Kısa URL: https://ml.md/lc1412
Gönderme Tarihi: 29.Mar.2006
2,531 defa indirildi / yazdırıldı
100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi
3- 4 orta büyüklükte elma
Yarım su bardağı toz şeker
Kreması için:
3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır)
3 çorba kaşığı nişasta
1 litre süt
Üzeri için:
3 yumurta akı
4 çorba kaşığı toz şeker
Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu çekecek şekilde pişirilir.
Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır.
Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir.
3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır.
Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur.
Kısa URL: https://ml.md/lc135641
Gönderme Tarihi: 21.Tem.2018
711 defa indirildi / yazdırıldı
2 kaşık margarin
20 adet petibör bisküvi
2-3 adet elma
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı (bir parmak eksik) un
1 paket kabartma tozu
Pudra şekeri
Toz antepfıstığı
Mini fırın tepsisine tek sıra bisküvileri dizin.
Üzerin ay şeklinde doğradığınız elmaları dizin.
İri dövülmüş ceviz, tarçın ve kuş üzümünü elmaların üzerine serpin.
Yumurta ve şekeri çırpın, margarin un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Karışımı tepsinin üzerini kaplayacak şekilde gezdirin.
170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Ilınınca su bardağı ve kurabiye kalıbı ile daire şeklinde kesin. (dilerseniz bıçakla kare şeklinde de kesebilirsiniz)
Üzerine pudra şekeri ve toz antepfıstığı kaplayın.