Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Düdüklüde Mercimek Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Düdüklüde Mercimek Çorbası

gülnihal
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.06.2008
Mesajlar: 26
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc24270
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2008
2,996 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kırmızı mercimek
5 su bardağı su
2 soğan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tablet tavuk suyu
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz

Düdüklü tencereye yağı dökün. Ardından doğranmış soğanı koyun ve kavurun. Yıkamış olduğumuz mercimeği, tavuk tableti, kırmızı toz biber, salça, az tuz ve en önemlisi kurutulmuş naneyi (çorbanızın lezzeti) koyun 10 dakika pişirin. Pişen mercimeği süzün. Servis ederken üzerini taze nane yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.


ML® Kavurma Mercimek Çorbası için tıklayın





Düdüklüde Kırmızı Mercimek Çorbası

sessiz bilge
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.03.2020
Mesajlar: 43
Şehir: Bursa
Kısa URL: https://ml.md/lc149397
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020
530 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet havuç
1 adet patates
1 adet kuru soğan
2 su bardağı kırmızı mercimek
6,5 su bardağı sıcak su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

Sebzeleri soyup irice doğrayın.
Mercimekleri bol suyla iyice yıkayın.
Sebzeleri ve mercimekleri tencereye doldurup üzerine suyu ekleyin.
Tuz ve karabiber de ilave edip kapağı kapalı halde sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
Tencerenin kapağını dikkatle açıp sıcağının çıkması için kısa bir süre bekledikten sonra çorbanızı blender ile dilediğiniz kıvama gelene kadar ezin.
Pul biber ve limon suyu ile sıcak servis edin. Dilerseniz çorbanızın üzerine kırmızı biberli yağ yapabilirsiniz.



Düdüklüde Mercimek Çorbası

OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211
Şehir: Sincan
Kısa URL: https://ml.md/lc156073
Gönderme Tarihi: 14.Şub.2021
486 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet orta boy soğan
1 adet patates
1 adet orta havuç
1,5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 litre su
2 tatlı kaşığı nane
Tuz
Üzeri İçin:
Pul biber
Nane

Öncelikle mercimekleri suyu berrak olana kadar yıkayın.
Süzgece alıp süzülmesini bekleyin.
Daha sonra tencereye ince ince doğranmış soğanı tereyağı ve sıvıyağ karışımıyla kavurun.
Salçasını da ekleyip, kokusu çıkana kadar kavurun.
Rendelemiş olduğunuz patates ve havuçları da ekleyin.
Biraz daha kavurun.
Daha sonra süzülen mercimekleri tencereye alalım.
Suyunu ve tuzunu ekleyin.
Düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Ora ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynarken düdüklünün havasını açık tutun.
Kaynadıktan sonra kapatın.
Kapattıktan 15-20 dakika sonra ocaktan alın.
Düdüklü tencerenin havasını aldıktan sonra kapağını açın.
En son olarak da pul biber ve nanesini ekleyin.
Sıcak olarak servis edebilirsiniz.



Düdüklü Tencerede Mercimek Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc174817
Gönderme Tarihi: 28.Ekm.2023
218 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.karaca.com

200 ml kırmızı mercimek
1 tane orta boy soğan
2 tane sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ ayçiçek ya da zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı isteğe göre baharat kimyon, karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 litre su ya da tavuk suyu

Düdüklü tencereyi ocağa alın ve içine sıvı yağı ekleyin. Isınınca doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra salçayı ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Yıkanmış mercimeği ve baharatları (isteğe bağlı) ekleyin, birkaç kez karıştırın.
Su veya tavuk suyunu tencereye ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve yüksek ateşte kaynamaya başlayana kadar bekleyin.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve düdüklü tencerenin düdüğü çalmaya başladığında, ocağın altını kapatın.
Tencerenin basıncı düştükten sonra kapağı açın. Çorbanın kıvamını kontrol edin, eğer istediğiniz kıvama gelmemişse biraz daha pişirin.
Çorbayı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin veya çatal yardımıyla ezin. Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
Servis yapmadan önce çorbayı isteğe bağlı olarak üzerine limon sıkabilir ve yanında taze ekmekle servis edebilirsiniz.







Düdüklüde Mercimek Çorbası Tarifleri Yayla Çorbası Tarifleri



(4 adet Düdüklüde Mercimek Çorbası 106,779 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort