şeklinde koyup ikram edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc130898
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2018
1,065 defa indirildi / yazdırıldı
1 Su bardağı Fındık
250 Gr Kadayıf
Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ
Şerbeti İçin:
Dilim Limon
1.5 Su bardağı Su
2 Su bardağı Toz Şeker
Üzeri İçin:
1 Top Dondurma
Kadayıfları incecik kıyın ve sıvıyağ ile karıştırın.Ya tek tek çemberlere ya da tek bir pasta çemberine yarısını paylaştırın.Üzerlerine fındık parçaları serpin.Kalan kadayıfları da fındıkların üzerine paylaştırarak üzerlerine bastırın. Daha sonra 180 derecede pişirin.Bu arada şerbeti hazırlayıp soğutun. Kadayıflar fırından çıktıktan ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra şerbeti dökün.Kalıplardan çıkartıp üzerlerine birer top dondurma koyup hemen servis yapın.