Kısa URL: https://ml.md/lc93574
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2013
2,537 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet turp
1 su bardağı kelebek makarna
300 gram taze fasulye
1 demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 adet domates
Kekik, karabiber, tuz
6 adet marul yaprağı
Makarnaları haşlayıp süzün. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Diğer taraftan fasulyeleri buharda veya az suda haşlayın. Servis tabağına yıkanmış ve irice doğranmış marul yapraklarını, haşlanmış makarnayı ve fasulyeyi harmanlayıp hazırlayın. Üzerine zeytinyağını ve baharatları ekleyin. Taze soğanları ve dereotunu ince kıyıp üzerine dizin. Domatesleri de doğrayıp ekleyin. İstenirse limon dilimleriyle süsleyip ikram edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc117681
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2016
1,275 defa indirildi / yazdırıldı
Fadim Bulgurcu
1 kutu ton balığı
3 adet haşlanmış yumurta
1 adet salatalık
1 adet domates
2 adet yeşil sivri biber
Karabiber
Ton balığının yağı süzülür derin bir kaseye alınır. Haşlanmış yumurtalar üzerine parçalanmamasına dikkat edilerek doğranır. Domates salatalık ve biberlerde küp doğranır. Karabiber ilave edilir. 10 dakika kadar beklettikten sonra servis yapılır.