Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Duvaklı Hindi (Afyonkarahisar)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Duvaklı Hindi (Afyonkarahisar)

ferda ünlü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2020
Mesajlar: 44
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc150553
Gönderme Tarihi: 15.May.2020
618 defa indirildi / yazdırıldı




Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Adet Hindi
320 Gr Un
1 Çay Kaşığı Tuz
Yeteri Kadar Su

Hindi üzerini örtecek kadar su ilave edilerek haşlanmaya bırakılır.
Şepitler için un, tuz ve su karıştırılıp kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp 30-35 cmlik şepitler açılır.
Saçta yağsız olarak iki tarafı kızartılır.
Haşlanan hindinin suyu şepitlere batırılıp tabağa açık şekilde yerleştirilir.
Arasında bir parça hindi eti konularak katlanır ve servis edilir.



Duvaklı (Gepitli) Hindi (Afyonkarahisar)

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc166562
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2022
219 defa indirildi / yazdırıldı




Hindi
Un
Tuz
Su

Öncelikle hindi haşlanır. Yufka için un, tuz ve su karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp hamurlar açılır, sacda yağsız olarak pişirilir.
Haşlanan hindinin suyu başka bir tencereye alınır.
Kaynamış hindi suyuna, yufkalar batırılıp tabağa açık şekilde yerleştirilir, hindi eti içerisine konulup şepit, eti kapatacak şekilde üzerine katlanarak servis edilir.

Not: Yörede mayasız hamurun yufka şeklinde açılarak saçta pişirilmiş haline şepit denilmektedir. Bu yemekte de şepitler yemeğin üzerini bir gelin duvağı gibi kapattığından bu isimle anılmaktadır. Yörede genelde aile içi davetlerde ve eski Afyon gezeklerinde de ikram edilir.






Duvaklı Hindi (Afyonkarahisar) Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Duvaklı Hindi (Afyonkarahisar) 4,015 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort