Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şekerpare Tarifleri > Ekmek Tatlısı (4 adet - 1,917,050 defa bakıldı)

Ekmek Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Ustalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ekmek Tatlısı

sıdıkanım
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2015
Mesajlar: 29
Şehir: Hatay
Kısa URL: https://ml.md/lc112185
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2015
1,749 defa indirildi / yazdırıldı




10 dilim tost ekmeği
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
200 gram labne peyniri
1 çorba kaşığı çiğ krema
Sosu için:
1 su bardağı çiğ krema
200 gram bitter çikolata

Yumurta, süt ve diğer malzemeleri bir kabın içinde çırpın. Bayat ekmekleri fırın kabına koyup üzerine hatırladığınız sıvı malzemeyi bırakın. 5 dakika bekletin ve sonra 200 derecede pişmeye bırakın. Daha sonra sosu için çiğ kremayı ısıtın ve içine çikolatayı koyup eritip sos yapın. Pişen tatlıyı da kaşıkla servis kabına alın. Üzerine sosu döküp ikram edin.



Ekmek Tatlısı

yemek aşkı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.10.2016
Mesajlar: 34
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc120571
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2016
1,493 defa indirildi / yazdırıldı




İnsan ve Ekmek
Bursa Büyükşehir Belediyesi


1 tane bayat ekmek
3 yumurta
Yağ
500 gram toz şeker
Nar tanesi

Ekmeği 12 dilime ayırıp kenarındaki kabukları çıkarın, her dilimi çırpılmış yumurtaya buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Yağını iyice süzdürdükten sonra yarım kilo şeker ve 2,5 bardak su ile yapıp soğuttuğunuz şuruba atın. Hepsi tamamlanınca servis tabağına alıp sofraya getirin, arzu edilirse üzerlerine nar taneleri eklenir.



Ekmek Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161592
Gönderme Tarihi: 02.Arl.2021
262 defa indirildi / yazdırıldı




1.5 bayat ekmek
1.5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
3 yumurta
1 çorba kaşığı toz şeker
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için:
Hindistancevizi
Fındık
Fıstık
Kaymak veya dondurma

Öncelikle ekmeklerin içlerini bir kapta ufalayın.
Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat kadar yumuşamasını bekleyin.
Ardından sütlü karışımı elinizle sıkıp sütünü akıtın.
Margarini eritin, yumurta ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Yüksek kenarlı tercihen kare borcamı yağlayın.
Hazırladığınız karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.
Şerbeti için tencerede su, toz şeker ve limon suyunu kaynatın.
Tepsiyi fırından alınca sıcak şerbeti üzerine dökün.
Tatlı soğuyunca hindistancevizi, kaymak, fındık, fıstık ya da dondurma ile servis edebilirsiniz.



Ekmek Tatlısı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 670
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc179422
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4-5 dilim bayat ekmek
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı (kalıba sürmek için)
1 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

Bayat ekmek dilimlerini küçük parçalara bölerek bir kaba alın. Ekmeklerin üzerine 2 su bardağı sütü dökün ve ekmeklerin sütü iyice çekmesini sağlayın.
Ayrı bir kapta yumurtaları ve 1 su bardağı toz şekeri çırpın. Vanilyayı ve sıvı yağı ekleyin. Tarçın ve dövülmüş ceviz veya fındığı da ekleyerek karıştırın.
Sütü çeken ekmeklerin üzerine yumurtalı karışımı ekleyin ve iyice karıştırın. Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
Fırın kabını tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız ekmekli karışımı fırın kabına dökün ve üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra limon dilimini ekleyin ve 5-10 dakika daha kaynatın. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için en az 1 saat bekletin.
Ekmek tatlısını dilimleyerek servis tabaklarına alın. Dilerseniz üzerine kaymak, dondurma veya fındık kırığı ekleyerek servis edebilirsiniz.

Not Bu tarif için bayat ekmek kullanmanız, tatlının daha lezzetli ve kıvamlı olmasını sağlar.
Şerbetin tam kıvamında olması için kaynadıktan sonra limon dilimini eklemeyi unutmayın. Bu, şerbetin şekerlenmesini önler.
Dilerseniz tatlıyı farklı aromalarla zenginleştirebilirsiniz. Örneğin, şerbetin içine birkaç damla gülsuyu veya portakal kabuğu rendesi ekleyebilirsiniz.







Ekmek Tatlısı Tarifleri Şekerpare Tarifleri



(4 adet Ekmek Tatlısı 1,917,050 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası