Ebegümecinizi bol bol iyice temiz su görene kadar yıkayın ve ince ince doğrayın.
Aynı şekilde soğanlarınızı da incecik doğradıktan sonra tencereye tereyağı ve zeytinyağını döküp, soğanları pembeleşinceye kadar çevirin.
Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın ve soğanlara ekleyin.
Ebegümecinizi bu karışıma döküp tuzunu ve biberini de koyun ve kapağı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar bekleyin.
Yemeğin altı tutmaması için sık sık kontrol edip karıştırın.
Piştikten sonra dileğinize göre sıcak ya da soğuk servis edin.
Yemeğiniz çok sulu olursa içine bir miktar bulgur ya da pirinç de ekleyebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc146016
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2019
706 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 bağ ebegümeci
2 orta boy soğan
1 çay bardağı zeytinyağı (125 gram)
Tuz, toz kımızı biber
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Ebegümecinin sert ve sararmış yaprakları ayıklanıp yıkanır.
Soğanlar yemeklik doğranır, 1 bağ ebegümeci incecik kıyılır.
Soğanlar zeytinyağında sarartılarak kıyılmış ebegümeci, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek, kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
Diğer tarafta sarımsak, tuzla dövülerek yoğurda ilave edilir.
Ebegümeci tabağa konup üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc176302
Gönderme Tarihi: 05.Şub.2024
208 defa indirildi / yazdırıldı
1 demet ebegümeci
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Ebegümeci demetini iyice yıkayın ve suyunu süzün. Yapraklarını ayıklayın ve isteğe bağlı olarak doğrayın.
Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsakları ezerek soğana ekleyin, kısık ateşte biraz daha kavurun.
Domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Ayıkladığınız ebegümeci yapraklarını ekleyin ve karıştırarak soteleyin.
Üzerine suyu ekleyin, tuz ve isteğe bağlı olarak karabiberi ekleyin. Karışımı karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte ebegümeci yumuşayana kadar pişirin.
Ebegümeci piştikten sonra ocağı kapatın. Sıcak ya da soğuk servis yapabilirsiniz. Üzerini dilerseniz rendelenmiş peynirle süsleyebilirsiniz.