|
Ekmek Tatlısı |
|
sıdıkanım
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2015
Mesajlar: 29 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc112185
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2015
1,772 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 dilim tost ekmeği
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
200 gram labne peyniri
1 çorba kaşığı çiğ krema
Sosu için:
1 su bardağı çiğ krema
200 gram bitter çikolata
Yumurta, süt ve diğer malzemeleri bir kabın içinde çırpın. Bayat ekmekleri fırın kabına koyup üzerine hatırladığınız sıvı malzemeyi bırakın. 5 dakika bekletin ve sonra 200 derecede pişmeye bırakın. Daha sonra sosu için çiğ kremayı ısıtın ve içine çikolatayı koyup eritip sos yapın. Pişen tatlıyı da kaşıkla servis kabına alın. Üzerine sosu döküp ikram edin.
|
Ekmek Tatlısı |
|
yemek aşkı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.10.2016
Mesajlar: 34 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc120571
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
1,522 defa indirildi / yazdırıldı
|
İnsan ve Ekmek
Bursa Büyükşehir Belediyesi
1 tane bayat ekmek
3 yumurta
Yağ
500 gram toz şeker
Nar tanesi
Ekmeği 12 dilime ayırıp kenarındaki kabukları çıkarın, her dilimi çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Yağını iyice süzdürdükten sonra yarım kilo şeker ve 2,5 bardak su ile yapıp soğuttuğunuz şuruba atın. Hepsi tamamlanınca servis tabağına alıp sofraya getirin, arzu edilirse üzerlerine nar taneleri eklenir.
|
Ekmek Tatlısı |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161592
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
287 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 bayat ekmek
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Hindistancevizi
Fındık
Fıstık
Kaymak veya dondurma
Öncelikle ekmeklerin içlerini bir kapta ufalayın.
Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat kadar yumuşamasını bekleyin.
Ardından sütlü karışımı elinizle sıkıp sütünü akıtın.
Margarini eritin, yumurta ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Yüksek kenarlı tercihen kare borcamı yağlayın.
Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Şerbeti için tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatın.
Tepsiyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine dökün.
Tatlı soğuyunca hindistancevizi, kaymak, fındık, fıstık ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.
|
Ekmek Tatlısı |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179422
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2024
152 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
4-5 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıba sürmek için)
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Bayat ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek bir kaba alın. Ekmeklerin üzerine 2 su bardağı sütü dökün ve ekmeklerin sütü iyice çekmesini sağlayın.
Ayrı bir kapta yumurtaları ve 1 su bardağı toz şekeri çırpın. Vanilyayı ve sıvı yağı ekleyin. Tarçın ve dövülmüş ceviz veya fındığı da ekleyerek karıştırın.
Sütü çeken ekmeklerin üzerine yumurtalı karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız ekmekli karışımı fırın kabına dökün ve üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için en az 1 saat bekletin.
Ekmek tatlısını dilimleyerek servis tabaklarına alın. Dilerseniz üzerine kaymak, dondurma veya fındık kırığı ekleyerek servis edebilirsiniz.
Not Bu tarif için bayat ekmek kullanmanız, tatlının daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.
Şerbetin tam kıvamında olması için kaynadıktan sonra limon dilimini eklemeyi unutmayın. Bu, şerbetin şekerlenmesini önler.
Dilerseniz tatlıyı farklı aromalarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, şerbetin içine birkaç damla gülsuyu veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.
|
|